BINTEO: Ο διαδικτυακός άσσος του ΑΠΟΕΛ, το deal και η διάψευση της μητέρας του

«Τα τρία Τ της επιτυχίας: Ταλέντο, Τόλμη, Τύχη». Με αυτό το γνωμικό βραβευμένου με Νόμπελ συγγραφέα, Οδυσσέα Ελύτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ζωή του Μάριου Αργυρίδη.
 
Του πρώτου διαδικτυακού αθλητή που υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο στον τομέα των eSports με κυπριακή ομάδα και δη τον ΑΠΟΕΛ.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι πρωτοπορούν στον συγκεκριμένο τομέα αφού γίνονται η πρώτη κυπριακή ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα του παιχνιδιού FIFA με όνομα VGL eSports 11vs11.

Πώς όμως τα τρία αυτά συστατικά χαρακτηρίζουν το… ταξίδι του Μάριου Αργυρίδη γνωστού στον διαδικτυακό κόσμο και ως «Eftimis77» μέχρι σήμερα;

Ταλέντο: Ένας παίκτης που βρίσκεται για έξι φορές ανάμεσα στους 100 κορυφαίους του κόσμου ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλους δεν θα μπορούσε να υστερεί στον συγκεκριμένο τομέα.
 
Τόλμη: Επέλεξε ν’ αφήσει μια σίγουρη δουλειά για να κυνηγήσει τ’ όνειρό του χωρίς να γνωρίζει εάν αυτό θα του αποφέρει άμεσα εισόδημα.
 
Τύχη: Ο αστάθμητος παράγοντας που χρειάζεται ένα ταλέντο, στη συγκεκριμένη περίπτωση μια ομάδα να προσέξει τις δυνατότητές του και να του προτείνει το συμβόλαιο συνεργασίας που θα του ανοίξει δρόμους στην καριέρα του. Στην τελική δεν είναι λίγα τα ταλέντα που έχουν περάσει ανεκμετάλλευτα από το νησί μας.
 
 
Η πρώτη επαφή και το επίτευγμα ανάμεσα σε εκατομμύρια παίκτες
«Όλα άρχισαν το 2017 όταν σπούδαζα τον τελευταίο μου χρόνο στην Αγγλία, μου άρεσε πάρα πολύ να παίζω FIFA. Στη φοιτητική εστία που ήμασταν όλοι μαζί όταν έπαιζα με συμφοιτητές κατάφερνα να τους νικώ όλους και έτσι έπρεπε να βρω κάτι άλλο για να παίζω και μόνος μου. Έτσι ανακάλυψα το Ultimate Team (σ.σ. είδος παιχνιδιού στο FIFA, στο οποίο χτίζεις την ομάδα σου από το μηδέν). Τότε ήταν η πρώτη φορά που άκουσα για τα eSports και ενδιαφέρθηκα περισσότερο», θυμάται ως πρώτη του… σοβαρή επαφή με το παιχνίδι ο αθλητής του ΑΠΟΕΛ και συνέχισε:
 
«Τα πράγματα ήταν δύσκολα λόγω του περιορισμένου χρόνου διότι σπούδαζα, η μητέρα μου μου έλεγε να διαβάζω γιατί το παιχνίδι δεν θα μου δώσει ποτέ χρήματα. Ήρθα στην Κύπρο και άρχισα δουλειά, ενώ συνέχισα να παίζω τα απογεύματα. Φέτος κατάφερα να μπω πέντε φορές στους καλύτερους 100 του κόσμου στο παιχνίδι. Το να επιτύχεις και να ανέβεις ανάμεσα σε τόσα εκατομμύρια παίχτες σημαίνει ότι όλοι σου οι κόποι ανταμείβονται στο τέλος».
 
Πώς πήρε σάρκα και οστά το διαδικτυακό ψευδώνυμο «Eftimis77»
«Κάποια παιδιά από την Πάφο, μια ομάδα μικρή δημιουργούσαν αστεία βίντεο στο Youtube για την πλάκα τους. Ανάμεσά τους υπήρχε και ένας Ευτύμης, ο οποίος πάντα έκανε τους άλλους να γελούν και τα κατάστρεψε όλα. Τότε θυμάμαι παίζαμε με φίλους μου το διαδικτυακό παιχνίδι «World of Warcraft». Εγώ ήμουν πάντα εκείνος που δεν τα κατάφερνα τόσο καλά όσο οι άλλοι και άρχισε ως αστείο προς εμένα ότι ήμουν ο δικός τους Ευτύμης. Έτσι αποφάσισα να ονομάσω τον παίκτη μου στο συγκεκριμένο παιχνίδι έτσι και μου έμεινε» σημειώνει για το πώς προέκυψε το username του.
 
 
Το «μπαμ» μετά την πρόταση του ΑΠΟΕΛ
Όπως ήταν αναμενόμενο οι διακρίσεις του 25χρονου δεν πέρασαν απαρατήρητες αφού πολύ σύντομα ήρθε στα χέρια του πρόταση συνεργασίας από μεγάλη ομάδα της Ολλανδίας, την οποία επέλεξε να μην αποδεχθεί για προσωπικούς όπως τόνισε λόγους. 
 
«Ομάδες σε Κύπρο και Ελλάδα ενδιαφέρθηκαν να συνεργαστούμε. Η καλύτερη επιλογή για μένα ήταν ο ΑΠΟΕΛ. Με ήθελαν πάρα πολύ και δεν είχαν δεύτερες σκέψεις, το έψαχναν από παλιά. Ο τρόπος αντιμετώπισης και ο επαγγελματισμός τους μου έδειξαν ότι ήθελαν να με στηρίξουν. Είχαμε κάποιες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για να κλείσει το όλο θέμα και δεν βγήκε τίποτα προς τα έξω, γι’ αυτό και πιστεύω έκανε το μπαμ».
 
 
«Θα θέσουμε στόχο να παίρνουμε τα πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο»
Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που επιφυλάσσει ο ραγδαία αναπτυσσόμενος τομέας των ηλεκτρονικών αθλημάτων ο Μάριος Αργυρίδης έθεσε ψηλά τον πήχη για τα επόμενα χρόνια.
 
Εξήγησε παράλληλα ότι υπάρχει μια διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί και σε βάθος χρόνου με τη στήριξη του κόσμου θα έρθουν οι επιτυχίες και οι τίτλοι.
 
«Καταλαβαίνω ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι πρωταθλητής και ο κόσμος είναι απαιτητικός, σίγουρα θα είναι έτσι και στο eSports, μου αρέσει ο υγιής ανταγωνισμός. Όμως θα πρέπει να χτίσουμε για το μέλλον για τις επόμενες σεζόν. Έχουμε στόχους και για φέτος αλλά θέλουμε μελλοντικά να έχουμε επιτυχίες. Θα θέσουμε στόχο να παίρνουμε πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο», ανέφερε και πρόσθεσε:
 
«Ο κόσμος να το αγκαλιάσει όσο μπορεί, να είναι δίπλα στην ομάδα. Ξέρω ότι οι ΑΠΟΕΛίστες είναι δίπλα στην ομάδα τους σε ό,τι γίνει, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά σε όλα τα αθλήματα. Ο κόσμος όμως και εκτός του ΑΠΟΕΛ να στηρίξει την προσπάθεια για να υπάρχει ανταγωνισμός. Παίρνουμε παραδείγματα από την Αγγλία και το εξωτερικό για να γίνουμε καλύτεροι».
 
 
Η νίκη απέναντι στην πρωτοπόρο και η συνταγή της επιτυχίας
Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ στο FIFA άρχισε να πετυχαίνει τις πρώτες της διαδικτυακές νίκες μέσα σε λίγες μόνο μέρες. Μάλιστα επικράτησε της πρωτοπόρου ομάδας του πρωταθλήματος, #Gamespace για τον θεσμό του κυπέλλου με 1-0, δείχνοντας ότι άρχισαν να μπαίνουν οι βάσεις για κάτι καλό.
 
Η επιτυχία χρειάζεται κόπο, μόχθο και θυσίες και σε αρκετές περιπτώσεις πολύ λίγη χαλάρωση. Ο ηλεκτρονικός αθλητής του ΑΠΟΕΛ εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι απίθανο σε λίγα χρόνια να δούμε τα ντέρμπι κυπριακών ομάδων να μεταφέρονται στο διαδίκτυο όχι μόνο στο FIFA αλλά και σε άλλα παιχνίδια.
 
«Είναι κάτι που κάνω σε πλήρη απασχόληση, 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο. Πάντως σίγουρα δεν δουλεύω οκτάωρο. Τα ωράρια μαζί με τον ΑΠΟΕΛ είναι ευέλικτα, κάποτε μπορώ να δουλέψω και από σπίτι μου. Δεν υπάρχει ξεκούραση μέσα στο Σαββατοκυρίακο αφού έχουμε παιχνίδια. Έχω την ευθύνη να συντονίζω 11 άτομα ως αρχηγός της ομάδας. Πιστεύω ότι πρέπει να τα δώσεις όλα για να πετύχεις».
 
«Ο κόσμος να περιμένει πολλές ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα, θα δώσουμε ευκαιρίες σαν ΑΠΟΕΛ. Όπως είναι τα ντέρμπι τώρα στην Κύπρο μεταξύ των ομάδων, έτσι θα είναι και τα ντέρμπι στο διαδίκτυο, δεν είναι τόσο μακριά πιστέψτε με. Το FIFA είναι μόνο η αρχή και θα έρθουν κι άλλα πράγματα», υπογράμμισε καταλήγοντας ο Μάριος Αργυρίδης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΟΠ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρωταθλήματος eSports, το οποίο αναμένεται ν' αρχίσει μέσα στο 2019. Ήδη, η Ομοσπονδία έχει ζητήσει πληροφορίες και τεχνογνωσία από την UEFA και τη FIFA για τη διοργάνωση και σύντομα, τα σωματεία θα λάβουν πιο λεπτομερή ενημέρωση. 

Δειτε Επισης

Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου