Τα Χριστούγεννα που έντυσαν στα μαύρα το ποδοσφαιρικό Παραλίμνι

«Έτσι το ήθελε η μοίρα». Πόσες φορές έχουμε ξεστομίσει αυτή την κουβέντα. Στην περίπτωση του Γιώργου Κκαρά και του Γιώργου Μαυρουδή όντως ίσχυσε ο κανόνας. Δυστυχώς η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι.
 
Το ξενύχτι για τους εορτασμούς των Χριστουγέννων έμελλε να εξελιχθεί σε τραγωδία, αφού οι δύο φίλοι ήταν συνεπιβάτες του μοιραίου οχήματος που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο νεαρής ]οδηγού, γύρω στις 05:00 το πρωί 26 Δεκεμβρίου 2002, με αποτέλεσμα οι δύο νεαροί να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.
 

 
Ο χάρος τούς έστησε καρτέρι, βυθίζοντας στην θλίψη τις οικογένειές τους και γενικότερα το Δήμο Παραλιμνίου. Στα μαύρα ντύθηκε και η Ένωση, καθώς αμφότεροι αποτελούσαν δικά της παιδιά.
 
Ο Γιώργος Κκαράς υπήρξε ποδοσφαιριστής των «βυσσινί», ενώ ο Γιώργος Μαυρουδής ήταν οπαδός της ομάδας του Παραλιμνίου και μάλιστα γραμματέας του Συνδέσμου φιλάθλων.
 
«Το ήθελε η μοίρα»
H OMADA συνάντησε τις χαροκαμένες μητέρες των δύο αδικοχαμένων παλικαριών του Παραλιμνίου. Η Αντρούλλα Κκαρά το είπε αρκετές φορές στη συζήτηση. «Έχω πειστεί πλέον, έτσι το ήθελε η μοίρα».
 
Ο Γιώργος της δεν θα έβγαινε εκείνη την ημέρα, όμως οι υποχρεώσεις της Ένωσης τον έφεραν εκτός στρατοπέδου. «Δεν θα έβγαινε εκείνο το βράδυ ο Γιώργος από το στρατό και τον έβγαλαν γιατί ήταν ο χορός της Ένωσης» σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Αντρούλλα.

 
Ο Γιώργος Κκαράς στα 17 του πήρε το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη ομάδα της Ένωσης. Αγωνιζόταν στην άμυνα και φορούσε τον αριθμό «26». Όσοι τον είδαν να αγωνίζεται, έχουν να λένε ότι ήταν μεγάλο ταλέντο με απίστευτα ποδοσφαιρικά χαρίσματα.
 
Η μητέρα του θυμάται το τελευταίο του παιχνίδι πριν από το δυστύχημα, στις 14 Δεκεμβρίου, σε αγώνα απέναντι στην Ανόρθωση στο Δημοτικό στάδιο Παραλιμνίου (τυπικά γηπεδούχος ήταν η ομάδα της Αμμοχώστου λόγω τιμωρίας της έδρας της) και στο οποίο σκόραρε. Η Ανόρθωση είχε προηγηθεί με τον Μάριο Νεοφύτου στο 25’ και ο Γιώργος Κκαράς, που ήταν εκ των διακριθέντων, με δικό του τέρμα έκανε το 1-1 στο 43’.


Λίγες ημέρες μετά την ημερομηνία που έγινε το δυστύχημα, ήταν προγραμματισμένο να έρθουν να τον παρακολουθήσουν αγωνιζόμενο (σε αγώνα με τον Διγενή) άνθρωποι του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Η μοίρα, όμως, τα έφερε αλλιώς… Στα 19 του, τα ποδοσφαιρικά του όνειρα έσβησαν και αυτά στην άσφαλτο…
 
Έσβησε και το «26» της κερκίδας
Ποδοσφαιρικά παπούτσια φόρεσε σε μικρή ηλικία και ο Γιώργος Μαυρουδής. Έπαιξε για λίγο καιρό στα τμήματα υποδομής της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, όμως σταμάτησε γρήγορα. Δεν έφυγε, όμως, από τα γήπεδα. Από τον αγωνιστικό χώρο μεταφέρθηκε στην κερκίδα, υποστηρίζοντας από αυτή τη θέση την αγαπημένη του ομάδα. «Ήταν φανατικός οπαδός της Ένωσης και υπήρξε γραμματέας του Συνδέσμου Φιλάθλων της ομάδας» μάς λέει η κ. Ξένια Μαυρουδή.


 
Ο Γιώργος ήταν στην Ελλάδα για σπουδές. Επέστρεψε δύο φορές για να δει παιχνίδια της ομάδας του Παραλιμνίου. Εκείνα τα μαύρα Χριστούγεννα είχε έρθει στην Κύπρο για τις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά παράλληλα προγραμμάτιζε πότε θα ερχόταν ξανά στο νησί προκειμένου να παρακολουθήσει την Ένωσή του. «Μου είχε πει όταν ήρθε, ότι θα ξανά ερχόταν σύντομα στην Κύπρο, όταν θα παίζαμε, ή με την Ομόνοια ή με την Ανόρθωση δεν θυμάμαι, αλλά τελικά έγινε ό,τι έγινε» θυμάται η κ. Ξένια.

 

 
Δυστυχώς, ο Γιώργος Μαυρουδής δεν κατάφερε να πάρει ξανά θέση στην εξέδρα της Ένωσης φορώντας, όπως συνήθιζε, τη φανέλα με τον αριθμό «26» προκειμένου να υποστηρίξει τον αδελφικό του φίλο.

 
Από τότε η «Θύρα 12», όπως ήταν γνωστή παλιά η κερκίδα της Ένωσης, έγινε «Θύρα 26» προς τιμήν των δύο σπλάχνων της ομάδας του Παραλιμνίου, που έφυγαν μαζί για το «αιώνιο» ταξίδι…
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»