Την Κύπρο αγαπώ, αλλά όχι εσένα...

Δεκατρείς μόλις μέρες μετά την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού και ήδη έξι ποδοσφαιριστές (τέσσερις Κύπριοι και δύο ξένοι) που αποχαιρέτησαν τα προηγούμενα χρόνια το κυπριακό πρωτάθλημα υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με ομάδες της Κύπρου και ετοιμάζονται για επιστροφή.
 
Ο λόγος για τους Μίκαελ Ποτέ (ΑΠΟΕΛ), Ανδρέα Αβραάμ (ΑΕΛ), Παναγιώτη Αρτυματά (Ανόρθωση), Αντρέ Σκέμπρι (Απόλλων), Μάριο Αντωνιάδη (ΑΕΚ) και Ανδρέα Μακρή (ΑΠΟΕΛ). Κοινό στοιχείο και των έξι προαναφερθέντων είναι ότι ουδείς δεν γυρίζει στην Κύπρο για να παίξει στην ομάδα που αγωνιζόταν προτού πάρει μεταγραφή για το εξωτερικό!
 
ΜΙΚΑΕΛ ΠΟΤΕ
Αγωνίστηκε στην Ομόνοια τη σεζόν 2014/15. Με 17 γκολ σε 29 αγώνες αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό των φίλων του «τριφυλλιού». Πωλήθηκε στην Αντάνα Τουρκίας, όπου έκατσε για δύο χρόνια (65 συμμετοχές, 44 γκολ) και επιστρέφει στην Κύπρο για να παίξει μπάλα στον «αιώνιο» αντίπαλο της Ομόνοιας.
 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΒΡΑΑΜ
Για τον αριστεροπόδαρο μπακ-χαφ η ΑΕΛ αποτελεί τον πέμπτο ποδοσφαιρικό σταθμό στην Κύπρο, μετά τις Ομόνοια Αραδίππου, Απόλλωνα, Ομόνοια και Ανόρθωση. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν στη Λάρισα, όπου κατέγραψε 23 συμμετοχές και δύο τέρματα.
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΤΥΜΑΤΑΣ

Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στις ακαδημίες της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, τη φανέλα της οποίας φόρεσε έξι φορές σε αγώνες πρωταθλήματος τη διετία 2013-15. Ακολούθως δοκίμασε τις δυνάμεις του στην ομάδα Νέων της Γουέστ Μπρομ για δύο χρόνια. Η πρόταση της Ανόρθωσης τον έπεισε να επαναπατριστεί και φιλοδοξεί να καθιερωθεί στην ομάδα της Αμμοχώστου.
 
ΑΝΤΡΕ ΣΚΕΜΠΡΙ
`

44 τέρματα σε 103 συμμετοχές κατέγραψε στα 3,5 χρόνια παρουσίας του στην Ομόνοια (δύο θητείες) ο Αντρέ Σκέμπρι. Ο Μαλτέζος φορ αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι για την Μποαβίστα, όπου είχε πολύ καλή παρουσία. Ο Απόλλωνας διεκδίκησε με θέρμη τον 31χρονο φορ και πρόσθεσε στο δυναμικό του μια αξιόπιστη επιθετικά λύση.
 
ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Η (ποδοσφαιρική) ζωή του μέχρι το καλοκαίρι του 2016 ήταν απόλυτα συνδεδεμένη από τον ΑΠΟΕΛ. Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός είναι παιδί των ακαδημιών των «γαλαζοκιτρίνων» και έφτασε να μαρκάρει τον Μέσι σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρσελόνα. Πέρσι δέχθηκε την πρόταση του Πανιωνίου και δοκίμασε την τύχη του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκα. Άρχισε εξαιρετικά τη σεζόν, όμως στη συνέχεια παραγκωνίστηκε από τον Βλάντα Μιλόγεβιτς. Το κοντέρ κατέγραψε 10 συμμετοχές (δύο ως βασικός) και αφού οι προτάσεις που είχε ενώπιων του από ομάδες του εξωτερικού δεν κάλυπταν τις φιλοδοξίες του αποδέχθηκε την προσφορά της ΑΕΚ και επαναπατρίζεται.
 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

Έμαθε τα «μυστικά» της μπάλας στις ακαδημίες της Πάφου. Το 2013 πήρε μεταγραφή στην Ανόρθωση (81 συμμετοχές, 18 γκολ), όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και έκανε το άλμα στην καριέρα του το καλοκαίρι του 2016 όταν έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Γουόλσολ. Αν και ο ίδιος δήλωνε ότι δεν είχε στις προτεραιότητες του να επιστρέψει άμεσα στην Κύπρο η πρόταση του ΑΠΟΕΛ και η προοπτική συμμετοχής σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης τον δελέασαν και ντύνεται στα «γαλαζοκίτρινα».
 
 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο