Τέσσερις κατηγορίες, 57 ομάδες, ένα σωρό αλλαγές προπονητών!

Να το πούμε… χόμπι; Να το πούμε ως μία φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων; Όπως και να το πούμε, τα στατιστικά λένε ότι από τις 57 ομάδες που αγωνίζονται στις τέσσερις κατηγορίες της ΚΟΠ (Α’, Β’, Γ’, Επίλεκτη ΣΤΟΚ), μονάχα οι 22 από αυτές δεν προέβησαν σε αλλαγή προπονητή.

Μάλιστα, κάποιες από τις υπόλοιπες 35 έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του ανθρώπου στον πάγκο τους περισσότερες από μία φορά στην τρέχουσα σεζόν.

Στην Α’ κατηγορία από τις 12 οι πέντε (Απόλλωνας, ΑΕΛ, Αλκή, Δόξα και Νέα Σαλαμίνα) συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή, ενώ στην Β’ κατηγορία παραμένουν στις θέσεις τους οι τεχνικοί τριών ομάδων (ΜΕΑΠ, Εθνικός, Ομόνοια Αραδίππου) από τις 16.

Στην τρίτη τη τάξει κατηγορία διατηρούνται στον πάγκο που ξεκίνησαν τη σεζόν οι λιγότεροι από τους μισούς προπονητές (7 από τους 16), ενώ από τους 13 της Επίλεκτης κατηγορίας ΣΤΟΚ μόνο οι έξι παραμένουν αμετακίνητοι στον πάγκο τους.

 
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προχώρησαν σε αλλαγή:

1. ΑΠΟΕΛ - Με τον Μπρούνο Μπαλταζάρ άρχισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις τη φετινή σεζόν, με τον Πορτογάλο να αποχωρεί στις 17/9/18 μετά την κακή εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα στα τελευταία της παιχνίδια. Χρέη προπονητή, ανέλαβε ο Γιώργος Κωστή προσωρινά, μέχρι την κάθοδο του Ιταλού τεχνικού, Πάολο Τραμετσάνι στις 10/10/18 με τη συμφωνία να είναι μονοετούς διάρκειας με αυτόματη ανανέωση σε περίπτωση επίτευξης των στόχων της ομάδας.

2. Ανόρθωση - Έπειτα από δυο σχεδόν χρόνια στον πάγκο της Ανόρθωσης ο Ρόνι Λέβι αποχώρησε (ξανά) από την ομάδα της Αμμοχώστου στις 26/9/18 για να τον διαδεχθεί ο Γιούργκεν Στρέπελ (10/10/18) μετά τις περιπέτειες και τα τερτίπια με την περίπτωση Ίγκορ Μπίσκαν.

3. ΑΕΚ - Την περίπτωση του Άντονι Ιραόλα έκρινε η διοίκηση της ΑΕΚ ως την ιδανικότερη για να αντικαταστήσει τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ στις 23/5/18. Μισό χρόνο αργότερα ωστόσο, τα αρνητικά αποτελέσματα στις εγχώριες διοργανώσεις αναγκάσαν τους Λαρνακείς να επέλθουν σε συμφωνία με τον Ιδιάκεθ στις 15/1/19 για να αναλάβει πάλι τα ηνία της ομάδας.

4. Ομόνοια - Με τον Χουάν Κάρλος Ολίβα τον οποίο προσέλαβε στις 17/6/2018, ήλπιζε σε μια καινούργια αρχή η Ομόνοια, χωρίς ωστόσο να καρποφορήσουν οι όλες προσπάθειες, με τον Ισπανό να αποχωρεί πέντε σχεδόν μήνες αργότερα και τον Γιάννη Αναστασίου να παίρνει θέση στον πάγκο των «πρασίνων» την 1/11/18 με συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2020.

5. Πάφος FC - Αρνητικό ήταν το ξεκίνημα  στο πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του Στίβεν Πρέσλι, με τον Σκωτσέζο προπονητή να βλέπει την πόρτα εξόδου και τον Κροάτη Ζέλικο Κόπιτς να είναι ο διάδοχός του στον πάγκο της παφιακής ομάδας από τις 19/10/19.

6. Ένωση - Μετά από ένα σχεδόν χρόνο στον πάγκο της Ένωσης, ο Αντρέ Πάους αποχώρησε από την ομάδα του Παραλιμνίου, με τον Κάριτ Φελκ να παίρνει τα ηνία της ομάδας από τις 29/11/18.
 
7. Ερμής - Ξεκίνησε έχοντας στον πάγκο του τον Κώστα Καϊάφα, ο οποίος διάβηκε την πόρτα εξόδου της ομάδας στις 21/10/18 για να πάρει τη θέση του ο Ζοάο ντε Ντέους του οποίου ούτε δύο μήνες δεν διήρκεσε η θητεία του καθώς υπέβαλε την παραίτησή του στις 16/12/18 μετά την ήττα από την Αλκή. Μετά την αποχώρηση του ντε Ντέους, οι «φτεροπόδαροι» προχώρησαν στη σύναψη συμφωνίας με τον Στέφανο Κούσιν ο οποίος μέχρι σήμερα κοουτσάρει την ομάδα της Αραδίππου.
 
Συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή:

1. Απόλλωνας - Παρά το γεγονός πως θεωρήθηκε στην αρχή λύση ανάγκης  η αντικατάσταση του Πέδρο Εμάνουελ με τον Σωφρόνη Αυγουστή στις 11 Δεκεμβρίου 2016, αποδείχθηκε λίρα – εκατό για την ομάδα της Λεμεσού. Ο Κύπριος προπονητής, υπέγραψε την επέκταση της συνεργασίας του με τους «γαλάζιους» μέχρι το 2020.
 
2. ΑΕΛ - Τα ηνία του πάγκου της ομάδας του προτίμησε να δώσει με την αποχώρηση του Μπρούνο Μπαλταζάρ από τις 5/3/18 στον πρώην αρχηγό και τεχνικό της ομάδας U19, Ντούσαν Κέρκεζ, ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, ο οποίος μέχρι σήμερα συνεχίζει να κοουτσάρει την ομάδα της Λεμεσού. 
 
3. Νέα Σαλαμίνα - Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης ήταν ο άνθρωπος που κρίθηκε ως ο καταλληλότερος από τους «ερυθρόλευκους» για να διαδεχθεί τον Λιάσο Λουκά στον πάγκο της ομάδας από τις 18/10/17. Ο Ελλαδίτης προπονητής, δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Νέα Σαλαμίνα μέχρι το 2020.
 
4. Δόξα - Με τον Λούκα Χατζηλούκα πορεύεται η Δόξα από την αρχή της σεζόν. Ο Κύπριος προπονητής πήγε για πρώτη φορά στη Δόξα τον Νοέμβρη του 2012. Την επόμενη χρονιά αποχώρησε στα μέσα της σεζόν και την περίοδο 2014 -2015 κοούτσαρε την Εθνική U-21. Επέστρεψε ξανά στη Δόξα στην αρχή της χρονιάς και συγκεκριμένα τον Ιούλιο 2015 και μέχρι και σήμερα παραμένει προπονητής της ομάδας.
 
5. Αλκή - Με τον ίδιο προπονητή συνεχίζει τη δική της μάχη στο πρωτάθλημα και η ομάδα της Ορόκλινης, η οποία έχει στον πάγκο της τον Κώστα Σακκά, ο οποίος αντικατέστησε τον Σάββα Δαμιανού (31/5/18).
 

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προχώρησαν σε αλλαγή:

1. Ολυμπιακός - Παρελθόν αποτέλεσε ο Κώστας Μαλέκκος από τον πάγκο του Ολυμπιακού στις 15/9/18 για να αντικατασταθεί με τον Φάντζιο Μπουίς στις 27/9/18.

2. Οθέλλος - Η ομάδα της Αθηένου πορεύεται από τις 15/12/18 με τον Κώστα Καϊάφα, ο οποίος αντικατέστησε τον Νεντίμ Τούτιτς.

3. Άρης - Στις 26/4/18 ανακοίνωσε την πρόσληψη του Χρύση Μιχαήλ,  ο οποίος παραιτήθηκε με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα, για να επιστρέψει στον πάγκο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ο Νικόλας Μαρτίδης στις 13/1/19.

4. ΑΣΙΛ - Ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μάκη Σεργίδη στην θέση του προπονητή της ομάδας στις 30/4/18, για να τον αντικαταστήσει με τον Δημήτρη Κούτα στις 23/10/18.

5. Αναγέννηση Δερύνειας - Με τον Γιώργο Κοσμά άρχισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Αναγέννηση η οποία προχώρησε στην αντικατάστασή του με τον Απόστολο Μακρίδη στις 30/11/18.

6. Καρμιώτισσα - Μετά από ένα χρόνο σχεδόν στον πάγκο της Καρμιώτισσας, ο Λιάσος Λουκά αποχώρησε από την ομάδα στις 17/12/2018, με τον Παντελή Δημητρίου να αναλαμβάνει τα ηνία.

7. ΑΕΖ - Καθήκοντα προπονητή ανέλαβε ο Διονύσης Διονυσίου στις 6/6/18, ο οποίος έπειτα από ορισμένα άσχημα αποτελέσματα και μη μπορώντας να οδηγήσει την ομάδα σε καλύτερο δρόμο παραιτήθηκε στις 16/12/18 για να πάρει τη θέση του ο Στέλιος Τράττος ο οποίος βρισκόταν ήδη στην ομάδα. Λίγες ημέρες αργότερα ωστόσο ο Λιάσος Λουκά υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΖ (23/12) μέχρι το τέλος της σεζόν.

8. ΘΟΪ - Στις 22/01/2019 το ΘΟΪ και ο Νίκος Νικολάου έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασίας τους. Η ομάδα της Λακατάμιας βρίσκεται στο ψάξιμο για το νέο προπονητή.

9. Ονήσιλος - Μετά την αποχώρηση του Πανίκου Κοσμά προχώρησε σε συμφωνία ενός έτους με τον Γιαννάκη Ποντικό στις 1/7/18 για να… χωρίσουν οι δυο πλευρές στις 21/1/19 και να τον αντικαταστήσουν με τον Νίκο Νικολάου που αποχώρησε από το ΘΟΪ.

10. Αγία Νάπα - Βρισκόμενος στον πάγκο της Αγίας Νάπας από της 13/6/17 ο Μάριος Κκαράς αποχώρησε από την ομάδα στις 9/10/18 για να τον αντικαταστήσει ο Σπύρος Μαξεβάνος.

11. Ακρίτας -  Έπειτα από ενάμιση χρόνο, ο Ακρίτας έλυσε τη συνεργασία του με τον Άγγελο Ευθυμίου (28/12/18) για να πάρει τα ηνία της ομάδας ο Κώστας Σωκράτους στις 9/1/19.

12. Διγενής Ορόκλινης - Την έναρξη της συνεργασίας της με τον Σάββα Θεοδώρου ανακοίνωσε ο Διγενής Ορόκλινης στις 10/6/18. Μετά την ήττα από την ΑΕΖ ωστόσο στην 14η αγωνιστική, ο Διγενής μέσω ανακοίνωσης του, γνωστοποίησε τη λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή Σάββα Θεοδώρου, προχωρώντας στην επίτευξη συνεργασίας με τον Μιχάλη Μάρκου στις 13/1/19.

13. ΠΑΕΕΚ - Ο Μιχάλης Μάρκου ανάλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας στις 3/7/18. Μετά την αποχώρησή του, αντικαταστήθηκε από τον Μάκη Σεργίδη στις 30/11/18. Ενάμιση μήνα αργότερα (13/1/19), η ομάδα της Κερύνειας έλυσε τη συνεργασία της με τον Σεργίδη γνωστοποιώντας παράλληλα την σύναψη συμφωνίας με τον Άριστο Αριστοκλέους.

Συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή:

1. Εθνικός Άχνας - Ο Γιώτης Εγκωμίτης αν και άρχισε την περασμένη σεζόν ως προπονητής στον Εθνικό Άχνας, αντικαταστάθηκε λίγες εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, από τον Γκεόργκι Τσιχράντζε. Ο Κύπριος κόουτς πήρε την απόφαση ωστόσο να επιστρέψει στην προσφυγική ομάδα στις 1/2/18 και εκ τότε κρατάει τα ηνία της ομάδας του.

2. Ομόνοια Αραδίππου - Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Μαρίνος Σατσιάς, ο οποίος αντικατέστησε από τις 12/5/17 τον Νώντα Χριστινάκη.

3. ΜΕΑΠ - Τα κλειδιά στον Μιχάλη Ιωάννου για τη θέση του προπονητή έδωσε στις 30/5/17 η ΜΕΑΠ, η οποία με τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 18/19 ανανέωσε τη συνεργασία της με τον κόουτς (2/5/18).

Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προχώρησαν σε αλλαγή:

1. ΕΝ.Α.Δ. Πόλης Χρυσοχούς – Μετά την παραίτηση του Κώστα Σωκράτους, την ευθύνη ανάλαβε ο Γιαννάκης Σαμψών στα μέσα Ιανουαρίου.

2. Ολυμπιας Λυμπιών – Στις 20 Οκτωβρίου πήρε τα ηνία στον πάγκο ο Σάββας Μαγκαφάς, στη θέση του Μάριου Ανδρέου.

3. Χαλκάνορας – Αρχές του 2019 έπιασε δουλειά στην ομάδα του Ιδαλίου ο Νώντας Χριστινάκης, μετά τη διακοπή της συνεργασίας με τον Γιώργο Γεωργίου.

4. Εθνικός Άσσιας – Μετά από πέντε χρόνια ο Άγης Καμένος έδωσε παραίτηση και το πηδάλιο της τεχνικής ηγεσίας ανάλαβε ο Ρένος Δημητριάδης.

5. Αχυρώνας Λιοπετρίου – Στις 27 Νοεμβρίου αποτέλεσε παρελθόν ο Αδάμος Αδάμου και τη θέση του πήρε ο Παναγιώτης Κοσμά.

6. Αμαθούς Αγίου Τύχωνα – Στις 7 Νοεμβρίου ο Μάριος Νεοφύτου πήρε την σκυτάλη από τον Βάσο Μελαναρκίτη.

7. Εθνικός Λατσιών – Στις 2 Νοεμβρίου ο Σάββας Παρμάκης υπέβαλε παραίτηση και τη θέση του πήρε ο Μάκης Ιωάννου. Ο τελευταίος δεν κάθισε για αρκετό χρονικό διάστημα και στις 24 Νοεμβρίου την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Ιωάννης Λυμπούρης.

8. Πέγεια 2014 – Στις 3 Ιανουαρίου επέστρεψε στην ομάδα ο Τάσος Μακρής αντικαθιστώντας τον Γιώργο Πολυβίου, ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου στις 12 Δεκεμβρίου.

Συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή:

1. Ομόνοια Ψευδά – Μάριος Αποστόλου

2. Διγενής Μόρφου – Κώστας Λοΐζου

3. Π.Ο. Ξυλοτύμπου – Στέλιος Αντωνίου

4. Ε.Ν.Υ. Διγενής Ύψωνα – Σάσης Κλεάνθους

5. Π.Ο. Ορμήδειας – Πανίκος Σπύρου

6. Ελπίδα Αστρομερίτη – Μιχάλης Θεοχάρους

7. ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου – Τάσος Κυριάκου

8. Κουρής Ερήμης – Ανδρέας Χατζημιτσής

 

ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΣΤΟΚ

Προχώρησαν σε αλλαγή:

1. Εληά Λυθροδόντα – Ο Μάριος Κυριάκου περί τα μέσα Οκτωβρίου κάθισε στον πάγκο της ομάδας.

2. Δόξα Παλιομετόχου – Στις 21 Νοεμβρίου ο Στέλιος Στυλιανού ορίστηκε προπονητής σε αντικατάσταση του Ανδρέα Βακανά.

3. ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς – Στις 4 Νοεμβρίου ο Κώστας Μαλέκος διαδέχθηκε τον Νίκο Αυγουστή.

4. Ορφέας Λευκωσίας – Στις 20 Νοεμβρίου ο Ιωνάς Κουσιής άλλαξε τον Ανδρέα Ελευθερίου.

5. ΑΕΚ Κοράκου – Στις 23 Σεπτεμβρίου έφυγε ο Γιώργος Γεωργίου και ήρθε ο Μιχάλης Θεοχάρους. Αυτός αποχώρησε 27 Οκτωβρίου και τη θέση του πήρε ο Νίκος Αυγουστή που έκατσε στον πάγκο 7 Νοεμβρίου.

6. Άτλας Αγλαντζιάς – Στις 12 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Ιωνά Κουσσή και 16 Νοεμβρίου ανάλαβε ο Ανδρέας Ελευθερίου.

7. Ροτσίδης Μάμμαρι – Στις 20 Νοεμβρίου ανέλαβε ο Γιάννος Καλοθέου μετά τη φυγή του Γιάννου Λυμπούρη. Αυτή ήταν η δεύτερη αλλαγή, καθώς ο Λυμπουρής είχε αλλάξει μόλις αρχές Οκτωβρίου τον Μάριο Κυριάκου.

Συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή:

1. Ηρακλής Γερολάκκου – Κώστας Τσίκκας

2. ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας – Μάριος Ιορδάνους, Κυριάκος Κοιλιάρης (δίδυμο προπονητών)

3. ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλων Αχερίτου – Xριστόφορος Χριστοφόρου

4. Ο Κορμακίτης – Νίκος Μαγνήτης

5. ΑΣΠΙΣ Πύλας - Αιμίλιος Τεκκής

6. Φοίνικας Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς – Στέλιος Σοφοκλέους

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19