Τσάβι Σίμονς: To παιδαρέλι που... έφτυσε τη Μπαρτσελόνα! (vids)

Eδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια άπαντες μιλούσαν γι' αυτόν. Ήταν ο σούπερ σταρ των μικρών ομάδων των Καταλανών, τα βιντεάκια με τις καλύτερες στιγμές του στο you tube παρακολουθούσαν εκατομμύρια άνθρωποι και άπαντες τον έβλεπαν σύντομα στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. 

Μόνο που ο νεαρός Ολλανδός είχε διαφορετική άποψη. Και αποφάσισε ο «νέος Τσάβι», όπως είναι ένα από τα παρατσούκλια του καθώς οι γονείς του τον ονόμασαν Τσάβι λόγω της λατρείας τους για τον θρύλο της Μπαρτσελόνα, μόλις στα 16 του, ότι οι «μπλαουγκράνα» δεν μπορούν πια να του δώσουν την ευκαιρία που ήθελε για να αναδειχθεί σε έναν σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. 

Βλέποντας τους παίκτες της περίφημης Μασία να απαξιώνονται και να μένουν στο περιθώριο τα τελευταία χρόνια, πολλά από αυτά τα παιδιά που μαθαίνουν το ποδόσφαιρο στη σπουδαιότερη ακαδημία του κόσμου παίρνουν την απόφαση να πάνε άλλου. Και ο Σίμονς το έκανε με πολύ «ηχηρό» τρόπο μετακομίζοντας στη Γαλλία και υπογράφοντας συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν. 

Το «διαμάντι» της Μασία, που πήγε στη Βαρκελώνη στα εννιά του χρόνια από την Άλκμααρ, είναι ήδη είδωλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχοντας περισσότερους από 1,7 εκατομμύριο ακολούθους στο instagram (περισσότερους από αρκετούς ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής), θεωρείται... influencer και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. 

Έχει επαγγελματίες του είδους πίσω του οι οποίοι διαχειρίζονται τον λογαριασμό του, κι αυτό αποτελεί μια αιτιολογία. Οι προσωπικές του φωτογραφίες είναι δουλεμένες, με λεκτικά και γραφιστική επεξεργασία...

Έχει υπογράψει εδώ και χρόνια συμβόλαιο με τη Nike, ενώ στην προσωπική ιστοσελίδα του γράφει ότι το μότο του είναι «Πίστεψε στα όνειρά σου». 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ στην Ισπανία, ο Σίμονς απέρριψε πρόταση της Μπαρτσελόνα για συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που θα έφταναν τις 200.000 ευρώ καθώς θα αγωνιζόταν στην δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, ούτε τα χρήματα ικανοποίησαν τον νεαρό Ολλανδό, ούτε η προοπτική που (δεν) υπήρχε για να φτάσει σύντομα στην πρώτη ομάδα. 

«Όταν τόσο μικρός έχεις μάνατζερ τον Ραϊόλα δεν είναι εύκολο να διαπραγματευτείς» λένε οι άνθρωποι των Καταλανών «κατηγορώντας» τον δαιμόνιο ατζέντη ότι ήταν αυτός που... φούσκωσε τα μυαλά του 16χρονου. 

Στην τελευταία συνάντηση που είχε ο Ραϊόλα με τους υπεύθυνους της Μπαρτσελόνα φέρεται να είχε εξωφρενικές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά τον Σίμονς. Οι «μπλαουγκράνα» δεν τις ικανοποίησαν και ο μάνατζερ είχε ανοίξει ήδη την πόρτα της εξόδου. 

Τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα έχει χάσει αρκετά ταλαντούχα αστεράκια της, που προτίμησαν να αναζητήσουν μια ευκαιρία για να παίξουν αλλού: ο Ματέου Μορέι που πήγε στη Ντόρτμουντ, όπως και ο Σέρχιο Γκόμεθ, ο Ντάνι Όλμο στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και άλλοι. 

Η αποχώρηση του Σίμονς ήταν η πιο ηχηρή από όλες, χαρακτηρίστηκε ακόμα και «βόμβα». Θα δικαιωθεί ο ίδιος που έφυγε ή η Μπαρτσελόνα που δεν έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει; 

 

Πηγή: www.sdna.gr

Δειτε Επισης

Πρόκριση για Ρόμα, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ και Αταλάντα στα ημιτελικά του Europa League
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Τέλος οι ρεβάνς από την αρχή του Κυπέλλου Αγγλίας-Ανακοίνωσε τις αλλαγές η FA
Θα κινηθεί για τον Κούντους η Λίβερπουλ αν ο Σαλάχ αποχωρήσει το καλοκαίρι
Σκληρές μάχες σε τέσσερα... μέτωπα για τα εισιτήρια των ημιτελικών
Η Παρί καταγγέλλει τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα για ρατσιστικές προσβολές στον Ντεμπελέ
Έχει βάλει στο... μάτι τον Ντιμπάλα η Μπαρτσελόνα-Η ρήτρα-σοκ του Αργεντινού (pic)
Σχηματίζεται η τετράδα και τα πιθανά ζευγάρια των ελληνικών ομάδων στο Conference League