Το αδιανόητο οκτάρι του ΑΠΟΕΛ που ξεπέρασε την κατρακυλούσα Ομόνοια

Από τη μία ο ΑΠΟΕΛ των πέντε συνεχόμενων πρωταθλημάτων, των συμμετοχών σχεδόν ανελλιπώς σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και από την άλλη η παραπαίουσα Ομόνοια που διανύει τις πιο εφιαλτικές σεζόν στην ιστορία της.
 
Βίοι αντίθετοι για τους δύο αιώνιους αντίπαλους της Λευκωσίας τα τελευταία χρόνια που έχουν, όμως, μια κοινή συνιστάμενη η οποία σαφώς και προξενεί εντύπωση. Από τη σεζόν 2013/14 και έπειτα, στη μετά Ιβάν Γιοβάνοβιτς εποχή στον ΑΠΟΕΛ, στους πάγκους των δύο ομάδων έκατσαν οκτώ διαφορετικοί προπονητές με τους «γαλαζοκίτρινους» μάλιστα να προβαίνουν σε εννέα αλλαγές και τον Γιώργο Δώνη να χρίζεται δύο φορές τεχνικός σε διάστημα τεσσάρων χρόνων.
 
Οι οκτώ προπονητές του ΑΠΟΕΛ
Ο Πρόδρομος Πετρίδης κατηγορήθηκε πολλάκις για την ευκολία με την οποία αλλάζει τους προπονητές. Μια τακτική που εφάρμοσε και φέτος (δύο φορές) και ευελπιστεί ότι με τον Μπρούνο Μπαλταζάρ θα πάρει το ζητούμενο (κατάκτηση του πρωταθλήματος), όπως πέτυχε τον σκοπό του (είσοδο σε ομίλους) το περασμένο καλοκαίρι όταν έδινε χαρτί απόλυσης στον Μάριο Μπέιν και προσέλαβε τον Γιώργο Δώνη.
 
Με την αποχώρηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς η διοίκηση Φοίβου Ερωτοκρίτου έδωσε τα ηνία της ομάδας στον Μάριο Σέρτζιο, ο οποίος άντεξε μόλις μερικούς μήνες και απολύθηκε με τον Γιώργο Δώνη να κάθεται στην άκρη του «γαλαζοκίτρινου» πάγκου.
 
Τον Ιανουάριο του 2015 ο Ελλαδίτης αποχώρησε με τον Θόρτσεν Φινκ να τον διαδέχεται. Ο Γερμανός έφυγε λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος με τους υπηρεσιακούς Μαντούκα-Σατσιά να σηκώνουν τελικά το τρόπαιο του πρωταθλητή.
 
Σύντομο ήταν το πέρασμα του Ντομίγκος Πασιένσια τη σεζόν 2015/16 με τον Πορτογάλο να πληρώνει το τίμημα του αποκλεισμού από την Αστάνα και τον Τιμούρ Κετσπάγια να οδηγεί τον ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το… έργο επαναλήφθηκε με τον Γεωργιανό ν’ αποχωρεί λίγο πριν το φινάλε.
 
Ο Τόμας Κρίστιανσεν ήταν ο μοναδικός επί εποχής Πρόδρομου Πετρίδη που άντεξε ολόκληρη σεζόν στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, όμως αποχώρησε στο τέλος της περυσινής περιόδου αν και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Η οκτάδα της Ομόνοιας
Αποτυχημένη ήταν η θητεία των πλείστων προπονητών που εργάστηκαν στην Ομόνοια το ίδιο διάστημα (2013-2019). Ο Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα απολύθηκε αφήνοντας σημάδια διάλυσης στο «τριφύλλι» με τον Κώστα Καϊάφα να παίρνει το χρίσμα στα μέσα της σεζόν 2013/14 και να παραμένει στην Ομόνοια μέχρι τα μέσα της περιόδου 2015/16. Τα ηνία ανέλαβε ακολούθως ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, η πορεία του οποίου κρίνεται πετυχημένη, εντούτοις ο Σέρβος αποχώρησε το καλοκαίρι του 2016 έπειτα από διαφωνία με τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Νταμπίζα στον τρόπο λειτουργίας του μεταγραφικού σχεδιασμού.
 
Αντικαταστάτης του ο Τζον  Κάρβερ με τον Άγγλο να έχει εφιαλτικές για την Ομόνοια επιδόσεις και παρά την παρατεταμένη στήριξη της διοίκησης να απολύεται προς το τέλος της περιόδου. Ο Άκης Ιωακείμ ανέλαβε ρόλο υπηρεσιακού προπονητή προτού προσληφθεί ο Πάμπος Χριστοδούλου.
 
Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις η Ομόνοια συνέχισε τον κατήφορο με τον Κύπριο προπονητή να αποχωρεί λίγο πριν την εκπνοή του 2017 και τον Ιβάιλο Πέτεφ να τον διαδέχεται. Ο Βούλγαρος άρχισε θετικά τη θητεία του στους «πράσινους», όμως το φινάλε ήταν επεισοδιακό και ντροπιαστικό για την ιστορία του «τριφυλλιού». Ο Γέσπερ Φρέντμπεργκ ανέλαβε το δύσκολο εγχείρημα να διαχειριστεί τα αποδυτήρια της Ομόνοιας μέχρι το τέλος της περιόδου και γίνεται έτσι ο 8ος προπονητής που εργάζεται στην Ομόνοια από τη σεζόν 2013/14 μέχρι σήμερα.
 

Δειτε Επισης

Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
BINTEO: Με σβηστές μηχανές πήρε την πρόκριση στο τελικό η Ομόνοια και πάει να γράψει ιστορία
BINTEO: Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κακουλλή που τους πέρασε όλους στο ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες Ομόνοιας και Άρη στον επαναληπτικό Κυπέλλου στο ΓΣΠ
Τσάβι: Πιο πολλές αποβολές ως προπονητής παρά ως παίκτης, με το 1/7 των αγώνων
H επεξήγηση της ΚΟΠ για το γκολ της Πάφου κόντρα στον Απόλλων και την παρέμβαση VAR στο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ
Βγαίνει το ζευγάρι του τελικού κυπέλλου