Αυτοί που γέρασαν κάτω από τα δοκάρια του Απόλλωνα

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε την ομάδα του στον τελευταίο του αγώνα με τη φανέλα του Απόλλωνα, ο Μπρούνο Βάλε. Έπειτα από επτά χρόνια στους γαλάζιους της Λεμεσού, ο Πορτογάλος πορτιέρε είπε αντίο σε μια ομάδα που έγραψε τη δίκη του ιστορία, αφού έζησε αρκετές από τις κορυφαίες στιγμές του συλλόγου. 

Ο «Κέρβερος» αποχαιρέτησε τον Απόλλωνα μετά από 314 συμμετοχές σε Κύπρο και Ευρώπη έχοντας διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε 129 περιπτώσεις. Πιο αναλυτικά μέτρησε 228 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 100 clean sheets, 45 στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 12 ανέπαφες εστίες, 38 παρουσίες στο Κύπελλο με 17 clean sheets και τρεις συμμετοχές στο Σούπερ Καπ.

Αριθμοί οι οποίοι μαρτυρούν και τα όσα έζησε στον Απόλλωνα ο Μπρούνο Βάλε, του οποίου μόνο εύκολη δεν θα είναι η αντικατάστασή του. 

Ποιοι τερματοφύλακες ωστόσο πέραν του Πορτογάλου πορτιέρε, στέριωσαν κάτω από τα δοκάρια του Απόλλωνα και άντεξαν για αρκετά χρόνια;

Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο στην ιστορία της ομάδας της Λεμεσού, μονάχα δυο τερματοφύλακες έχουν καταφέρει στο παρελθόν να παραμείνουν βασικοί και αναντικατάστατοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για τον νυν προπονητή των «γαλάζιων», Σωφρόνη Αυγουστή, αλλά και τον αντικαταστάτη του που ήρθε στη συνέχεια στο νησί μας, Άλες Σαβλόφσκι. 

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, είχε κάνει το ντεμπούτο του την περίοδο 1998-99, ενόσω βασικός τερματοφύλακας του Απόλλωνας ήταν ο Αλέξανδρος Μιχαήλ, τον οποίο και αντικατέστησε για τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2005. Ο Αυγουστή, μέτρησε 136 συμμετοχές μπροστά από την εστία της ομάδας της Λεμεσού, και πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ. 

Για την αντικατάσταση του Σωφρόνη Αυγουστή, ο καταλληλότερος το 2005 κρίθηκε ο Άλες Σβαλόφσκι, με τον Τσέχο τερματοφύλακα να πανηγυρίζει με την πρώτη του χρονιά πρωτάθλημα στον Απόλλωνα. Για επτά συνολικά χρόνια (σ.σ. μέχρι το 2012), ο Σβαλόφσκι ήταν ο «σωματοφύλακας» του Απόλλωνα, μετρώντας συνολικά 188 συμμετοχές και πανηγυρίζοντας εκτός από το πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ. 

Τα ηνία στη συνέχεια από τον Σβαλόφσκι, πήρε ο Μπρούνο Βάλε, ο οποίος μέχρι χθες (12/5) που αποχαιρέτησε τον Απόλλωνα, έγραψε τη δική του ιστορία και έκλεισε σχεδόν την καριέρα του στον Απόλλωνα. 

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι τις τελευταίες δυο δεκαετίες και συγκεκριμένα από το 1999 και εντεύθεν, η ομάδα της Λεμεσού έκανε τις ποιοτικότερες επιλογές για τη θέση του τερματοφύλακα, με αυτούς τους τρεις να κλέβουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους και να γίνονται βασικοί και αναντικατάστατοι στο πέρασμα των χρόνων. Άραγε πόσο εύκολο είναι να βρεθεί τώρα ο τέταρτος που θα αφήσει το στίγμα του στον Απόλλωνα;

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα