Η δυσκολία που βίωσε ο Ούρος στα 17 και όταν βγήκε... αίμα στη μάχη με τον Νεμάνια

Ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και με «βούλα» είναι από χθες (13/6) ο Σέρβος χαφ, Ούρος Μάτιτς. Ο 29χρονος μέσος θ’ αγωνίζεται στους γαλαζοκίτρινους ως δανεικός από την Κοπεγχάγη μέχρι το τέλος της σεζόν 2019-20, ενώ υπάρχει οψιόν αγοράς εφόσον οι πρωταθλητές επιθυμούν ν’ αγοράσουν τον παίκτη (σ.σ. διατηρεί συμβόλαιο με την ομάδα της Δανίας μέχρι τον Μάιο του 2021).
 
Το επίθετο Μάτιτς είναι δεδομένο ότι χτύπησε… καμπανάκι στα αυτιά πολλών ποδοσφαιρόφιλων αφού ο αδερφός του νέου αποκτήματος του ΑΠΟΕΛ, Νεμάνια, είναι αρκετά γνωστός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο από το πέρασμά του από Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Εθνική Σερβίας.
 
Τα δύο αδέρφια έκαναν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα μαζί στην Κόσιτσε της Σλοβακίας, ομάδα η οποία διαλύθηκε τον Ιούλιο του 2017.
 
«Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου ο Νεμάνια. Είναι ο αδερφός μου και πάντα αποτελούσε καλό παράδειγμα για μένα, μέσα κι έξω από το γήπεδο. Είναι καλός άνθρωπος και μου έμαθε πολλά πράγματα. Είναι το αίμα μου αφού μεγαλώσαμε μαζί», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του μετά τη μεταγραφή του στην Κοπεγχάγη ο νέος παίκτης του ΑΠΟΕΛ.
 
 
Μάλιστα ο Ούρος θυμάται ένα… άγριας ομορφιάς περιστατικό που έλαβε χώρα στην πρώτη προπόνηση των δύο στη Σλοβακία.
 
«Όταν ήρθα για προπόνηση στην Κόσιτσε με την πρώτη ομάδα όλοι έλεγαν έχει τον αδερφό του, θα του φερθεί πολύ μαλακά. Στην πρώτη μονομαχία μας στην προπόνηση βγήκε… αίμα! Κανένας δεν το περίμενε και νομίζω ήταν σοκαρισμένοι. Αν είσαι επαγγελματίας πρέπει να σκεφτείς τη δουλειά σου, δεν σε νοιάζει ποιος είναι αδερφός ή φίλος σου. Πάντα είχαμε φιλικό ανταγωνισμό και είμαστε πραγματικά συνδεδεμένοι».
 
 
Οι δύο τους συνυπήρξαν και στην Μπενφίκα για μια σεζόν το 2013-2014, με τον Ούρος να καταγράφει συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα των Πορτογάλων.
 
Πάντως η δεύτερη φετινή προσθήκη των γαλαζοκιτρίνων δεν θέλει σε καμία περίπτωση να γίνονται συγκρίσεις με τον αδερφό του, κάτι το οποίο είχε τονίσει και σε παλαιότερη συνέντευξή του.
 
«Ο Νεμάνια μπορεί να είναι αδερφός μου αλλά εγώ είμαι ο εαυτός μου και όντας κι εγώ παίκτης μπορώ να βρω τη θέση μου σε ένα σύλλογο και να δημιουργήσω ένα μεγάλο όνομα. Δεν μπορώ να συγκρίνω την καριέρα μου μαζί του, πήγε σε πολύ ψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτόν».
 
 
Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μια αμιγώς ποδοσφαιρική οικογένεια, αφού ο πατέρας τους, Ντράκαν Μάτιτς, αγωνιζόταν τη δεκαετία του 1980 στη Μάκβα της Σερβίας, παίζοντας τόσο ως κεντρικός αμυντικός αλλά και ως σέντερ φορ!  
 
Ο δρόμος των αδερφών Μάτιτς δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αφού αμφότεροι έπρεπε να φύγουν από σπίτι σε νεαρή ηλικία για ν’ ακολουθήσουν τ’ όνειρό τους.
 
«Το να φύγω από σπίτι στα 17 μου ήταν δύσκολο, ήταν επίσης ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα μου. Δεν ήμουν κοντά στην πόλη που γεννήθηκα και δεν μπορούσα να έρχομαι κάθε Σαββατοκύριακο και όταν είσαι νεαρός αυτό είναι κάτι που μπορείς να το νιώσεις. Η στήριξη των γονιών μας ήταν το κλειδί. Ήταν πολύ δύσκολο για τον πατέρα και τη μητέρα μου γιατί φύγαμε από τη χώρα, αλλά τα παιδιά τους ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο», θυμάται ο Ούρος Μάτιτς εκφράζοντας ευγνωμοσύνη προς την οικογένειά του.
 
 
Εάν τελικά ο Ούρος Μάτιτς αποδειχθεί καλή μεταγραφή για τον ΑΠΟΕΛ είναι κάτι που ο χρόνος και μόνο θα το δείξει. Οι πρώτες ενδείξεις συνηγορούν σ’ έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να βελτιώνεται συνεχώς έχοντας αποκτήσει πλούσιες εμπειρίες από πρωταθλήματα καλού επιπέδου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής
«Δυστυχώς η εσωστρέφεια είναι σε τέτοιο βαθμό, που δεν επέτρεψε να κάνουμε αυτά που θέλαμε»