TOP 10: Γρηγορότερα τέρματα στη σεζόν

Σχεδόν πάντα συνοδεύονται από τις (άκρως τυποποιημένες) φράσεις «γκολ από τα αποδυτήρια» ή/και «γκολ με το καλησπέρα». Επί της ουσίας είναι τα τέρματα, τα οποία κατά κανόνα α) αχρηστεύουν το βασικό τακτικό πλάνο του αντιπάλου, β) ανοίγουν τον δρόμο για την τελική επικράτηση και γ) επιτυγχάνονται από… ασυνήθεις υπόπτους. Ο «Ρεπόρτερ» παραθέτει τα γρηγορότερα τέρματα των πρώτων 17 αγωνιστικών του πρωταθλήματος.

1. ΝΙΚΟΛΑΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
Χρόνος: 1’
Στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΕΝΠ στις 26 Σεπτεμβρίου (5η αγωνιστική) ο 23χρονος εξτρέμ της ΑΕΚ χρίστηκε σκόρερ έπειτα από μόλις 35 δευτερόλεπτα αξιοποιώντας «πάρε-βάλε» πάσα του Τομάς. Οι «κιτρινοπράσινοι» επικράτησαν τελικά 2-1 των «βυσσινί».

2. ΡΕΝΑΤΟ ΜΑΡΓΚΑΣΑ
Χρόνος: 2’
Στο clasico με τον ΑΠΟΕΛ στις 9 Νοεμβρίου (10η αγωνιστική) ο 30χρονος αριστερός μπακ της Ομόνοιας άνοιξε το σκορ στο 84ο δευτερόλεπτο έπειτα από πάσα του Σέρινταν, κάθετη κίνησή του και ψύχραιμο πλασέ προ του Βάτερμαν. Παρά το γρήγορο προβάδισμα οι «πράσινοι» συμβιβάστηκαν τελικά στο 2-2 με τους «γαλαζοκιτρίνους».

3. ΖΟΑΟ ΒΙΚΤΟΡ
Χρόνος: 2’
Στον εντός έδρας αγώνα με τον Εθνικό Άχνας στις 13 Σεπτεμβρίου (3η αγωνιστική) ο 26χρονος νεοφερμένος Βραζιλιάνος μεσοαμυντικός της Ανόρθωσης πέτυχε το 1-0 μετά από 92’’ αξιοποιώντας με εντός περιοχής γυριστή κεφαλιά το κόρνερ του Μαρτίνες. Ήταν το γκολ που άνοιξε τον δρόμο για το τελικό 3-0 της «Κυρίας» επί του προσφυγικού σωματείου.

4. ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΦΡΑΙΜ
Χρόνος: 2’
Στο παιχνίδι στο «Αμμόχωστος/Επιστροφή» με τη Νέα Σαλαμίνα στις 26 Οκτωβρίου (8η αγωνιστική) ο 26χρονος ακραίος επιθετικός του ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ στο δεύτερο λεπτό (σ.σ. ένεκα τεχνικού προβλήματος δεν είναι καταγεγραμμένο το ακριβές χρονικό σημείο επίτευξης του εν λόγω τέρματος) παίρνοντας την επαναφορά από ασταθή απόκρουση του Στέινμπορς σε μακρινό σουτ του Καβενάγκι. Το εν λόγω τέρμα έσυρε τον χορό για το τελικό 9-0 των πρωταθλητών επί των «ερυθρολεύκων».

5. ΡΑΦΑΗΛ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
Χρόνος: 3’
Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Εθνικό Άχνας στις 4 Οκτωβρίου (6η αγωνιστική) ο 25χρονος αριστερός μπακ-χαφ του Ερμή χρειάστηκε 126’’ για να χριστεί σκόρερ απέναντι στην πρώην εργοδότριά του, αξιοποιώντας σέντρα του Γουίκς. Παρά το γοργό 1-0, ωστόσο, οι «φτεροπόδαροι» υποχρεώθηκαν να συμβιβαστούν στο 2-2 με το προσφυγικό σωματείο.

6. ΖΟΑΟ ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ ΑΜΟΡΙΜ
Χρόνος: 3’
Στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ στις 22 Δεκεμβρίου (16η αγωνιστική) ο 29χρονος Βραζιλιάνος στόπερ του ΑΠΟΕΛ χρίστηκε σκόρερ στα 154’’ αξιοποιώντας με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής την κεφαλιά του Μοράις μετά από φάουλ του Σέρτζιο. Το τέρμα δεν αποδείχθηκε γούρικο, αφού οι «κιτρινοπράσινοι» έκαναν την ολική ανατροπή και επικράτησαν 2-1 των «γαλαζοκιτρίνων».

7. ΚΟΥΛΛΗΣ ΠΑΥΛΟΥ
Χρόνος: 3’
Στον αγώνα της πρεμιέρας με την Ομόνοια στις 22 Αυγούστου στο ΓΣΠ ο 29χρονος ακραίος επιθετικός της Νέας Σαλαμίνας σκόραρε έπειτα από 160 δευτερόλεπτα αξιοποιώντας κλέψιμο του Τσούργιουριτς σε πάσα του Ρούνιε. Παρά το 1-0 οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 5-3 από το «τριφύλλι».

8. ΚΑΡΛΕΣ ΚΟΤΟ ΠΑΓΕΣ
Χρόνος: 3’
Στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη στις 7 Νοεμβρίου (10η αγωνιστική) ο 28χρονος Ισπανός ακραίος επιθετικός του Εθνικού Άχνας άνοιξε το σκορ στα 198 δευτερόλεπτα μετά από γύρισμα του Ομπρεγόν. Η «ελαφρά ταξιαρχία», ωστόσο, έφερε τα πάνω κάτω κι αποχώρησε νικήτρια (2-1) από το Δασάκι.

9. ΤΖΟΑΝ ΤΟΜΑΣ
Χρόνος: 4’
Στο παιχνίδι με τη Δόξα στο ΓΣΖ στις 19 Δεκεμβρίου (15η αγωνιστική) ο 30χρονος Καταλανός μέσος έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ στα 197 δευτερόλεπτα εκμεταλλευόμενος ασταθή απόκρουση του Χατζηφραγκίσκου σε εκτός περιοχής σουτ του Λαρένα. Οι «κιτρινοπράσινοι» επικράτησαν εν τέλει με 2-0 του συλλόγου της Κατωκοπιάς.

10. ΧΟΡΧΕ ΛΑΡΕΝΑ
Χρόνος: 5’
Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Δόξα στις 29 Αυγούστου (2η αγωνιστική) ο 34χρονος Ισπανός μέσος της ΑΕΚ άνοιξε το σκορ μετά από 298 δευτερόλεπτα αξιοποιώντας γύρισμα του Μυτίδη. Το τέρμα του άνοιξε τον δρόμο για το ευρύ 3-0 των Λαρνακέων επί του συλλόγου της Κατωκοπιάς.
  
 

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς