Ο θάνατος ενός 10χρονου που στιγμάτισε τη ζωή του νέου παίκτη του Απόλλωνα

Αρκετές εμπειρίες από τα αγγλικά γήπεδα κουβαλά το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα, Μουσταφά Καραγιόλ. Ο πλάγιος επιθετικός των «γαλάζιων» της Λεμεσού, μετακόμισε στα έξι του στην Αγγλία από την Γκάμπια μαζί με την οικογένειά του.

Ομάδες όπως Λίνκολν Σίτι, Μπρίστολ Ρόβερς, Μίντλεσμπρο, Νότιγχαμ Φόρεστ και Ίπσουιτς Τάουν ήταν μόνο μερικές από εκείνες που πέρασε ο ποδοσφαιριστής.

Σίγουρα ο ίδιος έχει πολλά να θυμάται από το ποδοσφαιρικό του βίο στην Αγγλία, όμως ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα συνέβη στη ζωή του όταν ήταν μόλις 10 χρονών.

Η 27η Νοεμβρίου ήταν και η ημερομηνία που σημάδεψε την ζωή του νεαρού τότε ποδοσφαιριστή. Μια δολοφονία ενός 10χρονου αγοριού στην περιοχή όπου ζούσε ο Μουσταφά Καραγιόλ.

 

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα, σε συνέντευξή του στην αγγλική εφημερίδα Guardian, τον Νοέμβριο του 2016, αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής: «Θυμάμαι εκείνη τη μέρα όταν ήρθα σπίτι από την προπόνηση. Ο κόσμος ήταν έξω στους δρόμους και έκλαιγε, υπήρχε αστυνομία παντού. Ρώτησα την μητέρα μου τι έγινε και μου είπε πως είχαν μαχαιρώσει ένα 10χρονο αγόρι, τον Τέιλορ Νταμιλόλα. Στα παιδιά δεν επιτρεπόταν να παίζουν έξω και τα πάρκα ήταν άδεια, αφού οι γονείς ανησυχούσαν για την ασφάλεια των παιδιών τους. Ήταν ένα γερό χτύπημα για την κοινότητά μας».  

Το αθλητικό κέντρο στο οποίο έπαιζε ποδόσφαιρο μικρός ο Καραγιόλ, μετονομάστηκε σε Νταμιλόλα μετά το πέρασμα ενός έτους από τον θάνατο του 10χρονου αγοριού, μετά από απόφαση του τοπικού συμβουλίου.

Την μέρα μετά τη δολοφονία, ο Καραγιόλ ήταν ένα από τα παιδιά που ανέκρινε η τοπική αστυνομία, αφού φοίτησε στο ίδιο δημοτικό με τα αδέρφια που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του Νταμιλόλα.
 
«Αρκετοί φίλοι κάναμε παρέα στο Βόρειο Πέκχαμ που ήταν γνωστό για τις συμμορίες του. Η αστυνομία δεν μπορούσε να εντοπίσει τους παραβάτες, αφού η περιοχή ήταν σαν λαβύρινθος που τον ξέραμε όλοι πολύ καλά. Χτυπούσαν όλες τις πόρτες για να μιλήσουν με όλους, αυτό ήταν το τέλος της ελευθερίας μου. Από εκείνη την εποχή άρχισα να παίζω ακόμα περισσότερο ποδόσφαιρο, ήταν μια σκληρή δολοφονία ενός αγοριού που ήρθε εδώ στην Αγγλία για μια καλύτερη ζωή. Πως μπορούσαν να πουν ότι ήθελαν να ληστέψουν ένα 10χρονο παιδί και έτσι το σκότωσαν; Έτσι ήταν η ζωή στο Πέκχαμ τότε» είχε σημειώσει ο νέος παίκτης του Απόλλωνα και συμπλήρωσε:
 
«Θυμάμαι πως όλα άλλαξαν τότε. Τα πάντα άλλαξαν και όλοι προσπαθούσαν να είναι πιο θετικοί και να έχουν ένα ρόλο στην κοινότητα μας. Δεν έμαθα μόνο πως να παίζω ποδόσφαιρο εκεί (σ.σ αναφέρεται στο κέντρο Τέιλορ Νταμιλόλα) αλλά και πως γίνονται όλα στη ζωή μου. Αλλιώς ποιος ξέρει; Μπορούσα να βρεθώ και εγώ σε μπελάδες. Ο στόχος του κέντρου ήταν να μας μορφώσει έτσι ώστε να μείνουμε μακριά από επικίνδυνες καταστάσεις».

«Ακόμα περνώ αρκετό χρόνο εκεί, μου αρέσει να περνώ χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια μου όταν είμαι εκεί. Τις Παρασκευές πάμε κάποτε με φίλους και παίζουμε ποδόσφαιρο εκεί, έτσι ώστε να μην ξεχάσουμε ποτέ τον Τείλορ και την κληρονομιά που άφησε μετά τον θάνατό του».

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2016, είχε εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για το κέντρο που του προσέφερε μόρφωση και παιδεία για να γίνει αυτός που είναι σήμερα: 

Δειτε Επισης

Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»