ΒΙΝΤΕΟ: Δύναμη ψυχής… Σπρώχνουν το καροτσάκι του Γιάννη για 42 χιλιόμετρα

«Οι δυσκολίες κάνουν κάποιους ανθρώπους να σπάνε και άλλους να σπάνε ρεκόρ», είχε αναφέρει κάποτε ένας Αμερικανός συγγραφέας (William Arthur Ward), τον οποίο ουκ ολίγοι ακολούθησαν και στο τέλος χαμογέλασαν και έκλεισαν το μάτι της ζωής.
 
Ένα χαμόγελο, το οποίο δεν άντλησαν ούτε από χρήματα αλλά ούτε από πολυτέλειες στη ζωή. Κατάφεραν μέσα από τον δικό τους πόνο και Γολγοθά, να βρουν τα ψυχικά αποθέματα και μέσα από ένα μαραθώνιο ζωής, να κάνουν θρύψαλα όλα τα εμπόδια που βρήκαν μέχρι σήμερα στη γεμάτη αγκάθια διαδρομή τους.
 
Δεν επιζητούν ούτε έχουν ανάγκη από βραβεία και επαίνους. Το μόνο που θέλουν αυτοί οι άνθρωποι είναι να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία για τις ανάγκες που έχουν οι συνάνθρωποί μας με ειδικές ικανότητες, οι οποίοι χρειάζονται τη δική μας υποστήριξη στη ζωή.
 
Δυο αδέλφια, ο κ. Ανδρέας και ο κ. Γιάννης Ευθυμίου, αποφάσισαν να «τρέξουν» μαζί στο μεγαλύτερο μαραθώνιο της Κύπρου που διοργανώνεται στη Λεμεσό. Η διαφορά τους με τους υπόλοιπους δρομείς ωστόσο, είναι ότι δεν θα τρέχουν και οι δυο. Ο κ. Ανδρέας θα σπρώχνει με τη βοήθεια της υπόλοιπής του ομάδας, τον αδελφό του, που βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο τα τελευταία χρόνια.
Μια εγχείρηση κοίλης και ένα ιατρικό λάθος κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ήταν οι αιτίες που στιγμάτισαν και τη ζωή του κ. Γιάννη, ο οποίος από τα παιδικά του χρόνια είχε δίπλα του τον αδελφό του να τον προσέχει. Έτσι, οι «σιαμαίοι» αδελφοί, όπως αυτοαποκαλούνται, έβαλαν ένα μεγάλο στοίχημα μετά από αρκετά χρόνια, θέλοντας να επιδείξουν τη δύναμη της ψυχής. Nα τρέξουν μαζί τον μεγαλύτερο μαραθώνιο 42 χιλιομέτρων. 
 
Ο REPORTER, συναντήθηκε με την ομάδα του κ. Γιάννη Ευθυμίου σε μια από τις τελευταίες της προπονήσεις στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού όπου και θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος.
Ο κ. Ανδρέας Ευθυμίου αλλά και το μέλος της ομάδας, Σάββας Στυλιανού, μοιράστηκαν μαζί μας τα όσα βίωσαν μέχρι σήμερα, θέτοντας την ίδια ώρα τους στόχους τους για τον φετινό μαραθώνιο Λεμεσού. Όπως επισημάνθηκε, δεν πρόκειται για ένα απλό αγώνα, αλλά είναι ένας μαραθώνιος ζωής που έχει ως απώτερο στόχο να στείλει τα πιο ηχηρά και ανθρώπινα μηνύματα σ’ ολόκληρη την κοινωνία που αναμένεται να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθειά τους.
 
Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την ομάδα του κ. Γιάννη Ευθυμίου για τον μαραθώνιο Λεμεσού και να προσφέρουν οικονομικά, όλα τα έσοδα είναι προς στήριξη του ειδικού σχολείου του Άγιου Στεφάνου, στο οποίο πέρασε αρκετά χρονιά ο κ. Ευθυμίου, όπου και έδενε καρέκλες. Μπορείτε να συνεισφέρετε και εσείς πατώντας ΕΔΩ.
 
Δείτε το αφιέρωμα που ετοίμασε η ιστοσελίδα μας:
 
Ο 13ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ έρχεται το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαρτίου και θα είναι ο μεγαλύτερος που έγινε ποτέ, καθώς συνολικά 15.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας αναμένεται να περάσουν τη γραμμή εκκίνησης, στο πιο μεγάλο αθλητικό γεγονός της Κύπρου.
 
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον θρυλικό δρομέα Στέλιο Κυριακίδη, νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946. Σε όλη του την καριέρα ο Κυριακίδης αγωνίστηκε για τον ΓΣΟ.
 
Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ ενισχύει το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για τέταρτη συνεχή χρονιά. Μέσα από την πλατφόρμα givengain.com/e/opaplimassolmarathongso2019 κάθε δρομέας μπορεί να μαζέψει χρήματα για το σκοπό της επιλογής του. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ φιλοδοξεί να καταστεί πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης αθλητικών διοργανώσεων, μέσα από το πρότζεκτ Going Green by Muskita. Οι εγγραφές συνεχίζονται στο www.limassolmarathon.com.
 
Δείτε επίσης άλλα αφιερώματα:

Δειτε Επισης

Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ
«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»
Οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου τους περιμένουν οι Σέλτικς
Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν
ΒΙΝΤΕΟ: Από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου