Η υπεροχή του ΑΠΟΕΛ και το 17άρι Απόλλωνα και ΑΕΛ

Προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου Κύπρου απέκτησαν ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ με τις νίκες τους απέναντι σε Ένωση και Απόλλωνα αντίστοιχα. 
 
Ο σύλλογος της Λευκωσίας απέκτησε μικρό προβάδισμα αφού επικράτησε με 1-0 σε βάρος της ομάδας του Παραλιμνίου, και όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό στο «Τάσος Μάρκου». 
 
Από την άλλη, περισσότερες πιθανότητες για να βρεθεί στον τελικό συγκεντρώνει η ΑΕΛ αφού με το εκτός έδρας 2-1 επί του συμπολίτη της Απόλλωνα απέκτησε σημαντικό προβάδισμα, χωρίς να προδικάζεται οποιοδήποτε αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού.

Από τις ρεβάνς της 17ης Απριλίου σε «Τάσος Μάρκου» και Τσίρειο θα βγουν οι δύο ομάδες που θα αγωνιστούν στις 22 Μαΐου στον τελικό του ΓΣΠ.
 
Από τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, ο ΑΠΟΕΛ κατέχει την πρωτιά στις περισσότερες παρουσίες στον τελικό, με τις δύο ομάδες της Λεμεσού να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση και την Ένωση να έχει τις πιο λίγες συμμετοχές σε τελικό.
 
ΑΠΟΕΛ:
Οι εξάκις πρωταθλητές κατέχουν την πρωτιά στη σχετική κατηγορία με τις περισσότερες παρουσίες σε τελικό κυπέλλου έχοντας 32 συνολικά (σ.σ. 21 κατακτήσεις και 11 παρουσίες) με την τελευταία τους επιτυχία σε τελικό να σημειώνεται το 2014-15 όταν είχαν νικήσει την ΑΕΛ με 4-2.
 
Απόλλωνας:
Οι γαλάζιοι της Λεμεσού μπορεί να ισοβαθμούν με την ΑΕΛ έχοντας 17 παρουσίες σε τελικό, έχουν ωστόσο εννέα κερδισμένους τελικούς και οκτώ παρουσίες, με την τελευταία κατάκτηση να έρχεται την αγωνιστική σεζόν 2016-2017 με τη νίκη με 1-0 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.
 
ΑΕΛ:
Ο έτερος σύλλογος της Λεμεσού μετρά επίσης 17 παρουσίες στα τελικά του θεσμού, με έξι κατακτήσεις και έντεκα χαμένους τελικούς. Η τελευταία επιτυχία στη διοργάνωση για τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού ήταν το 1988-90 με τη νίκη επί του Άρη με 3-2.
 
Ένωση Νέων Παραλιμνίου:
Αποτελεί τη φετινή ευχάριστη έκπληξη του θεσμού και παρά το γεγονός ότι μετρά μόλις τέσσερις προκρίσεις σε τελικούς και καμία κατάκτηση, δεν μπορεί κανένας να υποτιμήσει τη θέληση και τη δίψα που υπάρχει στο σύλλογο για διάκριση.
 
Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι από τις 158 ομάδες που συμμετείχαν στον θεσμό του κυπέλλου Κύπρου μονάχα 19 από αυτές κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης από το 1934.
 
Ο ΑΠΟΕΛ όπως προαναφέρθηκε βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 21 κατακτήσεις και 11 χαμένους τελικούς, ενώ από τις ομάδες που δεν συμμετέχουν στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, η Ομόνοια μετρά συνολικά 21 παρουσίες (σ.σ. 14 από αυτές ήταν κατακτήσεις), ενώ η Ανόρθωση έχει βρεθεί σε τελικό 16 φορές (σ.σ. δέκα κατακτήσεις).
 
Ο ΑΠΟΠ Κινύρας είναι η μοναδική ομάδα που διατηρεί το απόλυτο αφού έχει κατακτήσει τον μοναδικό τελικό στον οποίο συμμετείχε στην ιστορία του.
 
Αλκή Λάρνακας, Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, Άρης Λεμεσού, Διγενής Μόρφου, Ερμής Αραδίππου και Εθνικός Άχνας είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν φτάσει μέχρι τον τελικό αλλά δεν έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο.
 
Δείτε αναλυτικά τον πίνακα:

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία