Έβαλε πλώρη με τα ιερά τέρατα της Εθνικής ο Παπουλής!

Αμέτρητοι είναι οι ξένοι ποδοσφαιριστές που πάτησαν στο νησί μας και έδωσαν τα χέρια με κυπριακή ομάδα. Μετρημένοι ωστόσο, είναι αυτοί που έριξαν …άγκυρα και κατάφεραν να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας γνωρίζουν για να κερδίσουν και τις εντυπώσεις έτσι ώστε να πάρουν μια θέση στην Εθνική μας ομάδα.
 
Δεκατέσσερεις συνολικά ποδοσφαιριστές στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι μέχρι σήμερα αυτοί που πήραν κυπριακή υπηκοότητα και φόρεσαν τη φανέλα της Εθνικής. Πόσοι εξ αυτών ωστόσο κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και να κατατάξουν τ’ όνομά τους στη λίστα των κυπριοποιημένων σκόρερ;
 
Επί ευκαιρίας του πρώτου γκολ που πέτυχε με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο Φώτης Παπουλής κόντρα στη Σλοβενία, η omada.com.cy κάνει αναδρομή στο παρελθόν και σας παρουσιάζει τα ιερά τέρατα που είχαν περάσει από το νησί μας, φόρεσαν τη φανέλα της Εθνικής και έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα.
 
Ράινερ Ράουφμαν
Νερό στ’ όνομα του πίνουν μέχρι σήμερα οι φίλοι της Ομόνοιας, με τον Γερμανό να αφήνει το δικό του στίγμα στην ιστορία των «πρασίνων», καθώς φιγουράρει ως ο πρώτος ξένος σκόρερ στο κυπριακό ποδόσφαιρο, έχοντας πετύχει συνολικά 236 τέρματα. Με το εθνόσημο στο στήθος είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα τρεις φορές.
 
Σίνισα Γκόγκιτς

Ανάμεσα στους κορυφαίους στράικερ που έριξαν άγκυρα στο νησί μας είναι ο Σίνισα Γκόγκιτς, ο οποίος φόρεσε τις φανέλες ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης, ενώ με την Εθνική κατάφερε να πανηγυρίσει οκτώ τέρματα.
 
Μιλένκο Σπόλιαριτς

Ο εμβληματικός αρχηγός στην ιστορία του Απόλλωνα, ο οποίος άφησε τη δική του παρακαταθήκη στην ομάδα της Λεμεσού, με τους 250 αγώνες που μέτρησε και τα 78 τέρματα που σκόραρε με τη φανέλα των «γαλάζιων». Με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο Μιλένκο πέτυχε οκτώ τέρματα.

Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς


Ένας ποδοσφαιριστής που φόρεσε τις φανέλες αρκετών κυπριακών ομάδων όπως Απόλλωνα, Διγενή, Ομόνοια, Ανόρθωση, Αλκής και Σαλαμίνας, καταφέρνοντας να κερδίσει μια θέση και στην Εθνική μας ομάδα, πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Ντόσα Τζούνιορ - Βινσεντ Λαμπάν
Παρόλο που προηγήθηκε αρκετός ντόρος για την κυπριοποίηση των δυο ποδοσφαιριστών από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών οι Ντόσα Τζούνιορ και Βίνσεντ Λαμπάν κατάφεραν να πάρουν κυπριακή υπηκοότητα με τον αμυντικό της ΑΕΛ να μετρά ένα γκολ με τη φανέλα της Εθνικής και τον Λαμπάν τριά τέρματα.
 
Οι υπόλοιποι ξένοι ποδοσφαιριστές που πήραν κυπριακή υπηκοότητα αλλά δεν πέτυχαν γκολ μέχρι σήμερα είναι οι Άρα Πετροσιάν, Βλάνταν Τόμιτς, Μπόρτζιε Τζούρεφ, Σάββας Πουρσαϊτίδης, Νίκος Κατσαβάκης, Αλεξάντερ Νέγκρι, Ρενάτο Μαργκάσα και Ούργκο Πάρντο.

Δειτε Επισης

BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα