Πού βρίσκονται οι πρώην του ΑΠΟΕΛ-Οι επιτυχημένοι και αυτοί που ψάχνονται

Συνολικά 17 ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ είδαν την πόρτα εξόδου του «Αρχαγγέλου» από τη μεταγραφική περίοδο του περασμένου καλοκαιριού μέχρι και σήμερα. 

Ορισμένοι από αυτούς πουλήθηκαν σε άλλες ομάδες, ενώ σε άλλους έγινε διακοπή συμβολαίου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Τέσσερις παίκτες των γαλαζοκιτρίνων αγωνίζονται ως δανεικοί σε ομάδες της Κύπρου και ένας σε ομάδα του εξωτερικού. 

Εξαιρετική πορεία διανύουν οι δύο πρώην επιθετικοί των γαλαζοκιτρίνων, Ιγκόρ ντε Καμάργκο και Μίκαελ Ποτέ. Ο πρώτος έχει κατακτήσει το κύπελλο στο Βέλγιο και εξασφάλισε με τη Μέχελεν την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για τη νέα σεζόν, ενώ ο επιθετικός από το Μπενίν «πυροβολεί» ακατάπαυστα τα αντίπαλα δίκτυα φτάνοντας τα 14 γκολ μέχρι στιγμής για λογαριασμό της Αντάνα.

Η τύχη δεν χαμογέλασε στον Ναουζέτ Πέρεθ, ο οποίος επέστρεψε στη Λας Πάλμας ωστόσο δεν έχει πάρει ακόμη χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ενώ άτυχος στάθηκε και ο Ρόλαντ Σάλαϊ, ο οποίος άρχισε με μεγάλες προοπτικές τη σεζόν στη Φράιμπουργκ, ωστόσο ο τραυματισμός του στους προσαγωγούς τον έχει αφήσει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές που δεν έχουν βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους είναι οι Εμίλιο Ενσούε και Ρομπέρτο Λάγο.

Η λίστα με τους παίκτες που αποχώρησαν από τον ΑΠΟΕΛ:

Ζίβκο Μιλάνοφ

Παρέμεινε στον «Αρχάγγελο» για τρία συνεχόμενα χρόνια προσφέροντας αρκετά στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Αν και δεν ήταν σίγουρο ότι θα έφευγε από την ομάδα, τελικά αποχώρησε τον Φεβρουάριο για τη Λέφσκι Σόφιας στη Βουλγαρία, με την οποία μετρά πέντε συμμετοχές.

Εμίλιο Ενσούε

Έφυγε από τον ΑΠΟΕΛ κάπως απρόσμενα θα έλεγε κανείς αφού αποτελούσε ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας και είχε θέση βασικού στο δεξί άκρο στο διάστημα που δεν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Μετά από πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε κατά τη διάρκεια της προπόνησης της ομάδας, του έγινε μονομερής διακοπή συμβολαίου στα τέλη Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει βρει ακόμη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ενώ έχει προταθεί σε αρκετές ομάδες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Ντένις Πολιάκοφ

Αποχώρησε από τον ΑΠΟΕΛ και πήγε στην Μπάτε Μπορίσοφ, με την οποία πριν έρθει στην Κύπρο είχε μετρήσει έξι συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στη Λευκορωσία. Πρόλαβε μάλιστα ν’ αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ προτού μετακομίσει τον περασμένο Ιανουάριο στη ρωσική Ουράλ, στην οποία έχει αγωνιστεί οκτώ φορές.

Νεκτάριος Αλεξάνδρου

Δεν βρισκόταν στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας ακόμη και μετά την έλευση του Πάολο Τραμετσάνι ενώ τον περασμένο Ιανουάριο αποφάσισε να αποχωρήσει για τη Δόξα αφού δεν ήθελε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Μετά από συνολικά 17 χρόνια παρουσίας στον «Αρχάγγελο» μετακόμισε στον σύλλογο της Κατωκοπιάς με τον οποίο μετρά 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. 

Ζαχαρίας Άδωνη

Ακολούθησε την ίδια πορεία με τον πρώην αρχηγό του ΑΠΟΕΛ, ωστόσο έφυγε από τους γαλαζοκίτρινους από την καλοκαιρινή περίοδο για τη Δόξα, με την οποία μετρά επτά συμμετοχές στο πρωτάθλημα φέτος.

Μίκαελ Ποτέ

Αποχώρησε από τους γαλαζοκίτρινους στα τέλη Ιουλίου με προορισμό την Αντάνα στην Τουρκία, ομάδα με την οποία είχε αγωνιστεί τη διετία 2015-17. Η χρονιά του εξελίσσεται εξαιρετικά αφού σε 30 συμμετοχές έχει σημειώσει 14 γκολ και δύο ασίστ.

Ιγκόρ ντε Καμάργκο

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι, παίρνοντας μεταγραφή για τη Μέχελεν στο Βέλγιο. Σε 25 συμμετοχές έχει εξαιρετικό απολογισμό με 14 γκολ και τρεις ασίστ στο πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βελγική ομάδα αν και αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της χώρας, κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο απέναντι στη Γάνδη, επικρατώντας με 2-1 και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για την επόμενη σεζόν.

Ναουζέτ Πέρεθ

Έπαιξε στους γαλαζοκίτρινους για ένα εξάμηνο μετά τον τραυματισμό του Μπόι Βάτερμαν. Επέστρεψε στην Ισπανία για λογαριασμό της Λας Πάλμας ενώ δεν έχει καταγράψει συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Η μοναδική συμμετοχή που έχει καταγράψει μέχρι στιγμής είναι στο Κύπελλο Ισπανίας στην ήττα με 2-1 από την Ράγιο Μαγιαδιαχόντα.

Ρομπέρτο Λάγο

Αγωνίστηκε για δύο συνεχόμενα χρόνια με τη φανέλα των γαλαζοκιτρίνων ενώ δεν έχει βρει ακόμη τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, ενώ ο ίδιος δεν έχει ανακοινώσει οποιαδήποτε πρόθεση αποχώρησης από το ποδόσφαιρο.

Bινίσιους

Παρέμεινε στην ομάδα της Λευκωσίας για πέντε χρόνια στην οποία προσέφερε αρκετά πράγματα πριν αποχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι. Αν και δεν είχε βρει ομάδα μέχρι τον Ιανουάριο, τελικά ολοκλήρωσε τη μετακίνησή του στη Σανάτ Ναφάτ του Ιράν μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Βραζιλιάνος μέσος μετρά 11 συμμετοχές και δύο γκολ ενώ προπονητής του είναι ο πρώην τεχνικός των γαλαζοκιτρίνων, Πάολο Σέρτζιο. 

Σεργκέι Γκρούμπατς

Μετά το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και τη μεταγραφή στην ιταλική Κίεβο, ο Μαυροβούνιος επιθετικός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την καινούργια του ομάδα στις 14 Απριλίου κόντρα στη Νάπολι. Έχει επίσης καταγράψει επτά συμμετοχές με την ομάδα Κ19 της Κίεβο.

Ραούλ Γκουτίνιο

Έφυγε από τους γαλαζοκίτρινους για την Πόρτο μετά το τέλος του δανεισμού του. Η Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό αγόρασε τελικά τα δικαιώματά του ενώ αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέρος της ομάδας καταγράφοντας 28 συμμετοχές στη φετινή σεζόν.

Αγκουστίν Φαρίας

Ήρθε στην ομάδα από την Παλεστίνο ως δανεικός, ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην ομάδα. Μετά τη φυγή του από τον ΑΠΟΕΛ επέστρεψε στην Παλεστίνο στη Χιλή, με την οποία μάλιστα κατέκτησε και ένα κύπελλο. 

Ρόλαντ Σάλαϊ 

Αγοράστηκε από τη γερμανική Φράιμπουργκ έναντι 4.5 εκατομμυρίων ευρώ το περασμένο καλοκαίρι, αφού το νεαρό της ηλικίας του αφήνει εξαιρετικές προοπτικές. Πρόλαβε να καταγράψει επτά συμμετοχές και δύο γκολ προτού τραυματιστεί τον περασμένο Νοέμβριο στους προσαγωγούς, πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί μέχρι τώρα. Βρίσκεται ωστόσο πολύ κοντά στην επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους.  

Λορένζο Εμπεσίλιο

Μόνο με θαύμα θα χάσει το πρωτάθλημα στη Σερβία με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα από τον οποίο αγοράστηκε το περασμένο καλοκαίρι από τους γαλαζοκίτρινους. Η ομάδα του βρίσκεται πρώτη με έξι βαθμούς διαφορά τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος. Ο Ολλανδός έχει 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα μετρώντας ένα γκολ και επτά ασίστ. Έχει επίσης αγωνιστεί με τους ερυθρόλευκους της Σερβίας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ σε τέσσερα παιχνίδια.

Τόμι Ορ

Έμεινε ελεύθερος από τον ΑΠΟΕΛ μετά από προσφυγή που κατέθεσε και τον περασμένο Σεπτέμβριο έφυγε για την πατρίδα του για λογαριασμό των Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς, με τους οποίους μετρά 11 συμμετοχές, χωρίς να έχει σημειώσει κάποιο γκολ.

Γιόχαν Ταβάρες

Πήρε μεταγραφή στους πολυπρωταθλητές το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αποχώρησε άμεσα μετά από συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στους αγώνες κόντρα σε Σούντουβα και Φλόρα Ταλίν. Από τότε βρίσκεται στην Τρουά μετρώντας 26 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας.

Πέντε συνολικά παίκτες αγωνίζονται από τον ΑΠΟΕΛ ως δανεικοί σε άλλες ομάδες, ενώ ειδικά εκείνοι που βρίσκονται στην Κύπρο πραγματοποιούν παράλληλα πολύ καλή σεζόν.

Ρέζα Γκουτσανεζάντ

Αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με αρκετές περγαμηνές λόγω του περάσματός του από την Ολλανδία, ωστόσο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα σε δέκα συμμετοχές με τους γαλαζοκίτρινους. Παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Σίντνεϊ ΦΚ στην Αυστραλία, με την οποία έχει καταγράψει δέκα συμμετοχές και ένα γκολ στο πρωτάθλημα. Επιπρόσθετα έχει παίξει και τέσσερις φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας. 

Ανδρέας Μακρής

Δεν βρισκόταν στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας και μετακόμισε στη Λεμεσό για λογαριασμό της ΑΕΛ. Στο πρωτάθλημα μετρά 23 συμμετοχές και τέσσερα γκολ, ενώ η μαχητικότητά που βγάζει στο γήπεδο αποτελεί μεγάλο προσόν για ένα ποδοσφαιριστή. Θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα του στον τελικό κυπέλλου στις 22 Μαΐου στο ΓΣΠ.

Μηνάς Αντωνίου

Μετά την επάνοδό του από τον σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για μήνες, αποφασίσθηκε όπως δοθεί δανεικός στην Ένωση με στόχο να πάρει λεπτά συμμετοχής ενόψει της νέας σεζόν. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής μετρά δέκα συμμετοχές και τέσσερα γκολ με την ομάδα του Παραλιμνίου.

Κύπρος Χριστοφόρου

Δεν κατάφερε να εδραιωθεί στον ΑΠΟΕΛ, παραχωρήθηκε όμως ως δανεικός στη Νέα Σαλαμίνα, ενώ έχει καταγράψει 24 συμμετοχές και ένα γκολ στη φετινή σεζόν. Μάλιστα οι ερυθρόλευκοι έχουν εκφράσει ήδη πρόθεση να τον κρατήσουν στην ομάδα τη νέα περίοδο, κάτι που θα συζητηθεί με τους πρωταθλητές στο τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ανδρέας Παρασκευά

Κρίθηκε χρήσιμο όπως δοθεί δανεικός σε μια ομάδα που θα του έδινε τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Ο δανεισμός του στον Οθέλλο ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν, με τον 21χρονο πορτιέρε να έχει αγωνιστεί σε 11 παιχνίδια στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας μέχρι στιγμής.

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ