Τα αστεράκια που ανέβασαν τον Ερμή και το πριμ από τον Φανιέρο (vid+pics)

Μετά από έξι χρόνια ο Ερμής αποχαιρετάει την α’ κατηγορία, καθώς ήδη έχει ξεκαθαριστεί και βαθμολογικά ότι η ομάδα της Αραδίππου θα βρίσκεται στη β’ κατηγορία την επόμενη σεζόν (2019-20). Στον αντίποδα, η β΄ομάδα των «φτεροπόδαρων» όχι μόνο ανεβαίνει στα σαλόνια του πρωταθλήματος νέων, αλλά συνδύασε το επίτευγμά της με κατάκτηση του τίτλου.
 

Ο πρωταρχικός στόχος που τέθηκε στους νέους του Ερμή το περασμένο καλοκαίρι, όταν στην ομάδα ανάλαβε προπονητής ο Ανδρέας Μιχαήλ με συμπαραστάτη τον Βάκη Ξενοφώντος (προπονητής τερματοφυλάκων), ήταν η άνοδος στην α’ κατηγορία. Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος, ο στόχος αυτός στέφθηκε με επιτυχία, όμως στο προπονητικό κέντρο στο Αβδελερό παρέμειναν στην… πρίζα μιας και επιδιώχθηκε και η κατάκτηση του πρωταθήματος.
 

 
Με 23 νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, ο Ερμής βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Αγία Νάπα με διαφορά έξι βαθμών (78-71). Επιπλέον, είναι η πρώτη επίθεση με 97 τέρματα, ενώ είναι ανάμεσα στις τρεις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος.
 
Η σύνδεση με την α’ ομάδα
Στις ακαδημίες του Ερμή υπάρχει ένα οργανόγραμμα και άμεση σύνδεση με την πρώτη ομάδα. «Μαζί με τον τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών, Παύλο Κουννά, προσπαθούμε να εξελίξουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές» μάς ανάφερε κατά την επίσκεψή μας στο προπονητικό κέντρο της ομάδας ο προπονητής Ανδρέας Μιχαήλ.


Ο Κύπριος τεχνικός, όπως τόνισε στην omada.com.cy, επιδίωξη είναι πέραν από καλούς ποδοσφαιριστές να φτιάξουν και καλούς ανθρώπους γι’ αυτό δίνεται μεγάλη βαρύτητα και στην πειθαρχία. «Πάνω απ’ όλα είναι το ευ αγωνίσθεσαι. Εκτός από τη φυσική κατάσταση, την τεχνική και την τακτική, το πιο σημαντικό για εμένα είναι να είναι μαχητές στο γήπεδο και στη ζωή. Τους θέλω να είναι κύριοι στη ζωή» σημείωσε.
 
Ο Ανδρέας Μιχαήλ εκφράζει την άποψη πώς όλοι οι ποδοσφαιριστές των U19 του Ερμή έχουν ταλέντο και μπορούν να αγωνιστούν όχι μόνο στους μεγάλους της ομάδας της Αραδίππου, αλλά και να ανοίξουν τα φτερά τους για μεγαλύτερα πράγματα.


Η στήριξη και το πριμ από τον Φανιέρο
Σημαντικό συστατικό στην επιτυχία αποτέλεσε η στήριξη που παρέχει η διοίκηση του Ερμή. Αυτό τονίστηκε τόσο από τον Ανδρέα Μιχαήλ, αλλά και από τους ποδοσφαιριστές Γιώργο Ξενοφώντος και Μικέλ Κυριάκου, καθώς και τον φροντιστή της ομάδας, Λάκη Μιχαήλ, που επίσης μίλησαν στην κάμερα της omada.com.cy.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο πρόεδρος των «φτεροπόδαρων», Λουκάς Φανιέρος, ο οποίος παρακολουθεί στενά την οργάνωση αλλά και τους αγώνες των U19 έδωσε ένα καλό πριμ στους νεαρούς για την επιτυχία τους.


 
ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ U19 TOY ΕΡΜΗ
 
Τερματοφύλακες

Λούκας Κωστέας
Αντρέας Κοντολεύτερος
Γιώργος Ξενοφώντος
 
Αμυντικοί
Μικέλ Κυριάκου
Γιώργος Ξενοφώντος
Μάρσελο Γκαλφρασκόλι
Βασίλης Μολέσκη
Άριστος Χριστοφόρου
Λευτέρας Πατέρα
Αλεξ Μιχαήλ
Κύπρος Θεοχάρους
Αλέκος Σάββα
Δημήτρης Τσαρμαντίδης
 
Μέσοι
Νικόλας Χριστάκη
Μάριος Ματεΐδης
Κυριάκος Δεσποτής
Χρίστος Χαραλάμπους
Χρήστος Μαντοβάνης
Αθανάσιος Αθανασίου
 
Επιθετικοί
Ανδρέας Παναγιώτου
Τάσος Κόκκινος
Λούκας Γεωργίου
Ταχα Κέμπε
Ξένιος Μιχαήλ
Ζαχαρίας Ιωάννου
Σάββας Λύτρας
Ραφαήλ Πέτρου
Μαρίνος Παναγιώτου

 

Δειτε Επισης

Σόκαρε τον Απόλλωνα σε νεκρό χρόνο η Πάφος και πέταξε για τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε μέσω VAR ο Απόλλωνας και το γκολ που έφερε την έκρηξη στις κερκίδες
Το respect του Σπιλέφσκι στους Ομονοιάτες-«Όποτε φώναζε ο κόσμος της Ομόνοιας σηκωνόταν η τρίχα μου»
BINTEO: Με σβηστές μηχανές πήρε την πρόκριση στο τελικό η Ομόνοια και πάει να γράψει ιστορία
BINTEO: Το εντυπωσιακό κορεό που έφτιαξαν οι οπαδοί του Απόλλωνα στο ασφυκτικά γεμάτο Άλφαμεγα
Λήξη συναγερμού-Η UEFA ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη
BINTEO: Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κακουλλή που τους πέρασε όλους στο ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες Απόλλωνα και Πάφου στο κατάμεστο Άλφαμεγα
Αλυσιδωτές εξελίξεις στην Ανόρθωση-Παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο
Οι ενδεκάδες Ομόνοιας και Άρη στον επαναληπτικό Κυπέλλου στο ΓΣΠ