Συγκλονίζει ο 8χρονος Αγγλοκύπριος τυφλός: «Παπά θέλω να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής»

«Πολλοί από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, γιατί ζούμε μέσα στους φόβους μας» (Λες Μπράουν). Ένα γνωμικό που σίγουρα θα πρέπει να θυμάται ο κάθε άνθρωπος όταν δεν τολμά να κάνει αυτά που θέλει στη ζωή του, έστω και αν φαντάζει απίθανο να υλοποιηθούν.  
 
Ζωντανό παράδειγμα για τα κίνητρα που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι, αποτελεί ο 8χρονος τυφλός ποδοσφαιριστής, Μιχάλης Πουλλής. Ο νεαρός, παραδίδει μαθήματα ζωής σε όλους μας με τη θέληση και την αποφασιστικότητα που δείχνει να ακολουθήσει εκείνο που αγαπά, χωρίς να τον επηρεάζουν οι δυσκολίες της ζωής. Εδώ και ένα χρόνο έχει χάσει ολοκληρωτικά την όρασή του από μια σπάνια ασθένεια, γεγονός που δεν τον εμπόδισε να κυνηγήσει τα όνειρά του.
 
Η ιστοσελίδα μας omada.com.cy επικοινώνησε με τον πατέρα του Μιχάλη, Ιωάννη Πουλλή, ο οποίος μάς διηγήθηκε τη σύντομη αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα ζωή του γιου του, ενός μαχητή της ζωής που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο.
 
Ο Μιχάλης μπορεί να γεννήθηκε στην Αγγλία και να ζει μόνιμα στο Λονδίνο, όμως η οικογένεια Πουλλή από την πλευρά του πατέρα του, έχει βαθιά τις ρίζες της στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα το κατεχόμενο χωριό της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας.
 
Όλα άλλαξαν στα έξι του
Ο Μιχάλης Πουλλής διαγνώσθηκε το 2016 με μια σπάνια ασθένεια, γνωστή ως δυστροφία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα. Η συγκεκριμένη ασθένεια επηρεάζει σταδιακά τον άνθρωπο που προσβάλλεται από αυτήν, προκαλώντας του συμπτώματα ευαισθησίας στο φως, μείωση της όρασης και του οπτικού πεδίου αλλά και σταδιακής τύφλωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.  
 
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει βρεθεί ακόμα θεραπεία για την ασθένεια αφού σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν έχουν αναγνωρισθεί τα γονίδια που την προκαλούν. Ο νεαρός Μιχάλης γεννήθηκε με πλήρη όραση και έζησε μια φυσιολογική ζωή μέχρι τα έξι του χρόνια. Μέσα σε ένα χρόνο όμως, η ασθένεια του προκάλεσε την ολική απώλεια της όρασής του.
Από την απόρριψη της Ομόνοιας… στη χορηγία της αγγλικής ομοσπονδίας
Από νεαρή ηλικία άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα της Ομόνοιας Λονδίνου, κάτι που αποτελεί και την αγαπημένη του ασχολία. Μετά από την εκδήλωση της ασθένειας η Ομόνοια είπε στον πατέρα του, πως ο μικρός δεν μπορούσε να συνεχίσει να παίζει στην ακαδημία της ομάδας, αφού το πρόβλημα με την όρασή του μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνο για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, ενώ ταυτόχρονα τα ατυχήματα άρχισαν να αυξάνονται. Το γεγονός αυτό ράγισε την καρδιά του νεαρού Μιχάλη, που δεν τα έβαλε κάτω και απέδειξε πως όταν ο άνθρωπος έχει θέληση, μπορεί να καταφέρει τα πάντα.
 
Η οικογένεια του μικρού Μιχάλη άρχισε να ψάχνει εναλλακτικές λύσεις για να παίξει ποδόσφαιρο. Πολύ σύντομα βρήκε ένα πρόγραμμα της Τότεναμ  που βοηθά άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όρασή τους.
 
Η ικανότητα του να χειρίζεται σωστά τη μπάλα αναγνωρίστηκε από τον προπονητή του κέντρου, Όλιβερ Μόνκσφιλντ, ο οποίος σε συνεννόηση με τον πατέρα του νεαρού, επικοινώνησε με την αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Από τότε ο μικρός ποδοσφαιριστής συμμετέχει σε μηνιαίες συναντήσεις στο προπονητικό κέντρο της Μπράιτον, ενώ έλαβε και χρηματοδότηση από την ίδια την ομοσπονδία, κάτι που σημαίνει πως επιβραβεύεται αυτόματα η προσπάθεια και η πρόοδος που καταβάλλει ο νεαρός βδομάδα με βδομάδα.
Η «τρέλα» για την Άρσεναλ και η πραγματική αγάπη για το ποδόσφαιρο
Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο συνεχίστηκε μέσω της  Άρσεναλ (λόγω του πατέρα του αλλά και του μικρού του αδελφού), αφού όλη η οικογένεια υποστηρίζει την αγγλική ομάδα και γνωρίζει απ’ έξω νέους και παλιούς ποδοσφαιριστές της.
 
Όπως μας είπε ο ίδιος ο πατέρας του, ζει μια φυσιολογική ζωή μπαίνοντας κάθε μέρα στο Youtube και βλέποντας με τα μάτια της ψυχής του την αγαπημένη του ομάδα, ακούγοντας το σχολιασμό στα γκολ της Άρσεναλ. Του αρέσει πάρα πολύ να επισκέπτεται, μαζί με τον αδελφό και τον πατέρα  του,  το στάδιο «Emirates» στο Λονδίνο όταν παίζει η ομάδα του και να ακούει τις αντιδράσεις του κοινού.
Η ευχή του πατέρα για το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα
Όταν ήταν πιο μικρός σε ηλικία, πριν ακόμα παρουσιαστούν τα προβλήματα με την όρασή του, συνήθιζε να λέει στον πατέρα του: «Παπά θέλω να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής». Ακόμα και όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, η απόφασή του δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, κάτι που δείχνει τη θέληση και το πάθος του για το άθλημα.
 
Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να του στερήσει την ευκαιρία να κάνει αυτό που αγαπά, να παίξει δηλαδή ποδόσφαιρο. Σε πολύ νεαρή ηλικία, έχει όλο το μέλλον μπροστά του, ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει τις δυσκολίες του μέσα από καθημερινή δουλειά και προπόνηση στο γήπεδο.
 
«Μου έχουν πει πως υπάρχει πιθανότητα μια μέρα να παίξει στην Εθνική Αγγλίας. Ελπίζω και εύχομαι να βρεθεί η κατάλληλη θεραπεία, έτσι ώστε να μπορέσει να δει ξανά», ήταν το καταληκτικό σχόλιο του πατέρα του, που μαζί με όλη την οικογένεια προσεύχονται τα όνειρα του μικρού Μιχάλη να γίνουν κάποια μέρα πραγματικότητα.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Μιχάλη Πουλλή μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, στο Twitter και στο Instagram του.

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο