Μάζεψε τους περισσότερους «μετανάστες» το κυπριακό πρωτάθλημα

Στην πρώτη θέση με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές από άλλες χώρες βρίσκεται η Κύπρος, αφού σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε το CIES στις κυπριακές ομάδες έχουν μαζευτεί οι περισσότεροι «μετανάστες».
 
Αυτή είναι η τρίτη χρονιά, που το CIES, Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία  και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, αναλύει την παρουσία των «μεταναστών» παικτών σε 147 πρωταθλήματα από 98 εθνικές ομοσπονδίες παγκοσμίως.
 
Το δείγμα αποτελείται από παίκτες που ήταν παρόντες την 1η Μαΐου 2019 στην πρώτη ομάδα, έχοντας λάβει μέρος σε αγώνες πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν.
 
Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα αυτή, το συνολικό ποσοστό στο κυπριακό πρωτάθλημα για τη συμμετοχή εκπατρισμένων φθάνει στο 63%, με την Κύπρο να έχει διαφορά 9% από τις χώρες που είναι στη δεύτερη θέση, την Αγγλία και την Πορτογαλία με 59% .
 
Ο μέσος όρος παρουσίας «μεταναστών» σε κάθε κυπριακή ομάδα φθάνει στο 17.5. Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό παρουσιάζονται στις ιταλικές μιας και ο μέσος όρος για τις ομάδες της Serie A αγγίζει το 16.5, ενώ ακολουθούν οι πορτογαλικές με 16.0
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
 
 

Δειτε Επισης

Τα βάζει με Κακουλή που αρνείται να παίξει στην Τουρκία ο Πολυκάρπου-«Υπέγραψε θανατική ποινή του ως ποδοσφαιριστής»
Ξεκάθαρο μήνυμα της Ανόρθωσης μετά τη Γενική Συνέλευση-«Δεν την αφήσαμε μόνη ποτέ»
ΒΙΝΤΕΟ: Λύγισε ο Αλέχο στην παρουσίασή του-«Φοβόμουν μην συμβεί κάτι και καταρρεύσει η μεταγραφή»
Ήττα 1-3 για την Ομόνοια σε φιλικό με αντίπαλο την Τερμάλικα
Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Ντάλσιο στον ΑΠΟΕΛ
Νέος επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της Ομόνοιας ο Κρίστιαν Κάρλσεν
Η τοποθέτηση της Ομόνοιας για τη συνάντηση ανάμεσα σε Παπασταύρου και Χάρη Λοΐζίδη
Διαθέσιμα εισιτήρια για τον εκτός έδρας αγώνα της Εθνικής με την Αυστρία
Το αντίο του Τσεπάκ στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ-«Μου δώσατε μια δεύτερη οικογένεια»
BINTEO: Με χρυσό γκολ του Καμπρέρα κέρδισε την Παρτιζάν και πήρε προβάδισμα η ΑΕΚ