«Κρατούμενοι, ready…go!» (vid+pics)

O αθλητισμός δεν τελειώνει πίσω από τις κλειστές πόρτες της φυλακής και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ready…. Go» συμβάλει στην προσπάθεια για εμπλοκή των κρατουμένων σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.
 
«Ο αθλητισμός βοηθά στην καλλιέργεια πνεύματος και ήθους, και συντελεί στη βελτίωση της υγείας – φυσικής και ψυχικής - αποκαθιστώντας τη ψυχική ισορροπία στους ανθρώπους» ανάφερε σε σημερινή (22/11) εκδήλωση η Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους.
 
Όπως ανάφερε η κ. Αριστοτέλους, το «Ready… Go» εστιάζει στον αθλητισμό ως εκπαιδευτική υποστήριξη για ενίσχυση και των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των κρατουμένων, μέσα από την υλοποίηση μιας σειράς τεχνικών και μεθόδων οι οποίες θα βοηθήσουν στην ομαλότερη επανένταξή τους στην κοινωνία μετά την αποφυλάκισή τους.

 

 
Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι γυμναστές της φυσικής αγωγής από τον ΚΟΑ μαζί με το προσωπικό του Τμήματος Φυλακών διοργανώνουν διάφορα αθλητικά προγράμματα και δραστηριότητες για τους κρατούμενους.
Επτά ευρωπαϊκές χώρες
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα, πέραν από το Τμήμα Φυλακών της χώρας μας, συμμετέχουν επίσης Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Φιλανδία, Λετονία και Μάλτα.

Στην Κύπρο, το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε όλες τις ομάδες κρατουμένων. «Μάλιστα, είμαστε η μοναδική χώρα από τους υπολοίπους εταίρους που υλοποίησε αθλητικά προγράμματα σε ευάλωτες ομάδες όπως είναι ψυχικά ασθενείς και ανήλικοι, καθώς και ειδικές ομάδες κρατουμένων όπως είναι οι σεξουαλικά αδικοπραγούντες κατά των ανηλίκων» ανάφερε η Άννα Αριστοτέλους.

Οι κρατούμενοι λαμβάνουν μέρος σε διάφορες ποδοσφαιρικές συναντήσεις, και προγράμματα εξάσκησης όπως είναι personal training, Yoga, Body Combat, Zoumba. Στις φυλακές υπάρχουν έξι κλειστά γυμναστήρια, όπου όλοι οι κρατούμενοι μπορούν να αθλούνται καθημερινά, με βάση τις αθλητικές τους προτιμήσεις.

Δειτε Επισης

Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου