Από τα σπλάχνα της Νέας Σαλαμίνας στην Εθνική-Από τον Οκκά στον Κωστή

Η Εθνική βαθμολογικά δεν κέρδισε κανένα βαθμό από τους εκτός έδρας αγώνες με την Σκωτία και τη Ρωσία. Τα μόνα άξια αναφοράς από τα δύο αυτά παιχνίδια είναι κάποιες μεμονωμένες εμφανίσεις κάποιων ποδοσφαιριστών.

Ένα παράδειγμα είναι ο Ιωάννης Κωστή. Ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος από τα 15 του χρόνια άρχισε να παίρνει συμμετοχές στην πρώτη ομάδα της Νέας Σαλαμίνας και πλέον είναι από τα βασικά στελέχη στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Στη χρονιά που ολοκληρώθηκε είχε 26 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 10 στο αρχικό σχήμα. Οι εμφανίσεις του με τους ερυθρολεύκους άνοιξαν για πρώτη φορά την πόρτα της Εθνικής στον 19χρονο (17/03/2000) ποδοσφαιριστή, με τον Ραν Μπεν Σιμόν να τον βάζει ως αλλαγή για 20’ με την Σκωτία και ολόκληρο το παιχνίδι με τη Ρωσία.

Ο Ιωάννης Κωστή έχει όλα τα φόντα να αποδειχθεί μία πολύτιμη μονάδα για την Εθνική Κύπρου στα επόμενα χρόνια και να αποτελέσει άλλο ένα «διαμάντι» που ξεπρόβαλε από τα σπλάχνα της Νέας Σαλαμίνας και διακρίθηκε με το εθνόσημο στο στήθος.

Με αφορμή την αρχή που κάνει ο Ιωάννης Κωστή, η ιστοσελίδα μας, οmada.com.cy, θυμάται ορισμένους παλαιότερους ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν την καριέρα του στη Νέα Σαλαμίνα και έπαιξαν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

 
Γιάννος Οκκάς
Ο ρέκορνταμ σε συμμετοχές της Εθνικής Κύπρου. Έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Εθνικής Κύπρου το1997, σε ηλικία 20 χρονών, και αποσύρθηκε το 2012, έχοντας 106 παρουσίες. Είναι, επίσης, στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ με 27 τέρματα – πέντε πίσω από τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Από το 2006 και έπειτα υπήρξε και αρχηγός της ομάδας. Στην καριέρα του, πέραν από τη Νέα Σαλαμίνα, αγωνίστηκε στις Ανόρθωση (σε δύο διαφορετικές περιόδους), ΠΑΟΚ, ΑΕΚ Αθηνών, Ολυμπιακό Πειραιώς, Θέλτα Βίγκο, Ομόνοια και Ερμή.


Νίκος Νικολάου
Κλήθηκε στην Εθνική Κύπρου για πρώτη φορά το 1999, όταν ακόμη ήταν ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας, και αποτελούσε μέλος της μέχρι το 2009. Στα δέκα αυτά χρόνια είχε 30 συμμετοχές και πέτυχε ένα τέρμα. Ο Κύπριος αμυντικός εκτός από την δεκαετία επαγγελματικής σταδιοδρομίας στην Νέα Σαλαμίνα, έπαιξε οκτώ χρόνια και με τη φανέλα της Ανόρθωσης.


Πάμπης Ανδρέου
Με εξαίρεση τη διετία του στην Ανόρθωση (1997-99), τα υπόλοιπα χρόνια της καριέρας του τα πέρασε στους ερυθρόλευκους. Ήταν διεθνής για μία πενταετία, από το 1992 μέχρι το 1997, έχοντας 23 συμμετοχές και δύο τέρματα.


Κόκος Ηλία
Όπως και ο Πάμπης Ανδρέου, έτσι και ο Κόκος Ηλία έκανε πέντε χρόνια στην Εθνική Κύπρου – την ίδια χρονική περίοδο. Φόρεσε 13 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος. Στη Νέα Σαλαμίνα έκανε δύο θητείες, ενώ ενδιάμεσα έπαιξε για μία σεζόν στον Απόλλωνα. Επίσης, πριν να κλείσει την καριέρα του έπαιξε έναν χρόνο στην ΑΕΚ.


Ιωάννης Κούσουλος
Γέννημα θρέμμα της Νέας Σαλαμίνας το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για την Ομόνοια. Λίγους μήνες αργότερα πήρε την πρώτη του κλήση για την Εθνική και στις 6 Σεπτεμβρίου 2018 έκανε ντεμπούτο στον εκτός έδρας με την Νορβηγία για το Πρωτάθλημα Εθνών. Εκ τότε αποτελεί βασικός στέλεχος της ομάδας μετρώντας ήδη 10 συμμετοχές και δύο τέρματα.

Δειτε Επισης

Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση
Δημητρίου για το ντέρμπι κορυφής-«Tώρα κρίνονται τα πάντα, θα είναι η μεγαλύτερη προσέλευση φέτος»
Δύσκολα επιβιώνει στην Εθνική Ελλάδος ο Πογέτ-Φαβορί για να τον αντικαταστήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Η θέση της Ομόνοιας για το γηπεδικό-«Ο πρόεδρος θα ενημερώσει τον κόσμο την κατάλληλη στιγμή»