Κάνε τους Ιταλούς να παραμιλούν όπως εσύ ξέρεις! (vids+pics)

Το τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι στα ευρωπαϊκά σαλόνια για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πραγματοποιεί απόψε (22:00-29/11) o Απόλλωνας, που φιλοξενεί τη Λάτσιο στο ΓΣΠ. 

Σ' ένα βαθμολογικά αδιάφορο αγώνα, καθώς όλα έχουν κριθεί πλέον στον 8ο όμιλο με τις Άιντραχτ και Λάτσιο να προκρίνονται στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, η ομάδα της Λεμεσού θα επιχειρήσει να δώσει συνέχεια στο αήττητο εντός έδρας σερί που διατηρεί απέναντι σε Ιταλικές ομάδες και να συνεχίσει να γράφει ιστορία. 

Οι «Λατσιάλι», δεν είναι οι μοναδικοί Ιταλοί που βρέθηκαν στο δρόμο των «γαλάζιων» της Λεμεσού, καθώς τα προηγούμενα χρόνια βρήκαν στον δρόμο τους τις Ίντερ και Αταλάντα.

Τι έκαναν όμως οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού μέχρι σήμερα απέναντι σε ομάδες του Ιταλικού πρωταθλήματος;

Με το μεγαθήριο της Ιταλίας, Ίντερ, τέθηκε αντιμέτωπος ο Απόλλωνας για το κύπελλο UEFA της περιόδου 1993-94. Στον πρώτο εκτός έδρας  αγώνα, στο Μεάτσα, η ομάδα της Λεμεσού γνώρισε την ήττα με 1-0 (Μπέργκαμπ, 7’), ενώ στη ρεβάνς στο Τσίρειο, οι «γαλάζιοι» έγραψαν ιστορία με το μυθικό 3-3, πλησιάζοντας μια ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Ιταλοί αν και προηγήθηκαν στο σκορ με 2-0, ο Απόλλωνας έφερε το παιχνίδι στα ίσα, για να ξανά πάρει κεφάλι στο σκορ η Ίντερ και να ισοφαρίσει στη συνέχεια ο Ιωσηφίδης, διαμορφώνοντας και το τελικό 3-3.  

Η δεύτερη ομάδα που συνάντησε στην ευρωπαϊκή του πορεία ο Απόλλωνας, ήταν στην παρθενική του εμφάνιση στους ομίλους, που κληρώθηκε με τη Λάτσιο, όπως και την τρέχουσα σεζόν.  Στις 24 Οκτωβρίου του 2013 στο ΓΣΠ που φιλοξένησε του Ιταλούς η ομάδα της Λεμεσού για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ εξήλθε ισόπαλη χωρίς τέρματα.

Δυο εβδομάδες αργότερα στη Ρώμη, η Λάτσιο επικράτησε των «γαλάζιων» με 2-1, με το μοναδικό τέρμα της κυπριακής ομάδας να πετυχαίνει ο Φώτης Παπουλής στο Ολίμπικο.


Την περυσινή περίοδο ο Απόλλωνας, βρήκε στον δρόμο του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ την Ιταλική Αταλάντα, όπου στον πρώτο αγώνα εκτός έδρας γνώρισε την ήττα με 3-1. Στον επαναληπτικό αγώνα στο ΓΣΠ, οι «γαλάζιοι» κατάφεραν να διατηρήσουν το αήττητο σερί εντός έδρας απέναντι σε Ιταλικές ομάδες και χάρη στο γκολ του Ζελάγια στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης εξήλθαν ισόπαλοι 1-1.

Όπως και πριν πέντε χρόνια, έτσι και φέτος, ο Απόλλωνας κληρώθηκε με τη Λάτσιο στους ομίλους της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, για να γνωρίσει την ήττα στην «Αιώνια Πόλη» με πανομοιότυπο σκορ (2-1).

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο