BINTEO: Οι ξεχωριστές αναμνήσεις του Χρύση από τελικούς με ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ

Χρύσης Μιχαήλ, ένας από τους μεγάλους ποδοσφαιριστές της προηγούμενης γενιάς. Ένας από αυτούς που έπαιξαν σε τελικό κυπέλλου τόσο με την ΑΕΛ, όσο και με τον ΑΠΟΕΛ, τις δύο ομάδες που στις 22 Μαΐου θα αναμετρηθούν για έκτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό της διοργάνωσης.
 
Σε ηλικία 26 χρόνων έζησε για πρώτη φορά την εμπειρία ενός τελικού με την ΑΕΛ. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε. Ήρθε η μετακόμισή του στον ΑΠΟΕΛ με τον οποίο αγωνίστηκε σε τρεις τελικούς πανηγυρίζοντας δύο φορές.
 
Ο Χρύσης Μιχαήλ γυρίζει το χρόνο, θυμάται και εξιστορεί στην omada.com.cy όσα έζησε στους τελικούς με τις δύο ομάδες. Από τον τελικό του 2003, που έμεινε χαραγμένος στη μνήμη του, μέχρι τον τελευταίο χαμένο τελικό όντας αρχηγός του ΑΠΟΕΛ.

17 Μαΐου 2003, ΓΣΠ - Ανόρθωση-ΑΕΛ (0-0 κανονική διάρκεια, 5-3 στα πέναλτι). Αυτοκινητοπομπή από τη Λεμεσό ξεκινάει για το ΓΣΠ. Η ΑΕΛ κόντρα στην Ανόρθωση. «Οι μέρες που προηγήθηκαν ήταν μία γιορτή. Οι οπαδοί ανυπομονούσαν, όπως και εμείς. Οι περισσότεροι ήμασταν γέννημα θρέμμα, μεγαλώσαμε σε αυτή την ομάδα και το νιώθαμε», αναφέρει ο Χρύσης Μιχαήλ, που παραδέχεται ότι η ΑΕΛ ήταν τότε πιο άπειρη ομάδα. Παρόλα αυτά ο τίτλος κρίθηκε στα πέναλτι (5-3) όπου εκεί ένα χαμένο πέναλτι του Γαρπόζη έκανε τη διαφορά.

«Εγώ είχα πει την εποχή εκείνη ότι και από ένα πέναλτι να εκτελούσε ο καθένας μας πάλι ο Γαρπόζης θα το εκτελούσε. Ήταν ο παίκτης που χτυπούσε τα πέναλτι» σημειώνει ο Χρύσης Μιχαήλ. Ο ίδιος μιλώντας για την αποχώρηση του μετά από αυτό τον αγώνα από την ΑΕΛ λέει ότι ίσως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν η ΑΕΛ ήταν κυπελλούχος. «Μία ομάδα η οποία κατακτάει ένα τρόπαιο δύσκολα αφήνει έναν παίκτη να φύγει» αναφέρει.

13 Μαΐου 2006, ΓΣΖ - ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ (2-2 κανονική διάρκεια, 3-2 παράταση). Ο Χρύσης Μιχαήλ έχοντας πανηγυρίσει ήδη έναν πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ (2004), ευτύχησε να πανηγυρίσει και το πρώτο κύπελλο στην καριέρα του. «Είχα μπει στο πετσί του πρωταθλητισμού. Δεν μπήκε καλά η χρονιά μας στο πρωτάθλημα» εξηγεί για τη σημασία αυτού του τίτλου.

Στον αγώνα που έγινε στο ΓΣΖ, ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε νωρίς στο παιχνίδι με τέρματα των Νεοφύτου (15’ πεν.) και Κακλαμάνου (17’), όμως η ΑΕΚ έφερε το παιχνίδι στα ίσα πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τους Σισέ (19’) και Ραντουκάν (42’ πεν.). Τελικά, οι γαλαζοκίτρινοι πήραν τον τίτλο με τέρμα του Σάσα Γιοβάνοβιτς στην παράταση (107’).


17 Μαΐου 2008, ΓΣΠ - ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση 2-0. Άλλος ένας τίτλος για τον Χρύση Μιχαήλ, ο οποίος όμως αυτή τη φορά τον έζησε από την κερκίδα, λόγω αποβολής του από τον διαιτητή Καζναφέρη στον ημιτελικό με την Ομόνοια. «Έμεινα εκτός λόγω της μίας και μοναδικής κάρτας που δέχθηκαν στην καριέρα μου. Στην οποία δεν έπραξα κάτι, όμως κάποιες φορές πρέπει να είσαι συγκρατημένος σε οτιδήποτε» μας λέει. Ο Χρύσης, όμως δεν ήταν ο μοναδικός απών, αφού λόγω ενός τραυματισμού έλειπε και ο Μαρίνος Σατσιάς.

Οι απουσίες έφεραν στην επιφάνεια τον Νούνο Μοράις ο οποίος ήταν με το ενάμιση… πόδι εκτός Αρχαγγέλου. «Την ημέρα εκείνη ο ΑΠΟΕΛ είχε κερδίσει τον σημερινό αρχηγό της ομάδας τον Νούνο Μοράις» αναφέρει ο Μιχαήλ και στη συνέχεια αποκαλύπτει: «Ο Νούνο είχε μία περίοδο που η γυναίκα του θα γεννούσε και πήρε άδεια για έναν μήνα σχεδόν και ήταν στην Πορτογαλία. Με την επιστροφή του με 10-15 προπονήσεις πήρε μέρος στον τελικό, οι ανάγκες του έδωσαν φανέλα βασικού και ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τόσα πολλά στην πορεία».

15 Μαΐου 2010, ΓΣΖ - Απόλλων-ΑΠΟΕΛ 2-1. Όπως και στην ΑΕΛ, ο Χρύσης Μιχαήλ έμελλε να αποχωρήσει και από τον ΑΠΟΕΛ μετά από έναν χαμένο τελικό. Οι γαλαζοκίτρινοι ηττήθηκαν από τον ΑΠΟΕΛ, με τον Χρύση Μιχαήλ να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. «Ένας τελικός χαμένος για τη δική μου ομάδα. Ήταν ο τελευταίος μου τελικός με τον ΑΠΟΕΛ και σίγουρα δεν θα ήθελα να χάσω. Φυσικά, δεν περίμενα ότι θα ήταν αυτός ο τελευταίος ο τελικός» εκμυστηρεύεται ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής.

 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο