Η ομάδα με τον περισσότερο κόσμο και πόσο γεμίζει η κάθε μία το γήπεδό της

Οφθαλμοφανής ήταν η απουσία του φίλαθλου κόσμου από τα γήπεδα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με κάθε αναμέτρηση σχεδόν να πραγματοποιείται μπροστά από άδεια καθίσματα. Όσο ενδιαφέρον και να είχε ο κάθε αγώνας και στα ψηλά και χαμηλά της βαθμολογίας, ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Κύπρου γύρισε την πλάτη και απείχε από τα γήπεδα, δημιουργώντας ακόμη μια πληγή στο κυπριακό ποδόσφαιρο.
 
Αν και στα αρχικά στάδια της τεράστιας αποχής γινόταν λόγος για την κάρτα οπαδού, ότι είναι η κύρια αιτία της απομάκρυνσης του κόσμου από τα γήπεδα, εντούτοις νέες έρευνες κατέδειξαν ότι οι φίλαθλοι γύρισαν την πλάτη και για άλλες διάφορες αιτίες, όπως την αξιοπιστία που υπάρχει στον χώρο του ποδοσφαίρου.
 
Η Α’ φάση έχει ολοκληρωθεί και πλέον διαμορφώνονται νέα δεδομένα, με τους επόμενους αγώνες να αποκτούν αρκετό ενδιαφέρον. Πόσο ωστόσο θα συγκινηθεί ο φίλαθλος κόσμος για να ακολουθήσει την ομάδα του στο γήπεδο;
 
Οι αριθμοί προσέλευσης μέχρι την 22η και τελευταία αγωνιστική της Α’ φάσης του πρωταθλήματος CYTA, μαρτυρούν και την τραγική κατάσταση, όπου η αποχή βγήκε νικήτρια κατά κράτος.
 
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας «soccerway», η ομάδα που είχε τον περισσότερο κόσμο στα παιχνίδια της ήταν η Ομόνοια, η οποία κατά μέσο όρο είχε 4.756 φίλαθλους σε κάθε της αγώνα. Ακολουθούν οι ΑΠΟΕΛ (4.215), Ανόρθωση (3.136), Απόλλωνας (2.620), ΑΕΚ (2.084) και ΑΕΛ (1.692), ενώ τους λιγότερους είχε η Δόξα η οποία κατά μέσο όρο είχε δίπλα της 393 οπαδούς.  
 
To «Α. Παπαδόπουλος» αναλογικά τους περισσότερους οπαδούς
Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν και τα στατιστικά στοιχεία με την ομάδα που γεμίζει περισσότερο το στάδιό της αναλογικά, αφού κάθε γήπεδο δεν έχει την ίδια χωρητικότητα. Για παράδειγμα το ΓΣΠ είναι χωρητικότητας 22.859 θέσεων, το Τσίρειο 13.331 θέσεων, το «Αντώνης Παπαδόπουλος» 9.782 θέσεων και η ΑΕΚ Αρένα 8.000 θέσεων.
 
Όπως καταδεικνύεται και από τα στατιστικά στοιχεία της εν λόγω ιστοσελίδας, η Ανόρθωση  με ποσοστό 32% φιγουράρει στην κορυφή των ομάδων οι οποίες γεμίζουν περισσότερο το γήπεδό τους. Δεύτερη στη συγκεκριμένη λίστα, έρχεται η ΑΕΚ με 26%, ακολουθούν Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα με 21%, ο Απόλλωνας με 20% και ο ΑΠΟΕΛ στη συνέχεια με 18%. Στον πυθμένα της λίστας η Δόξα Κατωκοπιάς, η οποία γεμίζει το Μακάρειο Στάδιο με μόλις 2% της χωρητικότητάς του.  
 
Δείτε παρακάτω τον πίνακα:

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής