Τα «καυτά» συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι

Ο Γκιόργκι Αμπουρτζάνια της Ανόρθωσης άσκησε το δικαίωμα που παρέχεται στους ποδοσφαιριστές να συμφωνήσουν με άλλη ομάδα στους τελευταίους έξι μήνες του συμβολαίου τους. Ο Γεωργιανός ποδοσφαιριστής έδωσε τα χέρια με την Ταραγόνα, ώστε να μετακομίσει στην Ισπανία από τη νέα περίοδο, αν και εν τέλει η ισπανική ομάδα πλήρωσε 60 χιλιάδες ευρώ στην ομάδα της Αμμοχώστου και έκανε δικό της τον 21χρονο μέσο από τώρα.
 
41 ποδοσφαιριστές των πέντε ομάδων που προπορεύονται στη βαθμολογία (ΑΕΚ, Ανόρθωσης, Απόλλωνα, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας) μένουν ελεύθεροι στο τέλος της τρέχουσας περιόδου. Των 9 εξ αυτών οι ομάδες στις οποίες ανήκουν έχουν το δικαίωμα ανανέωσης της μεταξύ τους συνεργασίας , 5 αγωνίζονται με τη μορφή δανεισμού από ομάδες του εξωτερικού, ενώ οι υπόλοιποι 27 από την 1η Ιανουαρίου έχουν το δικαίωμα, αν το επιθυμούν, να βρουν αλλού ποδοσφαιρική στέγη ενόψει της νέας περιόδου.
 

ΑΕΚ
Τελειώνουν συμβόλαια βασικών

Πολιτική της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια είναι τα συμβόλαια μικρής χρονικής διάρκειας. Η ομάδα της Λάρνακας δεν υπογράφει συμφωνίες με ποδοσφαιριστές πέραν των δύο χρόνων και ως εκ τούτου κάθε καλοκαίρι η επιτροπή προγραμματισμού διαπραγματεύεται με όσους μένουν ελεύθεροι και επιθυμεί να τους διατηρήσει στο ρόστερ. 31 Μαΐου εννέα ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μένουν ελεύθεροι. Εφτά εξ αυτών έπαιξαν βασικοί σε τουλάχιστον στα μισά παιχνίδια πρωταθλήματος. Πρόκειται για τους Μπόλιεβιτς (16 συμμετοχές), Καταλά (16 συμμετοχές), Λαρένα (14 συμμετοχές), Μοντέιρο (14 συμμετοχές), Ορτίθ (16 συμμετοχές), Σεράν Πόλο (12 συμμετοχές) και Τέτε (17 συμμετοχές), στο συμβόλαιο του οποίου υπάρχει σχετικός όρος με βάση τον οποίο η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα ανανέωσης για άλλο ένα χρόνο στο τέλος της περιόδου. Αμφιλεγόμενη είναι η περίπτωση του Νέστορα Μυτίδη, καθώς η ομάδα της Λάρνακας ανακοίνωσε πέρσι την επέκταση της συνεργασίας της με τον Κύπριο επιθετικό μέχρι το καλοκαίρι του 2017 επικαλούμενη ειδική συμφωνία που υπήρχε στο προηγούμενο συμβόλαιο του, κάτι όμως που δεν αποδέχεται η πλευρά του ποδοσφαιριστή και  το όλο θέμα παραμένει αβέβαιο.
 
ΟΝΟΜΑ               ΘΕΣΗ     ΗΡΘΕ
Βλαδιμίρ Μπόλιεβιτς-Μέσος-2014
Νταβίδ Καταλά-Αμυντικός-2012
Χοσέ Κάντε-Επιθετικός-2014
Χόρχε Λαρένα-Μέσος-2014
Ζόρζε Μοντέιρο-Επιθετικός-Ιανουάριος 2014
Χουάν Ορτίθ-Αμυντικός-2014
*Τέτε-Επιθετικός-2015
Σεράν Πόλο-Αμυντικός-2015
Ηλίας Χαραλάμπους-Αμυντικός-2014
    
                           
 ΑΝΟΡΘΩΣΗ
«Πονοκέφαλος» Μαρτίνες

Από τους 10 ποδοσφαιριστές των οποίων εκπνέουν τα συμβόλαια στο τέλος της χρονιάς των τεσσάρων (Ζοάο Βίκτορ, Ορλάντι, Σβεσλέν, Ντλοβού) η Ανόρθωση έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τη συνεργασία τους. Άλλοι δύο, οι Μαρτίνες και Τζανακάκης αγωνίζονται ως δανεικοί στην ομάδα της Αμμοχώστου για ένα χρόνο από τον Ολυμπιακός Πειραιώς, και η «Κυρία» θα πρέπει να έχει τη συγκατάθεση των «ερυθρολεύκων» αν θέλει να τους διατηρήσει στο ρόστερ της και τη νέα σεζόν. Εκπνέουν σε πέντε μήνες τα συμβόλαια των Χόλγκερσον, Μαϊσουράντζε, Κάλβο και Μαραγκού.
 
ΟΝΟΜΑ               ΘΕΣΗ     ΗΡΘΕ
*Ζοάο Βίκτορ-Μέσος-2015
Τόνι Κάλβο-Επιθετικός-2012
Αντρέα Ορλάντι-Μέσος-2015
**Νίκολας Μαρτίνες-Μέσος-2015
Λέο Σβεσλέν-Αμυντικός-2015
**Μανώλης Τζανακάκης-Αμυντικός-2015
*Ντίνο Ντλοβού-Επιθετικός-2015
Μάρκους Χόλγκερσον-Αμυντικός-2014
Ιράκλι Μαϊσουράντζε-Μέσος-2014
Χρίστος Μαραγκός-Μέσος-2012
 

ΑΠΟΛΛΩΝ
Στο χέρι των «γαλάζιων»

Αν και τελειώνουν συνολικά 11 συμβόλαια ποδοσφαιριστών στο Κολόσσι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς στα τέσσερα εξ αυτών (Ντα Σίλβα, Φρέιρε, Μέζγκα, Ελίζιο) ο Απόλλωνας έχει το δικαίωμα να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές στη Λεμεσό για άλλο ένα χρόνο. Ως δανεικοί παίζουν στους «γαλάζιους» οι Σιμόες και Σλάβτσεφ, ενώ δεν θα δυσκολευτεί, αν το επιθυμεί ν’ ανανεώσει τη συνεργασία τους με τους Γκιέ, Παπουλή, Λόπες, και Κολοκούδια.
 
ΟΝΟΜΑ               ΘΕΣΗ     ΗΡΘΕ
Άλεξ Ντα Σίλβα-Μέσος-2015
Νούνο Λόπε;-Αμυντικός-Ιανουάριος 2015
*Λεάντρο Φρέιρε-Αμυντικός-2015
Αμπραχάμ Γκιε-Επιθετικός-2013
**Ντανιέλ Σιμόες-Αμυντικός-2015
Ντέγιαν Μέζγκα-Επιθετικός-2015
Ελίζιο Σίλβα-Αμυντικός-2015
**Σιμεόν Σλάβτσεφ-Μέσος-2015
Γιώργος Κολοκούδιας-Επιθετικός-Ιανουάριος 2015
Φώτης Παπουλής-Επιθετικός-2012
               

ΑΠΟΕΛ
Ελεύθεροι τέσσερις Κύπριοι

Μόνο ενός ξένου ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ τελειώνει το συμβόλαιο στο τέλος της περιόδου. Ο λόγος για του Ούρκο Πάρντο. Οι υπόλοιποι τέσσερις που μένουν ελεύθεροι είναι Κύπριοι, οι δύο εξ αυτών παλιές «καραβάνες» του «Αρχαγγέλου» (Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου).
Το νόμισμα έχει δύο όψεις για τους «γαλαζοκίτρινους». Από τη μία δεν έχουν το άγχος των προηγούμενων χρόνων όταν έπρεπε να διαχειριστούν μαζεμένα συμβόλαια βασικών παικτών που τελείωναν και από την άλλη δεν θα έχουν τη δυνατότητα μείωσης του παραφουσκωμένου προϋπολογισμού που διαθέτουν. Οι πλείστοι ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ δεσμεύονται με συμβόλαιο για τουλάχιστον άλλο ένα χρόνο, γεγονός που καθιστά δύσκολο το εγχείρημα μείωσης του μισθολογίου.
 
ΟΝΟΜΑ               ΘΕΣΗ     ΗΡΘΕ
Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης-Μέσος-2008
Νεκτάριος Αλεξάνδρου-Αμυντικός-2008
Μάριος Αντωνιάδης-Αμυντικός-Ακαδημίες
Ούρκο Πάρντο-Τερματοφύλακας-2011
Χρίστος Τζιαμμάς-Μέσος-Ακαδημίες                      
 

ΟΜΟΝΟΙΑ
Στον αστερισμό του Ασίς

Μπορεί να διανύει το 39ο έτος της ηλικίας του, εντούτοις παραμένει μακράν ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας και ένας από τους κορυφαίους των κυπριακών γηπέδων τα τελευταία χρόνια. Ο Νούνο Ασίς αποτελεί για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν τον ηγέτη του τριφυλλιού και στο τέλος της χρονιάς θα διαφανεί κατά πόσο θα συνεχίσει να αγωνίζεται. Ο Πορτογάλος μέσος υπογράφει μονοετή συμβόλαια τα τελευταία δύο χρόνια και εφόσον αποφασίσει να μην κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια δύσκολα θα αποχωρήσει από το «Ηλίας Πούλλος». Οι «πράσινοι» επιβάλλεται να κινηθούν έγκαιρα αν θέλουν να διατηρήσουν στο ρόστερ, τους Κιρμ, Σκέμπρι και Ράμος, ενώ οι εμφανίσεις του Ρομαρίκ στο υπόλοιπο της περιόδου θα κρίνουν το μέλλον του στο Γέρι. Συμβόλαιο ενός χρόνου υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι ο Μπεμπέ, ενώ  δανεικός από τη Γιουβέντους για ένα χρόνο αγωνίζεται στην Ομόνοια ο 22χρονος τερματοφύλακας Λαουρέντιου Μπρανέσκου.
 
ΟΝΟΜΑ               ΘΕΣΗ     ΗΡΘΕ
Άντραζ Κιρμ-Μέσος-2014
Αντρέ Σκέμπρι-Επιθετικός-Ιανουάριος 2015
**Λαουρέντιου Μπρανέσκου-Τερματοφύλακας-2015
Νούνο Ασίς-Μέσος-2012
Λουτσιάνο Μπεμπέ-Μέσος-2015
Ρομαρίκ-Αμυντικός-2015
Κριστοβάο Ράμος-Αμυντικός-2014 
 
*Η ομάδα έχει δικαίωμα ανανέωσης του συμβολαίου στο τέλος της περιόδου
**Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως δανεικός για ένα χρόνο από ομάδα του εξωτερικού 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής
«Δυστυχώς η εσωστρέφεια είναι σε τέτοιο βαθμό, που δεν επέτρεψε να κάνουμε αυτά που θέλαμε»
Η αντίδραση του Απόλλωνα μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και το μέλλον του Ματσίν
Νικόλας Χριστοφίδης: O 15χρονος με τη μεγαλύτερη «ακρίβεια πάσας» Ανώτατης Κ15 (Vid & Stats)
ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύψεις Τάνκοβιτς για τη φοβερή γκολάρα που έστειλε την Πάφο στον τελικό
Σόκαρε τον Απόλλωνα σε νεκρό χρόνο η Πάφος και πέταξε για τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της