Όταν ο Πίντο «κρέμασε» Απόλλωνα, ΑΠΟΕΛ, Ηρακλή και Ανόρθωση

Σε πρόσωπο των ημερών αναδείχθηκε ο Έλιο Πίντο. Ο Πορτογάλος μέσος ανακοινώθηκε από την Ανόρθωση, ήρθε στην Κύπρο πέρασε από ιατρικές εξετάσεις όμως δεν θα φορέσει τη φανέλα της «Κυρίας», καθώς η FIFA άναψε κόκκινο για ολοκλήρωση της μεταγραφής.
 
Το φιάσκο της Ανόρθωσης στη μεταγραφή του Έλιο Πίντο δεν είναι το μοναδικό με πρωταγωνιστή τον 32χρονο ποδοσφαιριστή. Τουναντίον, κάθε φορά που αναμειγνύεται σε μεταγραφικό story ο Πορτογάλος μέσος, υπάρχει και μια ιστορία.
 
Το μπέρδεμα με Σεβίλλη
Πρωτοήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό του Απόλλωνα το καλοκαίρι του 2005, ως δανεικός από τη Σεβίλλη. Στην ομάδα της Λεμεσού ευτύχησε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος σε 25 παιχνίδια ενώ σημείωσε δύο γκολ. Τον Μάη του 2006 ο Απόλλωνας άρχισε τις διαδικασίες ανανέωσης του συμβολαίου του έχοντας ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον ατζέντη του. Ζεστό ενδιαφέρον για την απόκτηση του Έλιο Πίντο έδειξε και ο ΑΠΟΕΛ που ακολούθησε άλλη οδό για να ντύσει στα «γαλαζοκίτρινια» τον ποδοσφαιριστή, με πρωτοβουλία του Γιώργου Απέγητου.
 
Επικοινώνησε κατευθείαν με τη Σεβίλλη και κατάφερε να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή ως δανεικό για ένα χρόνο. Το επόμενο καλοκαίρι απέκτησε πλήρως τα δικαιώματά του και η συνέχεια είναι γνωστή. 4 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο, 4 ασπίδες, δύο συμμετοχές στους ομίλους του Champions League και η επική πορεία μέχρι τους 8 της διοργάνωσης ήταν τα επιτεύγματα του Πορτογάλου, στα εφτά χρόνια παρουσίας του στον «Αρχάγγελο».
 
Τα «καμώματα» της Λέιλα
Στις 5 Ιουνίου 2013 ο ΑΠΟΕΛ ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας του με τον Έλιο Πίντο, με τίτλο «Πίντο δεκαετίας», καθώς υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.
 
«Η Εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον εκ των αρχηγών του ΑΠΟΕΛ Helio Pinto. Αποδεχόμενος σημαντική μείωση στις απολαβές του ο Pinto, υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο. Ευχαριστούμε τον Helio Pinto για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες του και την τεράστια προσφορά του στην ομάδα μας και του ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες», ανέφερε η ανακοίνωση των «γαλαζοκιτρίνων».
 
Η συμφωνία του ΑΠΟΕΛ με τον Πίντο ήταν προφορική (δεν έπεσαν υπογραφές) και πέντε μέρες αργότερα ο σύλλογος της Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι ο Έλιο Πίντο, αθέτησε στα συμφωνηθέντα και ως εκ τούτου αποχωρεί. Πληροφορίες ήθελαν τη σύζυγο του Λέιλα να ζητά τηλεφωνικώς από τον τότε πρόεδρο Φοίβο Ερωτοκρίτου, αύξηση των απολαβών του, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ.
 
Τι μεσολάβησε; Η οικονομικά συμφέρουσα πρόταση της Λέγκια Βαρσοβίας, στην οποία ο Έλιο Πίντο πήρε μεταγραφή λίγες μέρες αργότερα.
 
Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ ανέφερε: «Ο Ελιο Πίντο παρουσιάστηκε το απόγευμα ενώπιον της διοίκησης και υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα για τους όρους ανανέωσης του συμβολαίου του (5/6/13), δηλώνοντας παράλληλα ότι έχει προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού τις οποίες μελετά. Μετά από την εξέλιξη αυτή η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ ευχαριστεί τον Πίντο για την τεράστια προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας».
 

Ακόμη τον περιμένουν Θεσσαλονίκη
Τον Ιανουάριο του 2015 ο Έλιο Πίντο ταξίδεψε οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη και έδωσε τα χέρια με τη διοίκηση του Ηρακλή. Ο Πορτογάλος πάλι όμως δεν έβαλε τζίφρα, με τα Ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης να αναφέρουν ότι έφυγε εσπευσμένα από την συμπρωτεύουσα της Ελλάδας για προσωπικούς λόγους.
 
Το δημοσίευμα του sport24.gr: «Ο Πίντο θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του Ηρακλή εν όψει της παρουσίας του την νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Super Leauge. Το γεγονός ότι δεν έβαλε από σήμερα την υπογραφή του είχε να κάνει με το ότι εξαιτίας ενός ξαφνικού οικογενειακού του προβλήματος που προέκυψε αναχώρησε εσπευσμένα για την πατρίδα του την Πορτογαλία. Κάτι όμως που θα γίνει την Δευτέρα όταν και θα επιστρέψει».
 
Ο Πίντο δεν επέστρεψε ποτέ στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον όχι για να φορέσει τη φανέλα του «Γηραιού». Τα πετροδόλαρα του Κατάρ (480 χιλιάδες ευρώ ετησίως) δελέασαν τον Πορτογάλο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε και πολύ να «στήσει» τον Ηρακλή. Πήρε το πρώτο αεροπλάνο για την Ντόχα και φόρεσε κελεμπία.
 
Ανακοίνωση Ηρακλή: «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους φίλους του Ηρακλή, ότι ο Έλιο Πίντο δεν θα ενταχθεί στην ομάδα μας. Ενημερωθήκαμε ότι έχει μια προσφορά από το Κατάρ, όμως εμείς δεν σκοπεύουμε να μπούμε στην διαδικασία του πλειστηριασμού. Να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για τους καλύτερους παίκτες που θα ταιριάζουν στις αξίες του Ηρακλή», ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα της Θεσσαλονίκης για να αιτιολογήσει την αποτυχημένη προσπάθεια απόκτησης του Έλιο Πίντο.
 

Οι ευθύνες στην Ανόρθωση
Η αλήθεια είναι πως η ευθύνη για το γεγονός ότι δεν θα φορέσει ο Έλιο Πίντο τη φανέλα της Ανόρθωσης ανήκει αποκλειστικά στην «Κυρία». Ο Πορτογάλος μέσος ήταν στην Κύπρο το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχε επαφές με την επιτροπή προγραμματισμού της ομάδας, όμως οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Στην Ανόρθωση αργοπόρησαν και όταν αποφάσισαν να κλείσουν τη μεταγραφή, ήταν πλέον αργά.
 
 

Δειτε Επισης

Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό