Όταν οι παίκτες έριξαν ξύλο στους οπαδούς

Συνηθίζει ο κόσμος να λεει αλλά και να γράφουν οι δημοσιογράφοι πως οι οπαδοί μίας ομάδας αποτελούν τον 12ο παίκτη της, θέλοντας να καταδείξουν το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στην εμψύχωση και στην ενίσχυσή της, πολλές φορές όμως αυτός ο έξτρα παίκτης της μίας ομάδας μπορεί ταυτόχρονα να γίνει... εφιάλτης για τους παίκτες μίας άλλης όταν ξεφεύγει από τους κανόνες και τα όρια.

Το παράδειγμα του Ερίκ Καντονά και του "καυτού" τετ α τετ του, πριν από ακριβώς 21 χρόνια (25/1/96), με τον οπαδό της Κρίσταλ Πάλας Μάθιου Σίμονς είναι χαρακτηριστικό.

Ο φαν των Λονδρέζων υπερέβη τα εσκαμμένα βρίζοντας χυδαία τον Γάλλο την ώρα που εκείνος αποχωρούσε (έχοντας δει κόκκινη κάρτα) από τον αγωνιστικό χώρο και ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να απαντήσει με ακόμα πιο δυναμικό τρόπο: ρίχνοντάς του αρχικά μία κλωτσιά που παραπέμπει σε "κουνγκ φου" χτύπημα και συνεχίζοντας με γροθιές στο πρόσωπό του.  
Η επίθεση του "Βασιλιά Ερίκ" προς τον φαν της Πάλας έμεινε στην ιστορία για το γεγονός πως ο Γάλλος άσος τιμωρήθηκε από την αγγλική ομοσπονδία με οκτάμηνο αποκλεισμό από κάθε επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα των "κόκκινων διαβόλων", όμως μην νομίζετε πως η έκρηξη του Καντονά ήταν κάτι που δεν... ενέπνευσε κόσμο και κοσμάκη από τον αθλητικό χώρο.
 
 
► Σοφοκλής Σχορτσανίτης vs οπαδού της Χάποελ

Στο φινάλε του μεγάλου ντέρμπι του ισραηλινού πρωταθλήματος το 2014 που είχε βρει νικήτρια την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 83-80 στην έδρα της Χάποελ Ιερουσαλήμ, οπαδοί της δεύτερης έβαλαν στο στόχαστρο τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, βρίζοντάς τον συνέχεια με χυδαίες εκφράσεις. Κάποια στιγμή όμως ο Έλληνας σέντερ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει άλλο τα νεύρα του και ανέβηκε στην κερκίδα όπου αποπειράθηκε να χτυπήσει κάποιον εκ των υβριστών του...
 
 
► Ρον Αρτέστ vs οπαδών των Pistons

► Η αναμέτρηση μεταξύ των Indiana Pacers και των Detroit Pistons τον Νοέμβριο του 2004 έχει καταγραφεί ως μία από τις πιο επεισοδιακές στην ιστορία του NBA, με παίκτες των δύο ομάδων να μετατρέπουν το παρκέ σε ρινγκ και την... κλωτσοπατινάδα να εξαπλώνεται και στις εξέδρες! Η "έκρηξη" έλαβε χώρα ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού και είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του, με τον Ρον Αρτέστ να "ξεφεύγει" περισσότερο από όλους καθώς ανέβηκε στην κερκίδα για να πλακωθεί με φίλους των Pistons! Μία ημέρα αργότερα τιμωρήθηκε από το NBA για όλο το υπόλοιπο της regular season και τους αγώνες των playoff ενώ συνολικά έχασε 86 αγώνες (!), αριθμός που συνιστά την μεγαλύτερη τιμωρία ενός αθλητή για επεισόδιο κατά τη διάρκεια αγώνα του NBA.
 
 
► Παίκτες Ολυμπιακού vs οπαδών του Ιωνικού

Τα παιχνίδια του Ιωνικού με τον Ολυμπιακό στη Νεάπολη, ειδικά στη δεκαετία του '90, έκρυβαν πάντα μία άγρια ομορφιά όμως στο ματς πρωταθλήματος των δύο ομάδων τον Νοέμβριο του 1997 η ομορφιά κρύφτηκε τρομαγμένη από τις... αγριότητες. Αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα που είχε βρει νικητές τους "ερυθρόλευκους" με κοντινή κεφαλιά του Ίλια Ίβιτς με τη συμπλήρωση του 90λεπτου έγινε το "έλα να δεις". Οπαδοί του Ιωνικού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να "λύσουν τις διαφορές τους" με αντίστοιχους του Ολυμπιακού και κάπου εκεί βρέθηκαν παγιδευμένοι εντός αγωνιστικού χώρου και αρκετοί παίκτες της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που έφτασαν στο σημείο να ανταλλάσουν γροθιές και κλωτσιές με φίλους του Ιωνικού...
 
 
► Κρεγκ Μπέλαμι vs οπαδού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ένα από τα πιο καθηλωτικά ντέρμπι με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτό κόντρα στη συμπολίτισσα Σίτι για τη σεζόν 2009-2010 στο "Old Trafford". Και αυτό γιατί ο κόσμος "χόρτασε θέαμα" με επτά γκολ, με τους "πολίτες" να ισοφαρίζουν σε 3-3 με γκολ του Κρεγκ Μπέλαμι (το δεύτερό του στο ματς) στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και τους "κόκκινους διαβόλους" να παίρνουν το τρίποντο στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων έχοντας για ήρωα τον Μάικλ Όουεν (νίκησε με σουτ μέσα από την περιοχή τον Τζο Χαρτ). Πέρα όμως από το αγωνιστικό κομμάτι που ξετρέλανε το κοινό υπήρχε και ένα ασυνήθιστο περιστατικό λίγο πριν το τέλος: συγκεκριμένα λίγο μετά το γκολ του  Μπέλαμι στο 91' ένας οπαδός της Γιουνάιτεντ εισέβαλε στο γήπεδο και την ώρα που οι άνδρες ασφαλείας τον είχαν ακινητοποιήσει και πήγαιναν να τον απομακρύνουν τον πλησίασε "τρελαμένος" ο Μπέλαμι και του έριξε ένα... χαστούκι.
 
► Παίκτες της Στεάουα vs οπαδού της Πετρολούλ
Σε αγώνα για το ρουμανικό πρωτάθλημα το 2011 μεταξύ της Πετρολούλ και της Στεάουα, ένας οπαδός των γηπεδούχων μπούκαρε ανενόχλητος μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με μία... πυγμαχική γροθιά έριξε νοκ-άουτ τον ποδοσφαιριστή της Στεάουα, Γκεόργκε Γκαλαμάζ. Ο δράστης δεν έμεινε πάντως ατιμώρητος, καθώς περικυκλώθηκε άμεσα από πολλούς παίκτες των φιλοξενουμένων, με έναν εξ αυτών, τον Νόβακ Μαρτίνοβιτς, να προλαβαίνει να του δώσει αρκετά χτυπήματα πριν παρέμβουν άλλοι και τους χωρίσουν. Μετά τη λήξη του "συναγερμού" ο Μαρτίνοβιτς αντίκρυσε απευθείας κόκκινη κάρτα, το πιθανότερο πάντως είναι να μη μετάνιωσε ποτέ για την κίνησή του να αντιδράσει δυναμικά μετά την άνανδρη επίθεση κατά του συμπαίκτη του.
 
► Μιχάλης Σηφάκης vs οπαδού του Ηρακλή

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Ηρακλή και του Άρη στο "Καυτανζόγλειο" αμαυρώθηκε τη σεζόν 2009-2010 από την είσοδο ενός ανεγκέφαλου οπαδού του Ηρακλη στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος πλησίασε σε απόσταση... ανάσας τον Μιχάλη Σηφάκη και άρχισε να του επιτίθεται φραστικά. Άνδρας ιδιωτικής ασφαλείας του γηπέδου που ήταν ακριβώς δίπλα παρακολουθούσε το σκηνικό και δεν έκανε το παραμικρό για να απομακρύνει τον οπαδό, με τον Έλληνα κίπερ από την πλευρά του να διατηρεί ολύμπια ψυχραιμία και να μην μπαίνει σε αντιδικία. Κάποια στιγμή δεν άντεξε άλλο και επιχείρησε να τον απωθήσει, με τον οπαδό του "Γηραιού" να "απαντάει" με ένα χαστούκι, για να ακολουθήσει στη συνέχεια εισβολή από οπαδούς αλλά και αστυνομικούς.
 
 
 
► Γουίνι Αρμπολέδα vs οπαδού της Smart Gilas

Ακόμα και στα 39 του ο Γουίνι Αρμπολεδα εξακολουθεί να βγάζει το ψώμι του στο πρωτάθλημα μπάσκετ των Φιλιππίνων, έχοντας την φήμη του εξαιρετικού αμυντικού, ωστόσο το περιστατικό που τον έχει κάνει γνωστό και εκτός της πατρίδας του είναι μία μελανή στιγμή για αυτόν τον Οκτώβριο του 2009. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της ομάδας του, Air21 Express, απέναντι στην Smart Gilas, βγήκε "εκτός εαυτού" ακούγοντας υβριστικό σχόλιο εις βάρος του από θεατή που βρισκόταν στις πρώτες θέσεις και όρμησε κατά πάνω του για να ακολουθήσει... πανδαιμόνιο! Η τιμωρία του από την ομοσπονδία της χώρας ήταν η αποβολή του για όλη εκείνη τη σεζόν από το πρωτάθλημα, κάτι που σήμαινε πως δεν θα έπαιρνε καθόλου χρήματα από το σύλλογό του στο διάστημα που εξέτιε την ποινή του.
 
► Παίκτης Μακάμπι Τελ Αβίβ vs οπαδού της Χάποελ Τελ Αβίβ

Σκηνές χάους εκτυλίχθησαν τον Νοέμβριο του 2014 στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού ντέρμπι του Τελ Αβίβ μεταξύ της Μακάμπι και της Χάποελ, όταν ένας οπαδός της Χάποελ μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε σε παίκτη της Μακάμπι. Η επίθεση έγινε εις βάρος του Εράν Ζαχάβι, πρώη παίκτη της Χάποελ Τελ Αβίβ ο οποίος είχε φέρει το ματς στα ίσα στο 22ο λεπτό, με τον ποδοσφαιριστή της Μακάμπι να "απαντάει" άμεσα και έτσι να αντικρύζει την κόκκινη κάρτα. Το ματς διακόπηκε προσωρινά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, κάτι που δεν έγινε όμως ποτέ, και έτσι όταν ακολούθησε δεύτερο κύμα εισβολής οπαδών στο χορτάρι του "Bloomfield Stadium" διακόπηκε οριστικά. "Λέω εδώ και χρόνια πως το ποδόσφαιρο εδώ θυμίζει περισσότερο πόλεμο. Πρέπει να καταλάβουμε πως το ποδόσφαιρο είναι άθλημα και δεν έχει κανένα νόημα να παίζουμε από τη στιγμή που το γήπεδο γίνεται πεδίο μάχης. Θα πρέπει να τιμωρηθούν και οι δύο ομάδες καθώς αυτή ήταν μία μαύρη ημέρα για το ποδόσφαιρο", δήλωσε μετά το ματς ο προπονητής της Χάποελ και άλλοτε άσος των Γουέστ Χαμ και Μάντσεστερ Σίτι, Έγιαλ Μπέρκοβιτς.
 
► Εντέν Αζάρ vs ball boy της Σουόνσι

Ο νεαρός Τσάρλι Μόργκαν, γιος του διευθυντή της Σουόνσι, έτυχε να είναι ball boy στον αγώνα League Cup της ομάδας του απέναντι στην Τσέλσι τον Ιανουάριο του 2013 και η μοίρα θέλησε να τον κάνει... πρωταγωνιστή. Αιτία η προσπάθειά του να κάνει καθυστερήσεις στο 78ο λεπτό (προκειμένου να περάσει η ομάδα του στον τελικό) με τον Εντέν Αζάρ να τον σπρώχνει αρχικά και στη συνέχεια να τον κλωτσάει πεσμένο για να του πάρει τη μπάλα και τελικά να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα. "Νομίζω ότι κλότσησα την μπάλα και όχι το αγόρι, αλλά όπως και να έχει ζητώ συγγνώμη", δήλωσε μετανιωμένος ο Βέλγος άσος των "μπλε", με το ευχάριστο πάντως στην όλη υπόθεση να είναι πως ο νεαρός μπήκε στα αποδυτήρια της Τσέλσι στο φινάλε και έδωσε τα χέρια με τον Αζάρ.
 
 
 
► Παίκτες της Αλβανίας vs οπαδών της Σερβίας

Η αναμέτρηση μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας, για τα προκριματικά του Euro 2016,διεκόπη όταν ο Στέφαν Μίτροβιτς κατέβασε σημαία που απεικονίζει την ιδέα της "Μεγάλης Αλβανίας" από τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι που πετούσε πάνω από το "Partizan Stadium" του Βελιγραδίου. Η κίνησή του αυτή εξόργισε τους παίκτες της Αλβανίας που έτρεξαν να υπερασπιστούν τη σημαία τους και να του επιτεθούν, οι Σέρβοι παίκτες μπήκαν και αυτοί στον... πολεμικό χορό για να υπερασπιστούν τον συμπαίκτη τους και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η εισβολή στο γήπεδο αρκετών Σέρβων οπαδών με στόχο να βιαιοπραγήσουν κατά των Αλβανών διεθνών. Το αποτέλεσμα ήταν μία γενικευμένη σύρραξη που αποτέλεσε δυσφήμιση για το ποδόσφαιρο, με τον διαιτητή Μάρτιν Άτκινσον να πράττει το αυτονόητο και να αποφασίζει την οριστική διακοπή του αγώνα.
 
 
► Update: Αντώνης Νικοπολίδης vs οπαδού του ΠΑΟΚ

Μετά τη λήξη ενός ντέρμπι στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού πριν μερικά χρόνια, ορισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ εισβάλλουν με όχι και τόσο φιλικές διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο... Ο Αντώνης Νικοπολίδης όχι μόνο κατάφερε να ξεφύγει από μία άβολη κατάσταση αλλα και απάντησε με μία σούπερ γυριστή κλωτσιά απέναντι σε οπαδό, προκειμένου να μπορέσει εγκαίρως να φτάσει στη φυσούνα και να πάει στα αποδυτήρια!
 

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Το πρόσωπο της χρονιάς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο
Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ο Βαλβέρδε ξανάφερε στην Αθλέτικ ένα μεγάλο τρόπαιο οξυγόνο για τους Βάσκους
Η μέρα που η ΑΕΚ νίκησε τον πόλεμο με το ταξίδι ειρήνης στο Βελιγράδι
Είτε πάρει το πρωτάθλημα, είτε όχι, ο Αρτέτα έκανε ξανά την Άρσεναλ διεκδικήτρια του τίτλου
Τελικός Copa Del Rey: Ο εξορκιστής Βαλβέρδε και η κατάρα του Μαραντόνα
Έφυγε παιδί από τη Μάντσεστερ Σίτι, έγινε άνδρας στην Τσέλσι-Ο Πάλμερ δεν ήταν χαμένος από χέρι
Η Φενέρ είναι «καυτή» επιθετικά και έγινε η ομάδα με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία
Κριστιάνο Ρονάλντο vs Λιονέλ Μέσι-Ποιος έχει πετύχει περισσότερα χατ τρικ στην καριέρα του;