Ένα διαμάντι με μπόλικη δόση τρέλας στη φαρέτρα της Πάφος FC

Ο Μπακαρί Σακό είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Το νέο απόκτημα της Πάφος FC είναι η ακριβότερη κίνηση από κυπριακή ομάδα στην μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού και ο παροξυσμός στο δυτικότερο άκρο του νησιού μας καλά κρατεί.

Γεννημένος τον Απρίλιο του 1988 στο Ivry-Sur-Seine της Γαλλίας, ο νεαρός τότε Σακό ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της Σατορού και το ταλέντο του δεν άργησε να φανεί. Τόσο πολύ ταλαντούχος ήταν που το καλοκαίρι του 2009 πήρε μετεγγραφή στην Σεντ Ετιέν. Στη γαλλική ομάδα παρέμεινε για τρεις σεζόν με 16 γκολ και 15 ασίστ σε 117 συμμετοχές με τους «στεφανουά». Οι καταπληκτικές του εμφανίσεις τον οδήγησαν στη «Μέκκα» του ποδοσφαίρου το καλοκαίρι του 2012.

Η Γουλβς έδωσε περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ στην γαλλική ομάδα για να τον αποκτήσει και ο 24χρονος (τότε) πήρε τη φανέλα βασικού σπίτι του. Συνολικά κατέγραψε τις περισσότερες συμμετοχές σε σωματειακό επίπεδο στην μέχρι τώρα καριέρα του. 38 γκολ και 35 ασίστ, ίσως στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου, ήταν ο απολογισμός του με τη φανέλα των «λύκων» σε τρία χρόνια παραμονής στην Κεντρική Αγγλία.

Η ολική δικαίωση και αναγνώριση για τον μεσοεπιθετικό με καταγωγή από το Μάλι ήρθε στο ξεκίνημα της σεζόν 2015/2016. Η Κρίσταλ Πάλας τον απέκτησε ως ελεύθερο και αυτός έγινε κάτοικος Λονδίνου στα 27 του. Κατέγραψε συνολικά 47 συμμετοχές στον «μαγικό» κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ και 54 σε όλες τις διοργανώσεις με τον λονδρέζικο σύλλογο, έχοντας 8 γκολ στο σύνολο σε όλους τους θεσμούς. Ανακηρύχθηκε, μάλιστα, και παίκτης του μήνα τον Φεβρουάριο του 2018, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις.


Ενδιάμεσα, είχε πραγματοποιήσει και ένα πέρασμα από την Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον τη σεζόν 2018/19 χωρίς επιτυχία και στη συνέχεια επέστρεψε στην Κρίσταλ Πάλας.

Το πλήρωμα του χρόνου, όμως, έφθασε και για τον Σακό, καθώς η Πάλας τον άφησε ελεύθερο την 1η Ιουλίου και έκτοτε αυτός έψαχνε τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Το BBC έγραψε στα τέλη Ιουλίου πως αυτός εντάχθηκε στην Ντενιζλίσπορ της Τουρκίας, όμως αυτό ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα.  Έμελλε εν τέλει αυτός να είναι η παφιακή ομάδα και ο Αφρικανός από το Μάλι θα είναι από τις ατραξιόν του πρωταθλήματος μας.

Στα αξιοσημείωτα της καριέρας του είναι πως έχει αγωνιστεί μέχρι και την Εθνική Ελπίδων της Γαλλίας, αλλά ποτέ με την Ανδρών. Ο Σακό επέλεξε την ιδιαίτερη πατρίδα του για να αγωνιστεί με το εθνόσημο. Έκανε ντεμπούτο τον Μάρτιο του 2014 σε φιλικό κόντρα στη Σενεγάλη και από τότε έχει αγωνιστεί ακόμα 18 φορές.

Ο Αφρικανός κουβαλά αρκετή δόση τρέλας μαζί του. Αυτή μερικές φορές ξεπερνά υπερβολικά τα όρια και γίνεται πρώτο θέμα στα σκανδαλοθηρικά ΜΜΕ της Αγγλίας. Στα 30α του γενέθλια τον Απρίλιο του 2018 μετέτρεψε το σπίτι του σε παραλία (!) με τις ομπρέλες θαλάσσης και τους φοίνικες να δεσπόζουν παρέα με τον μικρό του γιο Μπάκι. Τα ευχετήρια μηνύματα έπεφταν βροχή, με τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Άρσεναλ να του στέλνει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα.

 

Τον Οκτώβριο του 2013 σκέφτηκε να απέχει από τις προπονήσεις της Γουλβς για να εκβιάσει την μετακίνηση του στην Νότιγχαμ Φόρεστ. Εν τέλει, συνέχισε κανονικά στους «λύκους», καθώς η Φόρεστ αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό δανεισμού του και η μετεγγραφή του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
 
Για τα παπούτσια του νέου αποκτήματος της Πάφου δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Αυτά είναι δημιουργία του σχεδιαστή  Πιέρ Ναβάρο και ο Σακό τα φόρεσε για πρώτη φορά κόντρα στη Σαουθάμπτον σε αγώνα για την Πρέμιερ Λιγκ. Αλλά ας αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν καλύτερα…
 
 
Πλέον αυτός έρχεται στην Πάφο και σίγουρα αποτελεί μια προσθήκη μεγατόνων για την ομάδα. Ο ίδιος αποτελεί ένα «διαμάντι» για το ποδόσφαιρό μας. Συστάσεις για την αξία και την ποιότητα του δεν χρειάζονται, αλλά καθρέφτης είναι πάντοτε το γήπεδο….

Δειτε Επισης

Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό