Οι άγνωστες και "πικάντικες" ιστορίες του Λιονέλ Μέσι

Πέντε «Χρυσές Μπάλες», πάνω από 400 γκολ, αμέτρητα ρεκόρ, ασύλληπτες στιγμές (ποδοσφαιρικής) μαγείας και πολλές ιστορίες που έχουμε διαβάσει και ακούσει για τον Λιονέλ Μέσι. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες που δεν είναι τόσο γνωστές για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη.

(Λ)ΕΒΑΝΤΕ. Στο γήπεδο της συγκεκριμένης ομάδας, το «Θιουδάδ ντε Βαλένθια», η Μπαρτσελόνα κατακτά και μαθηματικά το τρίτο διαδοχικό της πρωτάθλημα, στις αρχές Μαΐου του 2011. Τα πράγματα «ξεφεύγουν» λίγο στην πτήση της επιστροφής και, άθελά του, ο Μέσι κάνει ζημιά σε μια από τις εξόδους κινδύνου του αεροσκάφους.  
 
 
«Σας μιλάει ο κυβερνήτης. Κάποιος επιβάτης πείραξε μια από τις εξόδους κινδύνου. Σας παρακαλώ, είμαστε στην κρίσιμη φάση της πτήσης. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη χαρά, αλλά σας παρακαλώ προσπαθήστε να την συγκρατήσετε λίγο» είπε, από τα μεγάφωνα, ο ενοχλημένος κυβερνήτης και ο Λέο ήθελε να ανοίξει η γη και να τον καταπιεί, αλλά για κακή του τύχη ήταν στα δέκα χιλιάδες πόδια πάνω από αυτή.
 
 
 
(Ι)ΔΡΩΤΑΣ. Αυτός που τον έλουσε τον Νοέμβριο του 2012, όταν προσγειώθηκε στην Σαουδική Αραβία, για να δώσει το παρών σε ένα φιλικό της Εθνικής Αργεντινής με την εθνική ομάδα της χώρας. Οι τοπικές Αρχές, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αργεντινής, είχαν ετοιμάσει ολόκληρο «σχέδιο απόδρασης» του Λέο από το αεροδρόμιο «Κινγκ Φαντ» του Ριάντ, ώστε να γλιτώσει από την τρέλα των φιλάθλων που ήθελαν να τον δουν από κοντά.

Με το που πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο, μέλη της στρατιωτικής αστυνομίας τον πήραν επί της ουσίας σηκωτό μέχρι το αυτοκίνητο που τον πήγε στο ξενοδοχείο. Ο στρατιώτης που βρίσκονταν στα δεξιά του, όμως, προέταξε κατά λάθος το ΑΚ-47, το οποίο για μερικά δευτερόλεπτα σημάδευε τον λαιμό του Αργεντινού. Ο Λέο, όπως είναι λογικό, κατατρόμαξε. Δεν τον έχουμε ξαναδεί να τρομάζει και ίσως να μην τον ξαναδούμε στο μέλλον.
 
 
 
(Ο)ΓΙΟΣ, ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ. Ήρθε στην Ελλάδα με πολλές προοπτικές και κερδίζοντας τις εντυπώσεις στο ξεκίνημα, αλλά μάλλον θα ξεχάσουμε γρήγορα το πέρασμα του Αργεντινού προπονητή από Άρη, Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανσερραϊκό, ενώ ακολούθως ήρθε στα μέρη μας για την Ανόρθωση. 

Αυτός που δεν θα ξεχάσει ποτέ τον Όγιος, όμως, είναι ο Μέσι. Ήταν ο πρώτος του προπονητής στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα και αυτός που του έμαθε να εκτελεί τα πέναλτι (εντάξει, εσχάτως έχει ένα θεματάκι με αυτά, είναι αλήθεια). Συν τοις άλλοις, ως συμπατριώτης του τον πήρε υπό την προστασία του στα πρώτα του βήματα, με τον Λέο να γίνεται καλός φίλος με τον γιο του, Μπότσι, ο οποίος αργότερα πέρασε από Ατρόμητο, Πανσερραϊκό και Παναργειακό, χωρίς πάντως να ξεχωρίσει ιδιαίτερα.
 
 
(Ν)ΕΥΡΙΚΟΣ. Δεν τον έχουμε δει ποτέ σε έναν αγωνιστικό χώρο. Οι περισσότεροι συμπαίκτες του, όμως, δεν τον έχουν δει νευρικό ούτε στα αποδυτήρια. Εξαίρεση, παραμονές του αγώνα με την Ελλάδα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότιο Αφρική.

Όπως αποκάλυψε αργότερα ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, ο Μέσι «πάγωσε» όταν ο τότε προπονητής, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, τον πλησίασε και του έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. «Δεν ήταν νευρικός για την ευθύνη του να ηγηθεί της ομάδας, αλλά για το ότι έπρεπε να μιλήσει μπροστά σε όλους τους συμπαίκτες του» εξήγησε ο παλαίμαχος Αργεντινός μέσος, συγκάτοικος του Λέο στο ξενοδοχείο της «Αλμπισελέστε», για τον πάντα ντροπαλό «μάγο» από το Ροσάριο.
 
 
 
(Ε)ΛΝΤΑ. Όποτε σκοράρει, ο Μέσι σηκώνει τα χέρια προς τον ουρανό και αφιερώνει τα γκολ του στην γιαγιά του Σέλια. Την γυναίκα που τον πήγαινε να δει τα αδέλφια του να παίζουν ποδόσφαιρο και, χάρη στην επιμονή της οποίας, ένας προπονητής τον χρησιμοποίησε σε έναν αγώνα με μεγαλύτερα παιδιά και, όπως είναι λογικό, θαμπώθηκε από το ταλέντο του.

Εκτός από την αγαπημένη του γιαγιά, η οποία δεν μπόρεσε να τον δει να διαπρέπει, ο Λέο δεν ξεχνάει και την γιαγιά ενός παιδικού του φίλου, του Μιλανέσιο. Την έλεγαν Έλντα και, παραμονές ενός τελικού παιδικού πρωταθλήματος, ανέλαβε να τον κάνει καλά. Ο Μέσι είχε υποστεί διάστρεμμα στον αστράγαλο και η κυρά Έλντα, πιθανόν με κάποιο μαντζούνι (ούσα η «γιατρός» της γειτονιάς), τον έκανε καλά.

Το πρωί του τελικού, ο αστράγαλος του Λέο δεν ήταν πια πρησμένος, πήρε μέρος κανονικά στον αγώνα και χάρισε το κύπελλο στην ομάδα του. Χρόνια αργότερα, ο Μιλανέσιο έβλεπε τηλεόραση μαζί με την γιαγιά του, όταν στην οθόνη εμφανίστηκε ο Μέσι. Όταν τον είδε, η γηραιά κυρία χαμογέλασε με νόημα και είπε: «Αυτό το αγόρι. Εγώ κάποτε γιάτρεψα αυτό το αγόρι».
 
 
(Λ)ΑΠ ΤΟΠ. Το απαραίτητο εξάρτημά του σε ταξίδια ή αποστολές όπου μένει για μέρες σε ξενοδοχείο. Κατεβάζει συνεχώς τραγούδια (κατά προτίμηση κούμπια, ιδιαίτερα δημοφιλής και «ανεβαστική» μουσική σε Αργεντινή και Ουρουγουάη) και λατρεύει να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπου είναι εξπέρ.

Γι' αυτά, βεβαίως, προτιμάει περισσότερο το Playstation, με τον Αντρές Νοτσιόνι να «τολμά» να τον προκαλέσει, στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο. Και το μετανιώνει έκτοτε. «Είναι καλύτερος και απ' ότι μέσα στο γήπεδο. Έχει ένα απίστευτο, φυσικό ταλέντο για το Playstationκαι του αξίζει η «Χρυσή Μπάλα» και σε αυτό» έχει πει χαρακτηριστικά ο φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Μέσι, ο οποίος έχει μια ακόμα αγαπημένη ασχολία σε αυτά τα μεγάλα διαστήματα χωρίς μπάλα: Να κοιμάται και μάλιστα πολύ βαθιά!
 
 
(Μ)ΙΛΑΝΕΣΑ Α ΛΑ ΝΑΠΟΛΙΤΕΝ. Ήτοι φιλέτο κοτόπουλο πανέ, καλυμμένο με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και τυρί. Το αγαπημένο φαγητό των παιδικών χρόνων του Μέσι, αλλά μόνο εφόσον το ετοίμαζε η μητέρα του Σέλια, και όχι από κάποιο εστιατόριο.

Η μιλανέσα συντρόφευε σταθερά τον Λέο και στα πρώτα του χρόνια ως ποδοσφαιριστή, όπου γενικά το κρέας είχε σημαντικό ρόλο στην διατροφή του. Όταν, όμως, ανέλαβε την Μπαρτσελόνα ο Πεπ Γκουαρδιόλα, τον έπεισε να περιορίσει το κρέας και να βάλει ψάρι και λαχανικά στην καθημερινότητά του. Τα αποτελέσματα, εντυπωσιακά: Ο Μέσι, δουλεύοντας βεβαίως και σε άλλους τομείς, περιόρισε στο ελάχιστο τους μυϊκούς τραυματισμούς και, πλέον, έχει ένα σώμα που δεν έχει και (πάρα) πολλά να ζηλέψει από τις «ταμπλέτες» του Κριστιάνο Ρονάλντο.
 
 
(Ε)ΡΩΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ. Φαίνεται ότι μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε τέτοια, αλλά και ο Μέσι μας προκύπτει «σιγανό ποταμάκι». Ένα από αυτά τα σκάνδαλα ήθελε τον Λέο να διοργανώνει σεξουαλικό όργιο με φίλους του στο ρετιρέ ξενοδοχείου του Μπουένος Άιρες, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Στο παρελθόν, οι φήμες τον ήθελαν να περνάει μια «καυτή» νύχτα παρέα με το πληθωρικό μοντέλο Λουτσιάνα Σαλασάρ (φωτό), παραμονές αγώνα της Αργεντινής με την Βολιβία, στο Κόπα Αμέρικα. Μιλώντας με μηνύματα με μια φίλη της, η Λουτσιάνα είχε γράψει το εξής: «Έχω ακόμα το σημάδι του, η αλήθεια είναι ότι με εξέπληξε. Πολύ ισχυρός ο μικρούλης». Μικρός μόνο στο μάτι;
 
 
(Σ)ΚΑΓΚΛΙΑ, ΛΟΥΚΑΣ. Ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής της Νιούελς Ολντ Μπόις, όπως ο Λιονέλ Μέσι, με τον οποίο τον συνδέει μια φιλία που κρατάει από τα παιδικά τους χρόνια (είναι συνομήλικοι), αλλά και ένα πολύ στενό τους, κοινό πρόσωπο: Η Αντονέλα Ροκούτσο, ξαδέλφη του Σκάγκλια (μαζί στην φωτό) και σύντροφος και μητέρα των δύο παιδιών του Λέο.

Ο βραχύσωμος (και αυτός) μεσοεπιθετικός μεσολάβησε ώστε ο Μέσι να έρθει πιο κοντά με την Αντονέλα, την οποία ο Λέο αποκαλούσε «η ξαδέλφη του καλύτερού μου φίλου», μέχρι την στιγμή που έγινε η κοπέλα του. Ήταν τέτοια η σχέση των δύο φίλων, που ο Λέο φυλούσε στο ψυγείο της οικογένειας Σκάγκλια τις αμπούλες για τις ενέσεις που έκανε, με αυξητική ορμόνη, ώστε να μην μείνει νάνος σε όλη του την ζωή.

Σε αντίθεση με τον διάσημο κολλητό του, ο Σκάγκλια δεν έκανε ούτε στο ελάχιστο την καριέρα του, φτάνοντας να παίξει για μιάμιση σεζόν (μέρος του 2010 και την 2010-11) στην Ελλάδα, προλαβαίνοντας να το κάνει σε τρεις διαφορετικές ομάδες: Πανσερραϊκός, Τρίκαλα και Καλλονή. Στην πρώτη, διόλου τυχαίο, είχε προπονητή τον Γκιγιέρμο Όγιος.
 
 
(Ι)ΤΟΥΡΑΛΔΕ ΓΟΝΘΑΛΕΘ, ΕΔΟΥΑΡΔΟ. Ο παλαίμαχος Ισπανός διαιτητής θεωρούνταν από τις κορυφαίες σφυρίχτρες, την εποχή που ήταν ενεργός. Την ώρα του αγώνα, του άρεσε να συζητάει με τους ποδοσφαιριστές και δεν δίσταζε ακόμα και να κάνει πλάκα μαζί τους.

Σε ένα ματς της Μπαρτσελόνα, ο Μέσι μόλις είχε πετύχει ένα από εκείνα τα γκολ όπου είχε ντριμπλάρει μέχρι και τα σημαιάκια. Επιστρέφοντας προς την σέντρα, ο ρέφερι από το Μπιλμπάο φρόντισε να τον προσγειώσει. «Μην το παίρνεις πολύ επάνω σου, γιατί αυτό το γκολ το βάζω και εγώ» του είπε! Ο πρώην πια διαιτητής ακόμα θυμάται την «σοκαρισμένη» έκφραση του Αργεντινού.
 
Πηγή: sport24g

Δειτε Επισης

Ώρα πρόκρισης για Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ και Μπάγερν-Άρσεναλ
Τα έριξε στον Αραούχο για τον αποκλεισμό ο Γκουντογκάν-«Να μένεις με έναν λιγότερο τόσο νωρίς, σε σκοτώνει»
BINTEO: Και... τέζα ο Σιμεόνε βλέποντας την Ντόρτμουντ να κάνει την ανατροπή
Με ήττα και στο clasico ο Τσάβι μπορεί να φύγει άμεσα από την Μπαρτσελόνα
Ολοταχώς για τίτλο η Σπόρτινγκ, πέρασε και απ' την έδρα της Φαμαλικάο
Παρί-Ντόρτμουντ το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών του Champions League
Οπαδοί της Μπαρτσελόνα μπέρδεψαν το λεωφορείο της ομάδας τους με αυτό της Παρί και του επιτέθηκαν
Η μεταγραφή της χρονιάς για την Τσέλσι-Πρώτος σκόρερ στην Premier League ο Πάλμερ
Η Βερόνα έκανε επικό comeback κι έφυγε με «χρυσό» βαθμό από το Μπέργκαμο
Έριξε «βόμβα» με Φελίπε Άντερσον η Παλμέιρας (pic)