Αυτά ήταν τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του 2018

Στο κατώφλι της νέας χρονιάς ένα flashback στα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του 2018 μας θυμίζει όλα όσα ζήσαμε σε μια γεμάτη αθλητικά χρονιά. Σε τοπικό επίπεδο, το έκτο σερί πρωτάθλημα του ΑΠΟΕΛ και οι ευρωπαϊκές νίκες του Απόλλων ξεχωρίζουν, όπως επίσης οι τεράστιες διεθνείς επιτυχίες του Παύλου Κοντίδη αλλά και των γυμναστών Μάριου Γεωργίου και Διαμάντως Ευριπίδου.
 
Στην Ελλάδα ήταν η χρονιά της ΑΕΚ αλλά και των λαμπρών αστέρων παγκόσμιου βεληνεκούς του ελληνικού αθλητισμού (Αντετοκούνμπο, Πετρούνιας, Τσιτσιπάς και Στεφανίδη), ενώ παγκοσμίως ξεχώρισαν η Εθνική Γαλλίας, οι ομάδες της Μαδρίτης (Ρεάλ, Ατλέτικο), ο Μόντριτς, ο Χάμιλτον  και ο Φέντερερ, όπως και οι μεταγραφές των Ρονάλντο  και Λεμπρόν.
 
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
- O Ρότζερ Φέντερερ κερδίζει το Αυστραλιανό Όπεν κατακτώντας τον 20ο τίτλο Grand Slam της καριέρας του (είναι ο πιο πετυχημένος αθλητής στην ιστορία του τένις).

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
- Οι Philadelphia Eagles κερδίζουν το Super Bowl επικρατώντας των New England Patriots.
- Ο Κεραυνός προκρίνεται στους «16» του FIBA Europe Cup όπου αντιμετωπίζει τη Νίζνι Νόβγκοροντ.

ΜΑΡΤΙΟΣ
- Χάνει τη μάχη με τον καρκίνο ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης.
- Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας διαμαρτυρόμενος για γκολ που ακυρώθηκε στο ντέρμπι τίτλου με την ΑΕΚ. Στη ζώνη του διακρίνεται περίστροφο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο αμαυρώνεται διεθνώς.
- Ο Γιώργος Κούμας ανακηρύσσεται νέος πρόεδρος της ΚΟΠ.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
- Η Διαμάντω Ευριπίδου κερδίζει έξι μετάλλια (τέσσερα χρυσά) στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του Gold Coast και δημιουργεί νέο ρεκόρ συγκομιδής από αθλητή της Κύπρου στην εν λόγω διοργάνωση.
- Η ΑΕΚ Αθηνών πανηγυρίζει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια.
- Ο ΑΠΟΕΛ κερδίζει 2-1 τον Απόλλων και αγκαλιάζει το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, το οποίο θα πανηγυρίσει δύο αγωνιστικές αργότερα.

ΜΑΙΟΣ

-Η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίζει την Ευρωλίγκα. Είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δέκατη φορά, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ.
- Ο Παύλος Κοντίδης αναδεικνύεται Πρωταθλητής Ευρώπης στη Γαλλία.
- Η ΑΕΚ Λάρνακας κατακτάει το Κύπελλο Κύπρου Coca Cola, επικρατώντας 2-1 του Απόλλων στον τελικό του ΓΣΠ. Είναι το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία των Λαρνακέων.
- H Ατλέτικο Μαδρίτης κερδίζει το Europa League επικρατώντας 3-0 της Μαρσέιγ.
- Η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίζει 3-1 τη Λίβερπουλ στο Κίεβο, στον τελικό του Champions League, το οποίο κατακτάει για τρίτη συνεχή χρονιά. 

ΙΟΥΝΙΟΣ
- Ο Μάριος Γεωργίου κερδίζει τέσσερα μετάλλια (δύο χρυσά) στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα, τα μισά από όλη την κυπριακή ομάδα. Χρυσό κέρδισαν επίσης οι Παρέλλης και Αρτυματά.
- Ο Σίμος Γαλαταριώτης με τον Αντώνη Ιωάννου κερδίζουν το Ράλλυ Κύπρος, έναν εκ των οκτώ γύρων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΙΟΥΛΙΟΣ
- O Λεμπρόν Τζέιν υπογράφει 4ετες συμβόλαιο αξίας $154 εκατ. με τους LA Lakers. Είναι το υψηλότερο στην ιστορία του ΝΒΑ.
- Η 37χρονη Σερένα Ουίλιαμς αγωνίζεται στον τελικό του Wimbledon επιστρέφοντας στην ελίτ του παγκόσμιου τένις, μόλις δέκα μήνες μετά τη γέννηση της κόρης της.
- Η Γαλλία κατακτάει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας επικρατώντας 4-2 στον τελικό της Κροατίας. Στην τρίτη θέση το Βέλγιο, τέταρτη η Αγγλία.
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παρουσιάζεται από τη Γιουβέντους, η οποία τον αγόρασε για €100 εκατ. από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
- O Παύλος Κοντίδης στέφεται back2back Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Άαρχους της Δανίας.
- Η ομάδα γυναικείου ποδοσφαίρου BARCELONA FA προκρίνεται στους «32» του UEFA Women’s Champions League.
- Ο Απόλλων και η ΑΕΚ Λάρνακας προκρίνονται στους Ομίλους του Europa League. 
- Ο ΑΠΟΕΛ κάνει νέο ρεκόρ μεταγραφής για κυπριακή ομάδα, πουλώντας τον Ούγγρο Ρόλαντ Σάλαϊ στη Φράιμπουργκ για €4.5 εκατ.
- Η Κατερίνα Στεφανίδη κερδίζει τη σειρά Diamond League για τρίτη διαδοχική χρονιά. Τον ίδιο μήνα αναδείχθηκε back2back Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
- Ο Λούκα Μόντριτς ανακηρύσσεται από τη FIFA ως ο Καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου για το 2018.
- Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε πετυχαίνει στο Βερολίνο νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο Μαραθώνιο με 2:01:39.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κερδίζει τον πρώτο τίτλο ATP της καριέρας του, το 250αρι της Στοκχόλμης. Ολοκληρώνει τη χρονιά στο Νο15 του κόσμου.
- Πεθαίνει σε ατύχημα με ελικόπτερο ο ιδιοκτήτης της Λέστερ Βιχάι Σριβανταναπράμπα, ο άνθρωπος που την οδήγησε στο πρωτάθλημα το 2016.
- Ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 για πέμπτη φορά στην καριέρα του. Μαζί με τον Fangio είναι στη δεύτερη θέση των πιο επιτυχημένων του σπορ, πίσω μόνο από τον Σουμάχερ.
- Ο Παύλος Κοντίδης ανακηρύσσεται Rolex World Sailor of the Year 2018.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας, αν και τραυματίας, εντούτοις στέφεται για τρίτη διαδοχική φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής των Κρίκων, στο Κατάρ. Δύο μήνες πριν είχε κερδίσει και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
- Μετά τη Λάτσιο στο ΓΣΠ, ο Απόλλων κερδίζει εκτός έδρας τη Μαρσέιγ, στην τελευταία αγωνιστική των Ομίλων του Europa League.
- Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ισοφαρίζει το ρεκόρ καριέρας του στο ΝΒΑ με 44 πόντους απέναντι  στους Cavaliers, ενώ μερικά 24ωρα πριν εκπνεύσει το 2018 φτάνει στο τρίτο triple double της σεζόν, οδηγώντας τους Bucks στο 25-10 που είναι η καλύτερη επίδοση του πρωταθλήματος. Οι Bucks θεωρούνται από το ESPN φαβορί για το πρωτάθλημα.

Δειτε Επισης

Κορυφαίος «πασέρ» στην Ευρώπη ο Έντεγκαρντ
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
Τσάβι: Πιο πολλές αποβολές ως προπονητής παρά ως παίκτης, με το 1/7 των αγώνων
Το πρόσωπο της χρονιάς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο
Ο Βαλβέρδε ξανάφερε στην Αθλέτικ ένα μεγάλο τρόπαιο οξυγόνο για τους Βάσκους
Η μέρα που η ΑΕΚ νίκησε τον πόλεμο με το ταξίδι ειρήνης στο Βελιγράδι
Είτε πάρει το πρωτάθλημα, είτε όχι, ο Αρτέτα έκανε ξανά την Άρσεναλ διεκδικήτρια του τίτλου
Τελικός Copa Del Rey: Ο εξορκιστής Βαλβέρδε και η κατάρα του Μαραντόνα
Έφυγε παιδί από τη Μάντσεστερ Σίτι, έγινε άνδρας στην Τσέλσι-Ο Πάλμερ δεν ήταν χαμένος από χέρι