11 βόμβες που έσκασαν με φόντο το ποδόσφαιρο

Οι βομβιστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα και σπίτια διαιτητών ή ανθρώπων που σχετίζονται με τη διαιτησία δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο στην Κύπρο, καθώς τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν αρκετές φορές στο «στόχαστρο» εμπρηστών.

Νέο... θύμα ο Παρατηρητής διαιτησίας, μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ και Υπεύθυνου Εκπαίδευσης των Διαιτητών Κώστας Καπιτανής.


Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του οχήματος του και τράπηκαν σε φυγή.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην ηλεκτρική πόρτα του γκαράζ και σε παράθυρο στο υπόγειο της οικίας. Η σκηνή αποκλείστηκε και σήμερα θα αρχίσουν εξετάσεις από εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας.


Νοέμβρης 2010-Επίθεση στο αυτοκίνητο του Αριστείδη Χρίστου
Δύο άγνωστοι κουκουλοφόροι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητο του Κύπριου διεθνή βοηθού διαιτητή Αριστείδη Χρίστου, την ώρα που ο ίδιος βρισκόταν σε εστιατόριο της Λεμεσού και συνέτρωγε με τον πρόεδρο του συνδέσμου διαιτητών Γιώργο Πάπουτσο.
 
Οι δύο κουκουλοφόροι έσπασαν στο παρμπρίζ και εκτόξευσαν βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να πιάσει πυρκαγιά και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Μπορεί το αυτοκίνητο να ανήκει στον κ. Χρίστου, όμως σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης  η επίθεση είχε ως στόχο τον πρόεδρο του συνδέσμου διαιτητών, κ. Πάπουτσο.
 
Αφορμή για την επίθεση φέρεται να έπαιξαν ρόλο δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με τη διαιτησία. Ο κ. Πάπουτσος σε ερώτηση που του υποβλήθηκε σχετικά τα λάθη των διαιτητών, απάντησε ότι δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου και ότι παράγοντας της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταστρέφει το χώρο της διαιτησίας. Ωστόσο δεν θέλησε να τον κατονομάσει και αρκέστηκε να πει: «Πουλά πνεύμα και φουσκώνει τα μυαλά των διαιτητών».
 
Σεπτέμβριος 2011-Βομβιστική επίθεση στο σύνδεσμο διαιτητών
Για άλλη μια φορά το οίκημα του συνδέσμου διαιτητών Κύπρου παρά το ΓΣΠ δέχθηκε επίθεση από νυχτοβάτες οι οποίοι ευτυχώς δεν προκάλεσαν αρκετές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες πέταξαν δύο μολότοφ εντός και εκτός του κτηρίου και η μία μόνο εξερράγη με αποτέλεσμα οι ζημιές να είναι περιορισμένες. Πέρα από τις μολότοφ έγραψαν στους τοίχους του οικήματος υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες τους διαιτητές.
 
Απρίλης 2012-Βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο του βοηθού διαιτητή Ανδρέα Ανδρέου

Έκρηξη εργοστασιακής κροτίδας σημειώθηκε στο αυτοκίνητο του βοηθού διαιτητή, Αντρέα Ανδρέου, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού, αλλά πρόκειται για ακόμη μία «μαχαιριά» στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Ανδρέου ήταν ο δεύτερος διαιτητής στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια, που ήταν τα κεκλεισμένων των θυρών.

Φεβρουάριος 2014-Βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Λεόντιου Τράττου
Έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο του Λεόντιου Τράττου σημειώθηκε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τις πρωινές ώρες σήμερα στα Λατσιά. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς και προκλήθηκαν και άλλες ζημιές.
 
Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα και το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς. Η Αστυνομία επιβεβαιώνει την είδηση και σε λίγη ώρα θα εκδοθεί Δελτίο Τύπου με περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.
Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε υπόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στα Λατσιά, όπου διαμένει ο υπάλληλος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ είναι διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας.
 
Προκλήθηκαν ζημιές στον ανεμοθώρακα, στο καπό και στη μηχανή του αυτοκινήτου. Το ύψος της ζημιάς δεν έχει ακόμη υπολογιστεί.
 
Ζημιές προκλήθηκαν και σε ακόμη ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο δίπλα. Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Οκτώβριος 2014-Βομβιστική επίθεση στο σύνδεσμο διαιτητών
Οι νυχτοβάτες έδρασαν λίγο μετά τις τρεις το πρωί. Τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του οικήματος του Συνδέσμου Διαιτητών στη Λευκωσία και τον πυροδότησαν με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.
Τις κινήσεις των δραστών κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει στο οίκημα. Στα βίντεο διακρίνονται δύο πρόσωπα με κουκούλες να πλησιάζουν την είσοδο παζοί, να τοποθετούν τον εκρηκτικό μηχανισμό, να απομακρύνονται τρέχοντας και να σημειώνεται μετά από λίγο η έκρηξη η οποία προκάλεσε ανησυχίες στους κατοίκους της περιοχής, στην Αστυνομία, αλλά και στους διαιτητές.
Ιανουάριος 2015- Βομβιστική επίθεση στο πατρικό σπίτι του Θωμά Μούσκου
Αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τοποθέτησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστοι, έξω από το πατρικό σπίτι του Κύπριου διαιτητή, Θωμά Μούσκου. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σπίτι.
 
Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε η αστυνομία που αναφέρει: «Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού υψηλής ισχύος σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ έξω από την οικία 60χρονης στη Λεμεσό. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, ο μηχανισμός τοποθετήθηκε έξω από την οικία της 60χρονης και από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της οικίας. Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση».

Φεβρουάριος 2015- Βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Βασίλη Δημητρίου
Στόχος βομβιστών έγινε σήμερα τα ξημερώματα ο διαιτητής Βασίλης Δημητρίου.
 
Συγκεκριμένα στις 3:50 τα ξημερώματα ακούστηκε έκρηξη έξω από το σπίτι του διαιτητή στην Αραδίππου. Όπως διαπιστώθηκε είχε εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός, τύπου υδροσωλήνα, μεταξύ του μπροστινού ανεμοθώρακα και της μηχανής αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας της συζύγου του 38χρονου διαιτητή. Η ισχύς της έκρηξης ήταν τέτοια που προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο όχημα και σε διπλανά σπίτια. Θραύσματα του εκρηκτικού μηχανισμού εκτινάχθηκαν σε διπλανή οικία της οποίας έσπασαν τζάμια.
 
Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου του ΟΠΕ και του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στην περιοχή και άρχισαν έρευνες. Η αξία του οχήματος δεν έχει ακόμα εκτιμηθεί. Η σκηνή φρουρείται και αναμένεται το πόρισμα των πυροτεχνουργών οι οποίοι μετέβησαν στη σκηνή με το πρώτο φως της ημέρας.
 
Μάρτιος 2015-Βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Λεόντιου Τράττου
Στόχος εμπρηστών έγινε για μια ακόμη φορά το αυτοκίνητο του διαιτητή Λεόντιο Τράττου.
 
Λίγο μετά τις δύο μετά τα μεσάνυκτα άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του κυρίου Τράττου που ήταν σταθμευμένο στο υπόγειο της πολυκατοικίας που διαμένει στα Λατσιά. Από την πυρκαγιά το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς,  ενώ η πολυκατοικία γέμισε καπνούς προκαλώντας αναστάτωση στους ενοίκους. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και έχει αρχίσει έρευνες.
 
Ο Λεόντιος Τράττος είχε γίνει στόχος και πέρσι το Φεβρουάριο, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα στο αυτοκίνητο του το οποίο και τότε βρισκόταν σταθμευμένο στο υπόγειο. 
 
Σεπτέμβρης 2016 - Εκρηκτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητο του διαιτητή, Γιώργου Νικολάου
Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα στο αυτοκίνητο του διαιτητή, Γιώργου Νικολάου.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία , γύρω στις 02.50 εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο μπροστινό μέρος οχήματος που ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του 41χρονου.
 
Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Ζυγίου οι οποίοι και απέκλεισαν τη σκηνή την οποία επισκέφθηκαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας και άρχισαν εξετάσεις.
 
Από τις πρώτες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι από την έκρηξη υπέστη εκτεταμένες ζημιές το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, το οποίο καλύπτεται από ασφάλεια. Η αξία του αυτοκινήτου ανέρχεται στις επτά χιλιάδες ευρώ περίπου.
Οκτώβρης 2017 - Εμπρηστική επίθεση στο όχημα του αναπληρωτή προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα 
Ολοσχερώς καταστράφηκε το αυτοκίνητο του αναπληρωτή προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα μετά από εμπρηστική επίθεση.

Δειτε Επισης

Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ