Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η ομάδα με τον περισσότερο κόσμο και πόσο γεμίζει η κάθε μία το γήπεδό της

Πέτρος Πετρή  27/02/2019 06:41
Η ομάδα με τον περισσότερο κόσμο και πόσο γεμίζει η κάθε μία το γήπεδό της
Οι τραγικοί αριθμοί προσέλευσης στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος γράφονται σε ακόμη μια μαύρη σελίδα στο κυπριακό ποδόσφαιρο

Η ομάδα με τον περισσότερο κόσμο και πόσο γεμίζει η κάθε μία το γήπεδό της

Πέτρος Πετρή  27/02/2019 06:41
Οφθαλμοφανής ήταν η απουσία του φίλαθλου κόσμου από τα γήπεδα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με κάθε αναμέτρηση σχεδόν να πραγματοποιείται μπροστά από άδεια καθίσματα. Όσο ενδιαφέρον και να είχε ο κάθε αγώνας και στα ψηλά και χαμηλά της βαθμολογίας, ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Κύπρου γύρισε την πλάτη και απείχε από τα γήπεδα, δημιουργώντας ακόμη μια πληγή στο κυπριακό ποδόσφαιρο.
 
Αν και στα αρχικά στάδια της τεράστιας αποχής γινόταν λόγος για την κάρτα οπαδού, ότι είναι η κύρια αιτία της απομάκρυνσης του κόσμου από τα γήπεδα, εντούτοις νέες έρευνες κατέδειξαν ότι οι φίλαθλοι γύρισαν την πλάτη και για άλλες διάφορες αιτίες, όπως την αξιοπιστία που υπάρχει στον χώρο του ποδοσφαίρου.
 
Η Α’ φάση έχει ολοκληρωθεί και πλέον διαμορφώνονται νέα δεδομένα, με τους επόμενους αγώνες να αποκτούν αρκετό ενδιαφέρον. Πόσο ωστόσο θα συγκινηθεί ο φίλαθλος κόσμος για να ακολουθήσει την ομάδα του στο γήπεδο;
 
Οι αριθμοί προσέλευσης μέχρι την 22η και τελευταία αγωνιστική της Α’ φάσης του πρωταθλήματος CYTA, μαρτυρούν και την τραγική κατάσταση, όπου η αποχή βγήκε νικήτρια κατά κράτος.
 
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας «soccerway», η ομάδα που είχε τον περισσότερο κόσμο στα παιχνίδια της ήταν η Ομόνοια, η οποία κατά μέσο όρο είχε 4.756 φίλαθλους σε κάθε της αγώνα. Ακολουθούν οι ΑΠΟΕΛ (4.215), Ανόρθωση (3.136), Απόλλωνας (2.620), ΑΕΚ (2.084) και ΑΕΛ (1.692), ενώ τους λιγότερους είχε η Δόξα η οποία κατά μέσο όρο είχε δίπλα της 393 οπαδούς.  
 
To «Α. Παπαδόπουλος» αναλογικά τους περισσότερους οπαδούς
Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν και τα στατιστικά στοιχεία με την ομάδα που γεμίζει περισσότερο το στάδιό της αναλογικά, αφού κάθε γήπεδο δεν έχει την ίδια χωρητικότητα. Για παράδειγμα το ΓΣΠ είναι χωρητικότητας 22.859 θέσεων, το Τσίρειο 13.331 θέσεων, το «Αντώνης Παπαδόπουλος» 9.782 θέσεων και η ΑΕΚ Αρένα 8.000 θέσεων.
 
Όπως καταδεικνύεται και από τα στατιστικά στοιχεία της εν λόγω ιστοσελίδας, η Ανόρθωση  με ποσοστό 32% φιγουράρει στην κορυφή των ομάδων οι οποίες γεμίζουν περισσότερο το γήπεδό τους. Δεύτερη στη συγκεκριμένη λίστα, έρχεται η ΑΕΚ με 26%, ακολουθούν Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα με 21%, ο Απόλλωνας με 20% και ο ΑΠΟΕΛ στη συνέχεια με 18%. Στον πυθμένα της λίστας η Δόξα Κατωκοπιάς, η οποία γεμίζει το Μακάρειο Στάδιο με μόλις 2% της χωρητικότητάς του.  
 
Δείτε παρακάτω τον πίνακα:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας