Από τη φτώχια σε καταυλισμό των Ρομά... στις πιο δαπανηρές μεταγραφές

Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ κοντά στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού από την Παλέρμο με καλές συστάσεις. Ο λόγος για τον Νόρμπερτ Μπάλογκ, ο οποίος αποκτήθηκε από τους γαλαζοκίτρινους υπό τη μορφή δανεισμού για την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν.
 
Ο ιταλικός σύλλογος πλήρωσε το 2016 2.2 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει από τη Ντέμπρετσεν, με τον παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο 4.5 χρόνων και να αποτελεί μια από τις πιο δαπανηρές μεταγραφές Ούγγρων τα τελευταία χρόνια.
 
 
Η αλήθεια είναι πως δεν πήρε τις απαραίτητες ευκαιρίες από τον τότε προπονητή της ομάδας, Μπρούνο Μπαλταζάρ. Ακόμα και μετά τη φυγή του Μίκαελ Ποτέ, δεν δόθηκαν αρκετά λεπτά συμμετοχής στα πόδια του υψηλόσωμου επιθετικού.
 
Είναι ενδεικτικό ότι η πρώτη του συμμετοχή ήρθε στον αγώνα της Ασπίδας κόντρα στην ΑΕΚ (σ.σ. έπαιξε για ένα ημίχρονο), με τον Γιώργο Κωστή να κάθεται στον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων εκείνο το διάστημα.
 
Ο Πάολο Τραμετσάνι ήταν ο πρώτος που ουσιαστικά τον πίστεψε δίνοντάς του αρκετές ευκαιρίες, με τον 23χρονο επιθετικό να αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να χαρίζει με το γκολ του ένα σπουδαίο διπλό στο ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα (σ.σ. ενώ είχε προηγηθεί και το σημαντικό γκολ με τη Δόξα για το θεσμό του κυπέλλου).
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ούγγρος επιθετικός είναι ο μόνος από τις μεταγραφές καλοκαιριού που δεν έχει ρήτρα αγοράς στο συμβόλαιό του από τους γαλαζοκίτρινους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα της Λευκωσίας δεν θα διαπραγματευτεί νέο δανεισμό του.
 
Από τη μικρή πόλη της Ουγγαρίας στο φημισμένο Ντέμπρετσεν 
Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Χαϊντουμποσέρμι της Ουγγαρίας (σ.σ. με πληθυσμό κοντά στους 30.000 κατοίκους), όπου έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα πριν μετακομίσει στη γνωστή ακαδημία του Ντέμπρετσεν, ο δρόμος που ακολούθησε ο 23χρονος για να φτάσει στην επιτυχία σίγουρα δεν ήταν στρωμένος με… ροδοπέταλα.
 
Σε παλαιότερη συνέντευξή του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα όχι και τόσο ευχάριστα παιδικά χρόνια που πέρασε.
 
Τα δύσκολα χρόνια στον καταυλισμό και το κλάμα για τα παπούτσια… Μπέκαμ
«Μεγάλωσα σε ένα καταυλισμό Ρομά. Είχα δύσκολη παιδική ηλικία και βίωσα πολλά χτυπήματα από τη μοίρα από νωρίς. Οι γονείς μου είχαν ελάχιστα χρήματα και πολλές φορές δεν είχαμε τίποτα να φάμε. Η πείνα με ανησυχούσε και ντρεπόμουν γιατί άλλα παιδιά στο σχολείο φορούσαν μοντέρνα παπούτσια, ενώ εγώ είχα μόνο κάποια από ένα κατάστημα δεύτερης χρήσης. Θυμάμαι τον εαυτό μου να κλαίει για μια διαφήμιση από μια γνωστή μάρκα παπουτσιών που διαφήμιζε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, αφού ήξερα ότι δεν αποτελούσε επιλογή να μπορώ να τα αποκτήσω και εγώ».
 
 
Η εκτίμηση για το ελάχιστο αποτέλεσε φάρο για την επιτυχία
«Όταν κοιτάζω πίσω, φυσικά και είμαι ευγνώμων για την παιδική μου ηλικία. Έμαθα να εκτιμώ ακόμη και τα πιο μικρά πράγματα στη ζωή. Δεν θα ξεχάσω ποτέ από που προέρχομαι άσχετα αν έχω επιτύχει κάτι, ακόμη και να μην βρεθώ ξανά σε οικονομικό αδιέξοδο», τόνισε ο Ούγγρος επιθετικός και συνέχισε:
 
«Θέλω να κρατήσω επαφή και καλές σχέσεις με όλα τα άτομα με τα οποία έχω αναμνήσεις στον καταυλισμό. Αυτοί ήταν οι φίλοι με τους οποίους έπαιζα ποδόσφαιρο έξω στη ζέστη του καλοκαιριού. Χωρίς φαγητό, χωρίς τίποτα, απλά κλωτσούσαμε μια μπάλα γύρω γύρω».

Δειτε Επισης

Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19