Ο Μορφής με... τα τηλεκατευθυνόμενα, αδικοχαμένοι, προαγωγές και νέοι νόμοι!

Με την παραίτηση του Ντούσαν Μιτόσεβιτς, η τότε διοίκηση της Ανόρθωσης δίνει την ευκαιρία στον Τιμούρ Κετσπάγια να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ως προπονητής, έχοντας παράλληλα και το ρόλο του ποδοσφαιριστή.

Τα επιτεύγματα του Γεωργιανού τεχνικού γνωστά. Δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και η είσοδος για πρώτη φορά κυπριακής ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη του θητεία στην ομάδα της Αμμοχώστου (σ.σ. έληξε τον Απρίλιο του 2009), ο Τιμούρ Κετσπάγια επέστρεψε το σπίτι μου.

Η ιστοσελίδα μας, omada.com.cy, γυρνάει το χρόνο πίσω και συγκρίνει τις αλλαγές των εποχών από την πρώτη θητεία του Τιμούρ Κετσπάγια και τη νέα που ξεκινάει και καταγράφει μερικές:

-Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας διεξάγεται με 12 ομάδες αντί με 14.

-Ο Μιχάλης Μορφής, απέναντι στον οποίο ο Τιμούρ πέτυχε τηλεκατευθυνόμενα σουτ στη νίκη 3-2 επί του ΑΠΟΕΛ και που έφερε πιο κοντά την Ανόρθωση στο πρωτάθλημα του 2005, βρίσκεται και πάλι στους γαλαζοκίτρινους όμως έχοντας πλέον το πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων.

-Η Ανόρθωση του Τιμούρ άνοιξε το δρόμο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκ τότε η ομάδα της Αμμοχώστου δεν πέτυχε ξανά τον άθλο, όμως άλλες τέσσερις κυπριακές ομάδες (ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας, ΑΕΚ, ΑΕΛ) μετρούν συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς ομίλους). Τότε αποτελούσε όνειρο, τώρα μία φυσική εξέλιξη.

-Βινσέντ Λαμπάν, ο μοναδικός (με μεγάλο χρόνο συμμετοχής) στην τότε Ανόρθωση που (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) αγωνιζόταν ακόμη. Ο Γάλλος πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ.

-Δύο από τους ποδοσφαιριστές που είχε στην πρώτη του θητεία έχουν ενεργό ρόλο σε προπονητικά επιτελεία. Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης είναι τεχνικός στη Νέα Σαλαμίνα, ενώ ο Αριάν Μπεκιάι προπονητή τερματοφυλάκων στην Εθνική Κύπρου.

-Δυστυχώς ένας από τους ποδοσφαιριστές της προηγούμενης εποχής του Τιμούρ, Χαμάτ Ντικουμάν, δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Ο αδικοχαμένος παίκτης από τη Ρουάντα έσβησε στις 14 Νοεμβρίου 2017 μετά πρόβλημα υγείας.

-Από τις ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα 2008-09, στο διάστημα της οποία έδωσε την παραίτησή του, μόνο μία προχωράει με τον ίδιο πρόεδρο. Ο λόγος για τον Εθνικό τον οποίο διοικεί ακόμη ο Κίκης Φιλίππου. Η ομάδα της Άχνας φέτος αγωνίστηκε στη β’ κατηγορία.

-Η ΑΕΚ απέκτησε το δικό της γήπεδο, την «ΑΕΚ Αρένα», λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω από το στάδιο της Ανόρθωσης, «Αντώνης Παπαδόπουλος».

-Το ποδοσφαιρικό τμήμα της Ομόνοια και της Πάφος F.C. τα ελέγχουν εταιρείες.

-Οι οπαδοί για να πάνε στα γήπεδα χρειάζεται απαραιτήτως να έχουν βγάλει απαραιτήτως και κάρτα φιλάθλου.

-Στην προεδρία της ΚΟΠ βρίσκεται πλέον ο Γιώργος Κούμας, μετά τον χαμό του Κωστάκη Κουτσοκούμνη πριν από περίπου ένα χρόνο.

-Στο κυπριακό ποδόσφαιρο δημιούργησε δυναστεία ο ΑΠΟΕΛ, καθώς από το 2009 πανηγύρισε εννέα πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα τελευταία επτά χρόνια. Ο Τιμούρ Κετσπάγια πέρασε πέρσι από τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι πλέον είναι πρώτοι σε πρωταθλήματα αφήνοντας οκτώ πίσω στη δεύτερη θέση την Ομόνοια.

-Η ΑΕΚ, μετά το 2004, πήρε ξανά το κύπελλο (2018), ενώ στο συγκεκριμένο θεσμό βγήκε νικητής τέσσερις φορές μετά το 2009 ο Απόλλωνας.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια