Με όποιον δάσκαλο καθίσεις

Την παροιμία που υποστηρίζει ότι «μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις» έχουν βαλθεί να επιβεβαιώσουν τα ποδοσφαιρικά τέκνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθώς παρότι βρίσκονται πέριξ των 40 χρόνων, εντούτοις, αρκετά μέλη από τη φουρνιά της δεύτερης θητείας του Σέρβου στον ΑΠΟΕΛ (2008-2013), διακρίνονται ήδη στην προπονητική.
 
Ο Χρίστος Κόντης, ο οποίος εντάχθηκε στο τεχνικό τιμ του Γιοβάνοβιτς λίγο μετά την περιπέτεια της υγείας του τον Αύγουστο του 2011, οδήγησε  την Κυριακή (07/1) τον Ολυμπιακό Πειραιώς στην εκτός έδρας νίκη επί της Λάρισας (0-3), με την οποία οι ερυθρόλευκοι διατηρήθηκαν στην κορυφή της Super League.
 
O 42χρονος πλέον, πρώην ποδοσφαιριστής, που για πέντε χρόνια δούλεψε πλάι στον Γιοβάνοβιτς, θήτευσε τους τελευταίους μήνες ως βοηθός του Τάκη Λεμονή στον πάγκο των ερυθρόλευκων, ενώ στη Λάρισα κάθισε για πρώτη φορά στην άκρη του πάγκου. Όπως ανέφερε, θα είναι και στο τεχνικό τιμ του Όσκαρ Γκαρσία που αναλαμβάνει επισήμως τους Πειραιώτες τη Δευτέρα (08/01).
 

Τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, ευχάριστη έκπληξη του Πρωταθλήματος Cyta, οδηγεί ο 40χρονος Χρύσης Μιχαήλ, ο οποίος έχει για βοηθό τον άλλοτε συμπαίκτη του στον ΑΠΟΕΛ Μάριο Ηλία.

Ο Μιχαήλ είναι ο άνθρωπος που ανέβασε την ομάδα στην Α’ Κατηγορία, ενώ χαίρει εκτίμησης στο χώρο του ποδοσφαίρου, αφού πρόσφατα ψηφίστηκε ως ένας εκ των δύο προπονητών της ομάδας των Κύπριων All Stars, της Football Stars Day (ο άλλος ήταν ο Αυγουστή).


Αξιόλογο έργο στο Πρωτάθλημα Cyta επιτελεί και ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, ο οποίος μετά την Αναγέννηση Δερύνειας και τη Δόξα, τώρα κοουτσάρει τη Νέα Σαλαμίνα.


Ο Μαρίνος Σατσιάς είναι προπονητής στην Ομόνοια Αραδίππου, την οποία διατηρεί στο τροχιά ανόδου, αφού με το τέλος του α’ γύρου είναι στο -3 από την πρωτοπόρο Αναγέννηση Δερύνειας – πάντως θα ανέβει μόνο ο πρωταθλητής Β’ Κατηγορίας.

Προπονητής τερματοφυλάκων στη Δόξα Κατωκοπιάς είναι ο Μιχάλης Μορφής.


Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ
Ο Γκουστάβο Μαντούκα θήτευσε ως υπηρεσιακός προπονητής στον ΑΠΟΕΛ, βοηθώντας την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα του 2015 ενώ ακολούθως ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή. Η συγκατοίκηση με τον Κετσπάγια δεν ήταν ιδανική και σε συνδυασμό με τον προβληματικό μεταγραφικό σχεδιασμό, η θητεία του Μαντούκα στον ΑΠΟΕΛ ολοκληρώθηκε – είχε ξεκινήσει το 2010, με τον Βραζιλιάνο να αναλαμβάνει προπονητής στον Οθέλλο Αθηαίνου, όπου επίσης δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πριν από περίπου εγκατέλειψε –μάλλον προσωρινά- την προπονητική και την Κύπρο, επιστρέφοντας στην πατρίδα του.

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ
Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης κρέμασε τα παπούτσια πριν από μερικούς μήνες και ακόμα δεν έχει φανερώσει τις προθέσεις του για την επόμενη μέρα. Παρακολουθεί μαθήματα για την απόκτηση του διπλώματος προπονητικής UEFA A, ενώ παράλληλα παρακολουθεί και το Master της UEFA για πρώην Διεθνείς Ποδοσφαιριστές, μέσω του οποίου βελτιώνει τις διοικητικές και οργανωτικές του ικανότητες. Θα επιλέξει την προπονητική ή μήπως μια διευθυντική/ διοικητική θέση στο ποδόσφαιρο  ή στον αθλητισμό, ευρύτερα;

Δειτε Επισης

Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου