Ιστορίες μεταγραφικής τρέλας των κυπριακών ομάδων

Η μεταγραφική περίοδος είναι η αγαπημένη των ποδοσφαιρόφιλων. Η προσμονή για την πολυπόθητη απόκτηση ενός παικταρά που θα μεταμορφώσει την ομάδα είναι το αγαπημένο χόμπι τόσο των φιλάθλων όσο και των διοικήσεων στην Κύπρο.
 
Οι κυπριακές ομάδες αλλάζουν σαν τα πουκάμισα τους ποδοσφαιριστές και τρανή απόδειξη είναι το γεγονός πως η χώρα μας είναι στην τελευταία θέση όσον αφορά την σταθερότητα του ρόστερ, με τον μικρότερο μέσο όρο παραμονής ενός ποδοσφαιριστή στην ίδια ομάδα.
 
Κατά καιρούς έχουν… παρελάσει από τα Μέσα Ενημέρωσης και τα ποδοσφαιρικά στέκια ιστορίες επιστημονικής φαντασίας με τις κυπριακές ομάδες να έχουν υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους ποδοσφαιριστές παγκόσμιας εμβέλειας.
 
Ο REPORTER θυμάται μερικές εξ αυτών, οι πλείστες εκ των οποίων μάλλον ήταν «παραμύθι».  
 
Νικολά Ανελκά  ΑΠΟΕΛ


Συστάσεις δεν χρειάζεται ο Νικολά Ανελκά. Ο χαρισματικός Γάλλος επιθετικός με την τεράστια καριέρα σε Αγγλία (Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάνστεστερ Σίτι, Μπόλτον), Ισπανία (Ρεάλ Μαδρίτης), Γαλλία (Παρί Σεν Ζερμέν), Ιταλία (Γιουβέντους), Τουρκία (Φενερμπαχτσε) ακούστηκε, γράφτηκε, φημολογήθηκε ως μεταγραφικός στόχος του ΑΠΟΕΛ.  Μύθος ή πραγματικότητα μόνο η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ έχει την απάντηση, με τον Γάλλο επιθετικό να καταλήγει στην Ινδία και την Μουμπάι Σίτι.
 
Ρόμπι Φάουλερ-Απόλλων

Καλοκαίρι 2010. Οι ζέστες «έσφιξαν» για τα καλά στην Κύπρο και η μεταγραφολογία κτύπησε κόκκινο. Η φημολογία στα ποδοσφαιρικά στέκια για ενδιαφέρον του Απόλλωνα ν’ αποκτήσει τον Ρόμπι Φάουλερ ολοένα και γινόταν πιο έντονη. Ουδέποτε δεν επιβεβαιώθηκε η είδηση και φυσικά ουδέποτε ο σπουδαίος Άγγλος επιθετικός που συνέδεσε το όνομά του με τη Λίβερπουλ δεν έπαιξε μπάλα στην Κύπρο. Για την ιστορία ο Φάουλερ τη σεζόν εκείνη συμφώνησε με την Πεθ Γκλόρι Αυστραλίας.
 
Γιάν Κόλερ-Ομόνοια

Καλοκαίρι του 2009 και η Ομόνοια ψάχνει για επιθετικό από το… πάνω ράφι. Το χρήμα έπεφτε «βροχή» επί εποχής Μιλτιάδη Νεοφύτου και τα ονόματα υποψήφιων μεταγραφικών στόχων έδιναν και έπαιρναν. Ένα εξ αυτών ήταν του Γιάν Κόλερ, του πανύψηλου (2.02 μ.) Τσέχου επιθετικού με την τεράστια καριέρα σε Ντόρντμουντ, Σπάρτα Πράγας, Μονακό, Λόκερεν, Αντερλεχτ και Νυρεμβέργη.
 
 
Μίλαν Μπάρος-Ανόρθωση

Τον σπουδαίο Τσέχο επιθετικό, Μίλαν Μπάρος «φλέρταρε» το καλοκαίρι του 2013 η Ανόρθωση. Το ενδιαφέρον της «Κυρίας» για τον πολύπειρο φορ ήταν υπαρκτό αλλά έμεινε φιλολογικό, καθώς μόλις οι διοικούντες την ομάδα της Αμμοχώστου ενημερώθηκαν για την προσφορά που κατέθεσε η Ανταλιασπόρ δεν μπήκαν καν στον κόπο να το επισημοποιήσουν. Ο Μπάρος κατέληξε στην Τουρκία και έμεινε στην ιστορία ως άλλη μια είδηση… μεταγραφικής τρέλας για την Κύπρο.
 
Άντον Φέρτιναντ-Ομόνοια

Καλοκαίρι 2016. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή πραγματικότητα; Η Ομόνοια έχει επαφές με τον Άγγλο κεντρικό αμυντικό Άντον Φέρτιναντ (αδελφό του Ρίο Φέρτιναντ). Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρέντινγκ έκανε καλοκαιρινές διακοπές στην Πάφο και δημοσιογραφικές πληροφορίες ήθελαν τον Νίκο Νταμπίζα να προσέγγισε τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος εν τέλει υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Σάουθεντ (Λιγκ 1).
 
Λεάντρο Νταμιάο-ΑΠΟΕΛ

«Ο ΑΠΟΕΛ πάει για το μπαμ της ιστορίας του», ήταν οι βαρύγδουποι τίτλοι που «στόλισαν» εφημερίδες και διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης τον Μάη του 2016. Δημοσιεύματα στη Βραζιλία αποκάλυψαν ενδιαφέρον των «γαλαζοκιτρίνων» για τον διεθνή επιθετικό Λεάντρο Νταμιάο. Ποδοσφαιριστής με πολλές παραστάσεις στα γήπεδα της Βραζιλίας, καθώς στα 27 του χρόνια έχει αγωνιστεί σε σπουδαίες ομάδες όπως η Ιντερνασιονάλ, όπου έπαιξε την τριετία 2010-2013 (86 γκολ), η Σάντος (11 τέρματα σε 35 παιχνίδια) και η Κρουζέιρο (38 συμμετοχές, 15 γκολ). Με την Εθνική Βραζιλίας σκόραρε τρεις φορές, ενώ το 2012 ήταν ο πρώτος σκόρερ με την ομάδα U23 της «σελεσάο» στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου, πετυχαίνοντας 6 γκολ.
 
Κριστιάν Νέμεθ-Ομόνοια

Τον Ιανουάριο του 2011 η Ομόνοια άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με τον Ολυμπιακό Πειραιώς γι’ απόκτηση, με τη μορφή δανεισμού, του Κριστάν Νέμεθ. Ο Ούγγρος επιθετικός που θήτευσε στη Λίβερπουλ την τριετία 2007-10 είδε υποτιμητικά την πρόταση των «πρασίνων» και προτίμησε να πάει στον Ολυμπιακό Βόλου, ευελπιστώντας πως με τις εμφανίσεις του θα έπειθε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την αξία του.
 
Ντιέγκο Μπουανανότε-Ανόρθωση

Ο Σταν Φαλξ ήθελε να φέρει στην Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2015 επιτελικό μέσο που θα έκανε τη διαφορά. Ο Ντιέγκο Μπουανανότε, ο μικρόσωπος Αργεντινός που χαρακτηρίστηκε… νέος Μέσι στη χώρα του εμφανιζόταν ως ο πρώτος στόχος του Ολλανδού τεχνικού διευθυντή της «Κυρίας». Ο Μπουανανότε κατέληξε μετά βαΐων και κλάδων στην ΑΕΚ Αθηνών, χωρίς να προσφέρει τ’ αναμενόμενα. 
  

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια