ΒΙΝΤΕΟ: Οι… πάσες στο υπό συζήτηση «ύποπτο» ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ του 2002

Στην επικαιρότητα επανήλθε ο αγώνας ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΑΠΟΕΛ στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου 2001-02.

Αφορμή οι δηλώσεις ενός παίκτη που τότε βρισκόταν στο ρόστερ της ομάδας της Λεμεσού. Ο Άγγελος Μισός σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Όλα Μάλε» στο ραδιόφωνο του Super Sport FM είπε: «Στο τελευταίο παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ ήταν πάσαρε μου να σου πασάρω για να βγει πρωταθλητής το ΑΠΟΕΛ και να πάει Ευρώπη η ΑΕΛ. Τελικά έμεινε η Ομόνοια εκτός Ευρώπης. Μας βόλευε η ισοπαλία και τους δύο».

Η τοποθέτηση αυτή έφερε την αντίδραση της Ομόνοιας, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέα Δημητρίου, να δηλώνει μετά το χθεσινό (10/02) παιχνίδι με τον Άρη: «Από τη στιγμή που ένας ποδοσφαιριστής προβαίνει σε τόσο σοβαρές καταγγελίες πρέπει να ωθήσει την αστυνομία, την ομοσπονδία και όλες τις αρχές να ενεργήσουν αυτεπάγγελτα και να εξετάσουν τη σοβαρή καταγγελία που έχει γίνει. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα και περιμένουμε ότι θα γίνουν».
 

Τι έγινε στο συγκεκριμένο παιχνίδι
Στον αγώνα αυτό, ο ΑΠΟΕΛ βολευόταν και με ισοπαλία ώστε να στεφθεί πρωταθλητής, αποτέλεσμα που υπό προϋποθέσεις ευνοούσε και την ΑΕΛ για να κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Την ίδια στιγμή διεξαγόταν και το παιχνίδι Ομόνοια-Απόλλων με τους πράσινους να διεκδικούν τη θέση (4η) που οδηγούσε στην Ευρώπη.
ΑΠΟΕΛ 58, Ανόρθωση 55, ΑΕΛ 53 και Ομόνοια 50 ήταν η βαθμολογία πριν από τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων. Η τελευταία αγωνιστική έγινε στις 27 Απριλίου.

Στο παιχνίδι του Τσιρείου ο ΑΠΟΕΛ πήρε προβάδισμα μόλις στο 11’ με τον Δασκαλάκη, ενώ παράλληλα η Ομόνοια κέρδισε τον Απόλλωνα μέχρι το 71’ με 2-0 (7’ Μίτσιγγας, 71’ Ράουφμαν).

Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ θέλοντας να πειράξουν τους απέναντι οπαδούς φώναζαν ότι: «Δεν θα πάει η ΑΕΛ Ευρώπη…». Ένα σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, όμως σε κάποια φάση έγινε η αλλαγή στην ομάδα και έγινε «Δεν θα πάει η Ομόνοια Ευρώπη…».

Στο 82’ ο Λάμπρου ισοφάρισε σε 1-1 για λογαριασμό της ΑΕΛ, γεγονός που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο στην ΑΕΛ και άφηνε εκτός Ευρώπης την Ομόνοια, παρά την επικράτησή της με 2-1 σε βάρος του Απόλλωνα.
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η μπάλα βασανιζόταν στον αγωνιστικό χώρο, με τους οπαδούς ήδη να είχαν μπει αρκετά πριν το τελικό σφύριγμα στον αγωνιστικό χώρο.

Η τελική βαθμολογία ήταν ΑΠΟΕΛ 59, Ανόρθωση 58, ΑΕΛ 54, Ομόνοια 53. Το «Χ» έδωσε τον τίτλο στον ΑΠΟΕΛ (με ένα βαθμό περισσότερο από την Ανόρθωση) και την ΑΕΛ να παίρνει την τρίτη προνομιούχα θέση. 
 
To βίντεο με τα τελευταία λεπτά του αγώνα:

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής