Η φιλοσοφία Τιμούρ για την επίθεση και ο Σαντίκ που ήρθε να σκοράρει σαν… Σόσιν

Ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι γνωστό ότι επιλέγει πάντα ποδοσφαιριστές που γνωρίζει, για να στελεχώσει τις ομάδες τις οποίες προπονεί, όπως έπραξε και στην περίπτωση της Ανόρθωσης, την οποία χτίζει για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.
 
Παρότι ο Γεωργιανός τεχνικός τις πλείστες φορές προτιμά να παίρνει ποδοσφαιριστές από το κυπριακό πρωτάθλημα στις ομάδες του, εντούτοις η θέση του επιθετικού αποτελεί εξαίρεση για τον Κετσπάγια.

Η απόκτηση του Μπεράτ Σαντίκ, ο οποίος αγωνιζόταν στην Ταραγόνα και είχε περάσει με μεγάλη επιτυχία από τη Δόξα Κατωκοπιάς, είναι μία από αυτές τις τέσσερις περιπτώσεις, που ο προπονητής της Μεγάλης Κυρίας, αγόρασε ποδοσφαιριστή που είχε ξαναπατήσει σε χορτάρι κυπριακού γηπέδου.
 
Άλλες δύο, ήταν την περίοδο 2007-2008 όταν αγόρασε τους Λούκας Σόσιν από τον Απόλλωνα και Μίλαν Μπέλιτς από τον Εθνικό Άχνας, ενώ το 2004-2005, αγόρασε τον Μλάντεν Ρουντόνια από τον Απόλλωνα.
 
Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, ο Κετσπάγια προτίμησε να φέρει επιθετικούς που αγωνίζονταν, είτε στην Ελλάδα είτε στη Γεωργία.
 
Τι έκαναν Μπέλιτς-Σόσιν-Ρουντόνια
 
Μετά βαΐων και κλάδων υποδέχθηκαν το 2008 οι φίλοι της Ανόρθωσης τον Πολωνό επιθετικό Λούκας Σόσιν, ο οποίος αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στον Απόλλωνα, από το 2002 μέχρι το 2007, σκοράροντας 127 γκολ σε 148 αγώνες.
 
Ο Σόσιν, έδειξε από την πρώτη στιγμή την εκτελεστική του δεινότητα πετυχαίνοντας σε 67 συμμετοχές με την Ανόρθωση 26 γκολ, με σημαντικότερο εκείνο στο 3-0 απέναντι στον Ολυμπιακό, το οποίο χάρισε την πρόκριση στην ομάδα της Αμμοχώστου για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Με 11 γκολ σε 22 συμμετοχές με τον Εθνικό Άχνας κέρδισε επάξια τη μεταγραφή του στην Ανόρθωση ο Μίλαν Μπέλιτς. Ο Σέρβος επιθετικός ωστόσο, δεν κατάφερε να δικαιώσει τον Κετσπάγια μετρώντας μόλις 2 γκολ σε 21 συμμετοχές, στο πρωτάθλημα του 2007-08.
Η μοναδική στιγμή που θυμούνται από τον Σέρβο οι οπαδοί της Ανόρθωσης ήταν εκείνο το εξαιρετικό γκολ απέναντι στην Ομόνοια, το Νοέμβριο του 2007, με το οποίο η ομάδα της Αμμοχώστου κατάφερε στο 88ο λεπτό να δραπετεύσει από το ΓΣΠ με το βαθμό της ισοπαλίας.  
Ο Μπεράτ Σαντίκ πάει στο Αντώνης Παπαδόπουλος με αριθμούς Σόσιν, με τον Κετσπάγια και τους φίλους της ομάδας της Ανόρθωσης να ελπίζουν ότι θα εξελιχθεί σε νέο Σόσιν και όχι νέο Μπέλιτς.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μπέλτς κύλησε και η παρουσία του Ρουντόνια, ο οποίος σε 11 συμμετοχές τη σεζόν 2004-05 σκόραρε μόλις δύο γκολ.
 
Οι επιθετικοί που επέλεξε ο Τιμούρ στις θητείες του
 
2004-05
Νταβίντ Τσαλάτζε
Νίκος Φρούσος
Γιόργκι Γκαμπιταούρι
Μλάντεν Ρουντόνια
Κλιμέντι Τσιταϊσβίλι
 
2005-06
Νίκος Φρούσος
Κλιμέντι Τσιταϊσβίλι
 
2006-07
Aλεσάντρο Σοάρες
Νίκος Φρούσος
Μάριο Ζαρντέλ
Μάριαν Πάχαρς
 
2007-08
Μίλαν Μπέλιτς
Νίκος Φρούσος
Λούκας Σόσιν
Κλιμέντι Τσιταϊσβίλι
 
2008-09
Σεντρίκ Μπαρντόν
Νίκος Φρούσος
Λούκας Σόσιν
Τικίνιο
Κλιμέντι Τσιταϊσβίλι
Στέφανος Βοσκαρίδης
Ταχέρ Χαουάρ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια