Αλμπίν, ο παίκτης των 3 εκατ. ευρώ που γρονθοκόπησε ο Πέπε

Με ένα δυνατό όνομα κάλυψε τη θέση του δεκαριού η Ομόνοια, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Ουρουγουανού μεσοεπιθετικού Χουάν Αλμπίν.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί, επίσης, και στα δύο άκρα της επίθεσης, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του αποτελεί η ταχύτητα και η καλή τεχνική κατάρτιση.
 
Ο Αλμπίν έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήμα στην Νασιονάλ Παραγουάδης με την οποία πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα. Μεταπήδησε το 2006 στην Χετάφε, όπου ανέβασε τις μετοχές του ονόματός του. Κατέγραψε συνολικά 116 συμμετοχές με την ισπανική ομάδα.
 
Στα highlights της πορείας του στην Primera Division είναι η κόντρα που είχε με τον Πέπε της Ρεάλ σε αγώνα που έγινε στις 21 Απριλίου 2009. Σε αγώνα που η ομάδα της Μαδρίτης κέρδισε 3-2 ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής έκανε μία από τις πιο απαίσιες ενέργειες στην καριέρα του.
 
Έπειτα από μια διεκδίκηση της μπάλας, ο Κασκέρο της Χετάφε έπεσε εντός της περιοχής της Ρεάλ, με τον Πέπε  να τον κλωτσάει μετά μανίας. Στη συνέχεια έριξε και κάτι ψηλές στον Αλμπίν, που έτρεξε να υπερασπιστεί τον πεσμένο συμπαίκτη του. Ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα και αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί με αποκλεισμό 10 αγωνιστικών.
 

Αξίζει να αναφερθεί ότι τη σεζόν 2010-11 τέθηκε αντιμέτωπος με τον «αιώνιο» αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ, την Ομόνοια για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Από την Χετάφε αποχώρησε το 2011 για να συνεχίσει την καριέρα του στην Εσπανιόλ, η οποία δαπάνησε τρία εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της τον ποδοσφαιριστή. Με τη φανέλα της Εσπανιόλ δεν μπόρεσε να καταγράψει πολλές συμμετοχές, καθώς τον πρώτο χρόνο ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμό στο πόδι, ενώ τον δεύτερο δόθηκε για λίγο δανεικός στην Νασιονάλ.
 
Την περίοδο 2013-14 αγωνίστηκε στην ρουμανική Πετρολούλ Πλοεστί, ενώ από το 2015 μέχρι να ανακοινωθεί το φετινό καλοκαίρι από την Ομόνοια ανήκε στην πέρασε στην Βέρακρουζ του Μεξικού – με ένα μικρό πέρασμα από την Ντιναμό Βουκουρεστίου το καλοκαίρι του 2017.

Δειτε Επισης

Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή