Όταν ο Λαρένα μεσουρανούσε με τη ροχιμπλάνκο φανέλα

Ένας από τους πλέον ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν τα τελευταία χρόνια στο κυπριακό πρωτάθλημα ήταν και ο Χόρχε Λαρένα. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, αποχώρησε από την ομάδα της Λάρνακας το φετινό καλοκαίρι και ακόμα δεν έχει καταλήξει το τι θα κάνει από εδώ και πέρα με την καριέρα του.

Ο 37χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει μια αξιοπρόσεκτη καριέρα πίσω του, με πολλές συμμετοχές σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Λαρένα αγωνίστηκε στην ισπανική ομάδα για τέσσερις σεζόν (2001/02-2005/06), έχοντας 86 συμμετοχές και 4 γκολ στο σύνολο με τη φανέλα της.

Μεταπήδησε στην Ατλέτικο σε ηλικία 20 ετών με ελεύθερη μεταγραφή από τη Λας Πάλμας και αμέσως πήρε φανέλα βασικού στους  «ροχιμπλάνκος». Μέσα σε τρεις συνεχόμενες σεζόν, κατέγραψε 83 εμφανίσεις στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας, πράγμα που λίγοι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην Κύπρο το έκαναν πράξη.

Το μοναδικό του γκολ στην πρώτη του σεζόν στην Ατλέτικο, το πέτυχε στις 22/09/2002 κόντρα στη Μαγιόρκα εκτός έδρας. Είχε μπει ως αλλαγή στο συγκεκριμένο παιχνίδι, στη θέση του Φερνάντο Κορέα στο 64’ και οκτώ λεπτά αργότερα σκόραρε.

Την επόμενη σεζόν, σκόραρε δύο γκολ στις αρχές του πρωταθλήματος. Στις 3 Σεπτεμβρίου 2003 σκόραρε το μοναδικό και νικητήριο τέρμα του αγώνα κόντρα στην Αλμπαθέτε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ είχε σκοράρει περίπου ένα μήνα αργότερα στην εντός έδρας νίκη της Ατλέτικο επί της Μαγιόρκα με 2-1 στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού.

Το τελευταίο του γκολ με την Ατλέτικο, ήρθε τον Ιανουάριο του 2005 σε μια εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Χετάφε με σκορ 1-1. Στο τέλος εκείνης της σεζόν, παραχωρήθηκε με δανεισμό στη Θέλτα Βίγκο και η περιπέτεια του στη Μαδρίτη τελείωσε κάπου εκεί.

Στη θητεία του στη Μαδρίτη, συνεργάστηκε με τρεις προπονητές σε ισάριθμα χρόνια. Τους Λουίς Αραγονιές, Γκρεγκόριο Μανθάνο και Θέσαρ Φεράντο. Επίσης, πολλά γνωστά ονόματα του ευρωπαϊκού και όχι μόνο ποδοσφαίρου υπήρξαν συμπαίκτες με τον Ισπανό μέσο στα τρία χρόνια παραμονής του στην ισπανική πρωτεύουσα.

Φερνάντο Τόρες, Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι, Ντεμέτριο Αλμπερτίνι, Κοσμίν Κόντρα, Λουίς Γκαρσία, Ντιέγκο Σιμεόνε, Ντέμης Νικολαϊδης και Αριέλ Ιμπαγάσα είναι μερικά από αυτά.

Ο Λαρένα αγωνίστηκε στη συνέχεια της καριέρας του σε Θέλτα, Λας Πάλμας, Ουέσκα και Ουέλβα πριν έρθει στα μέρη μας και στη Λάρνακα το καλοκαίρι του 2014.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία