Πέντε γαλαζοκίτρινες πρεμιέρες Champions League (εκτός έδρας)

Από το 2002 όταν αγωνίστηκε για πρώτη  φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (οι  προηγούμενες συμμετοχές έως το 1993 ήταν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών), ο ΑΠΟΕΛ έχει κληθεί συνολικά πέντε φορές να ξεκινήσει την πορεία του εκτός έδρας, μετρώντας τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Τις τέσσερις από τις πέντε φορές δεν δέχτηκε ούτε γκολ.

Το 2002 έπαιξε με την Φλόρα στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου πήρε 0-0 το οποίο συνδύασε με νίκη 1-0 στο ΓΣΠ, με γκολ του Σταύρου Γεωργίου. Συνολικά η ομάδα του αείμνηστου Γκέραρντ έδωσε τότε δέκα αγώνες στην Ευρώπης, αριθμός που ήταν ρεκόρ για την εποχή.
 
Από τη Νησιά Φερόε και τη Στρέιμουρ ξεκίνησε η πορεία για την πρώτη συμμετοχή σε Ομίλους, του 2009. Οι γαλαζοκίτρινοι του Γιοβάνοβιτς πέρασαν με 0-2 (Μιροσάβλιεβιτς, Ζεβλάκοφ). Δύο χρόνια μετά η επική πορεία στους «8» ξεκινούσε πάλι με 0-2 (Μοράις, Μαντούκα) στην Κορυτσά, απέναντι στη Σκεντερμπέου.
 

Και η τρίτη παρουσία του ΑΠΟΕΛ σε Ομίλους Champions League ξεκίνησε εκτός έδρας. Το 2014 ο Θρύλος βρέθηκε στο ημίχρονο να χάνει 2-0 στο Ελσίνκι από την ομώνυμη ομάδα, αλλά ισοφάρισε (Ντε Βινσέντι, Σέρινταν), για να προκριθεί με 2-0 στη Λευκωσία.
Στην πιο πρόσφατη εκτός έδρας ευρω-πρεμιέρα ο ΑΠΟΕΛ εξήλθε ισόπαλος 0-0 με τους New Saints από την Ουαλία – προκρίθηκε με 3-0 στο ΓΣΠ.


Τρεις πρεμιέρες σε UEFA και Europa League
Το 2005 ο ΑΠΟΕΛ έπαιζε στο Κύπελλο UEFA. Mε προπονητή το Μάριο Κωνσταντίνου ξεκίνησε με 0-2 απέναντι στην Μπιρκίρκαρα, στη Μάλτα. (Στ. Γεωργίου, Γιοβάνοβιτς). Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς το 2008 στην ίδια διοργάνωση ξεκίνησε από τα Σκόπια – 0-0 με την Πέλιστερ. Και πάλι με τον Σέρβο το 2010 η ευρω-πρεμιέρα έγινε στο Κάουνας και ήταν 0-3 (Χαραλαμπίδης, Πίντο, Μαντούκα). Αντίπαλος η Τάουρας.

Δειτε Επισης

Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ