«Όταν ήμασταν στη Β' κατηγορία αντιμετώπιζα πρόβλημα με τα μυστήρια...»

Είναι από τους οπαδούς που ζουν και αναπνέουν για την ομάδα τους και σε κάθε παιχνίδι είναι εκεί, στα τσιμέντα, για να παρακολουθήσουν αλλά και να σπρώξουν από κοντά αυτή τη μεγάλη τους αγάπη.

Ο λόγος, για τον πάτερ Ηράκλη. Τον ιερέα για τον οποίο όλο το Παραλίμνι πίνει νερό στ' όνομά του, αφού πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος, που καθημερινώς βρίσκεται στην εκκλησία αλλά και στα γήπεδα, αφού όπως ο ίδιος εκμυστηρεύεται στην ιστοσελίδα μας, omada.com.cy, «όση αγάπη έχω για την εκκλησία, άλλη τόση αγάπη έχω για την ομάδα μου, Ένωση». 

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε ο πάτερ Ηράκλης, σχολιάζει για το πώς ζει κάθε αγώνα της Ένωσης, πώς τον αντιμετωπίζει ο κόσμος στην κερκίδα ως ιερέας, όπως επίσης και την κάρτα φιλάθλου.

Την ίδια ώρα, ο ιερέας του Παραλιμνίου, φέρνει στη μνήμη του τον τελευταίο αγώνα της ομάδας του με την Αλκή, όπου η παραμονή στα σαλόνια της Α' κατηγορίας κρίθηκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. «Μόλις μας έβαλαν το δεύτερο γκολ, ήταν σαν να έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου! Δεν σας το κρύβω ότι συνέχεια παρακαλούσα τον Άγιο Γεώργιο να κάνει το θαύμα του», περιγράφει μεταξύ άλλων ο πάτερ Ηράκλης. 

«Προσπαθώ να περνώ απαρατήρητος, το κάθε παιχνίδι το ζω έντονα»

«Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Είναι η μοναδική ομάδα που υποστηρίζω, δεν υπάρχει δεύτερη ομάδα για μένα. Όση αγάπη έχω για την εκκλησία, άλλη τόση αγάπη έχω για την ομάδα μου Ένωση», ήταν το αρχικό σχόλιο του πάτερ Ηράκλη για την ομάδα της καρδιάς του, για να προσθέσει στη συνέχεια πώς ζει κάθε αγώνα. «Προσπαθώ να περνώ απαρατήρητος σε κάθε παιχνίδι. Για 90 λεπτά είμαι συνέχεια σε αγωνία και ένταση γιατί θέλω η ομάδα μου να κερδίζει. Το κάθε παιχνίδι το ζω έντονα».
 
Ο τελευταίος αγώνας της Ένωσης όπου και κρίθηκε η παραμονή της ομάδας στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Αλκή, ήταν κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσει κανείς Παραλιμνίτης, όπως και ο πάτερ Ηράκλης. «Είναι ένα παιχνίδι που θα μείνει χαραγμένο μέσα στο μυαλό μου. Ένας αγώνας που είχε πολλή αγωνία. Μόλις μας έβαλαν το δεύτερο γκολ, ήταν σαν να έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου! Δεν σας το κρύβω ότι συνέχεια παρακαλούσα τον Άγιο Γεώργιο να κάνει το θαύμα του. Πάντως το γκολ που βάλαμε δεν το είδα. Το είδα μετά στην τηλεόραση».
 
Αναφορικά με την κάρτα οπαδού, ο πάτερ Ηράκλης αναφέρει πως «το μόνο θετικό από τον καιρό που έβαλαν την κάρτα οπαδού μειώθηκαν τα προστίμα των ομάδων. Πιστεύω είναι ένα καλό μέτρο για να προσελκύσουν τα γήπεδα μας, οικογένειες, μικρά παιδιά όπως γίνεται και σε ευρωπαϊκά παιχνίδια».

«Όταν ήμασταν Β´ Κατηγορία είχα τεράστιο πρόβλημα»

Για το πώς τον αντιμετωπίζει ο κόσμος στην κερκίδα ως ιερέας και πόσο είναι εύκολο είναι για τον ίδιο να παρευρίσκεται στα γήπεδα, ο πάτερ Ηράκλης σχολίασε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ο κόσμος έχει χρόνια που με βλέπει πάνω στις κερκίδες. Όταν ήμασταν στην Β´ Κατηγορία είχα τεράστιο πρόβλημα γιατί τα παιχνίδια ήταν γύρω ‪στις 4:00 το απόγευμα και αντιμετώπιζα πρόβλημα με τα μυστήρια. Ευτυχώς στην Α’ Κατηγορία με βολεύουν εντελώς οι ώρες των παιχνιδιών».

Ωστόσο, η αναμέτρηση που έμεινε χαραγμένη στη μνήμη του πάτερ Ηράκλη είναι αυτή με τον Άρη στο Παραλίμνι, όπου κρινόταν η διαβάθμιση.  «Θα μου μείνει αξέχαστο το παιχνίδι με τον Άρη στο Παραλίμνι πριν λίγα χρόνια, όπου παιζόταν η διαβάθμιση! Θυμάμαι γέμισε το "Τάσος Μάρκου" με παιδιά, γυναίκες, κάθε ηλικίας για να στηρίξουν την ομάδα μας να παραμείνει στην κατηγορία».
 
Κλείνοντας την ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ο πάτερ Ηράκλης θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα στον ποδοσφαιρικό κόσμο. «Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς του αθλητισμού και πρέπει να πηγαίνουμε στο γήπεδο με χαμόγελο και ανοικτή καρδιά να απολαύσουμε την ομάδα του ο κάθε ένας! Στο ποδόσφαιρο πάντα ένας κερδίζει. Όσα προβλήματα και έχει το ποδόσφαιρο πρέπει να φύγει από μέσα μας η προκατάληψη».

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών