Ήρθαν, εντυπωσίασαν, υποσχέθηκαν… Η ιδιαίτερη ενδεκάδα «νέων»

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε. Το πρωτάθλημα έχει αρχίσει. Οι ομάδες ρίχθηκαν στην μάχη και οι ποδοσφαιριστές ξεδιπλώνουν τις ικανότητες τους, ώστε να βγάλουν εις πέρας την αποστολή που τους ανατέθηκε.

Με την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά και στα παιχνίδια που προηγήθηκαν στην Ευρώπη, τα βλέμματα στράφηκαν κυρίως στα νέα αποκτήματα των ομάδων, που κρίνονται, με σκοπό να απαντηθεί το ερώτημα εάν ήταν οι κατάλληλες επιλογές των διοικήσεων.
 
Με όσα είδαμε, μέχρι στιγμής, κάποιες ομάδες τρίβουν τα χέρια από ικανοποίηση για τις προσθήκες που πραγματοποίησαν, ενώ κάποιες άλλες προβληματίζονται, περιμένοντας την συνέχεια.
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τους περισσότερους επίσημους αγώνες μετρά ο Απόλλωνας, ο οποίος μέχρι στιγμής έδωσε εννέα παιχνίδια. Η ΑΕΚ, είναι η δεύτερη ομάδα με οκτώ αγώνες, ενώ ο ΑΠΟΕΛ μετρά μέχρι στιγμής εφτά επίσημα παιχνίδια και η ΑΕΛ πέντε. Από την άλλη, η Ομόνοια έπαιξε μέχρι σήμερα τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ενώ η Ανόρθωση δυο.
 
Η ενδεκάδα, που μέχρι σήμερα εμείς ξεχωρίσαμε, δείχνει ποδοσφαιριστές που προσδίδουν ποιότητα στις ομάδες τους, ωστόσο βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή και όλοι στο τέλος θα κριθούν.       
 
Φρανσίς Ουζόχο
 
Ο 20χρονος έγινε γνωστός στο κυπριακό κοινό του ποδοσφαίρου από το σίριαλ που υπήρξε τη περασμένη σεζόν (σ.σ με το δελτίο υγείας του), ωστόσο αποκτήθηκε από τους πράσινους και φαίνεται πως αποτελεί την πρώτη επιλογή του Μπεργκ, για τον άσο. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο Νιγηριανός κήπερ, δεν έχασε λεπτό, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις και εκπληκτικές επεμβάσεις.
 
Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς
 
Στους πρώτους αγώνες του ΑΠΟΕΛ, ζητήθηκε από τον 28χρονο Ντράγκαν, να αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά, ωστόσο απέδειξε πως σε όποια θέση και αν αγωνιστεί, θα βοηθήσει την ομάδα του. Με την έλευση του Τόμας Ντολ, ο Μιχαϊλοβιτς παίζει στο δεξί άκρο της άμυνας των γαλαζοκιτρίνων και τα πάει περίφημα.
 
Σιμπραχίντ Θάντι
 
Προέρχεται από την ομάδα Κ-23 της Στόουκ Σίτι και μπορεί να αγωνιστεί ως στόπερ και δεξιός ακραίος αμυντικός. Στα πρώτα παιχνίδια της ΑΕΚ, κυρίως στο πρωτάθλημα, ο νεαρός Άγγλος ποδοσφαιριστής, έδειξε θετικά αγωνιστικά στοιχεία.
 
Ντιέγκο Αγκίρε
 
Είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις στην αριστερή πλευρά. Η κύρια του θέση, είναι αυτή του εξτρέμ, ενώ μπορεί να αγωνιστεί με επιτυχία, τόσο ως μέσος, όσο και ως ακραίος οπισθοφύλακας. Βασικό του πλεονέκτημα, η ταχύτητα και η εμπειρία που διαθέτει, κάτι το οποίο φάνηκε από τη πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Απόλλωνα.
 
Γκέβοργκ Γκαζαριάν
 
Μια ιδιαίτερα ηχηρή μεταγραφή πραγματοποίησε η ομάδα της Λεμεσού, με την απόκτηση του 31χρονου ακραίου επιθετικού. Ο Αρμένιος διεθνής μέσος, είναι μια ποιοτική επιλογή, κάτι το οποίο απέδειξε από την πρώτη στιγμή που αγωνίστηκε με την ΑΕΛ.

 Έρικ Μποτεάκ
 
Ο ακραίος επιθετικός της Ομόνοιας ήρθε στην Κύπρο συνοδευόμενος με ένα αρκετά καλό βιογραφικό. Πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή με πλούσια εμπειρία, ο οποίος φαντάζει ως μια από τις πιο ποιοτικές μεταγραφές που ολοκλήρωσε, στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, το τριφύλλι. Στα πρώτα δείγματα του με την φανέλα των πρασίνων, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.
 
Χεν Εζρά
 
Από το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του τριφυλλιού, έδειξε θετικά αγωνιστικά στοιχεία και ο Χεν Εζρά. Προτού μετακομίσει στην Ομόνοια, αγωνιζόταν στην Χάποελ Μπερ Σέβα και μπορεί να αγωνιστεί ως εξτρέμ και ως δεκάρι.
 
Γιάννης Γιαννιώτας
 
Ο Έλληνας εξτρέμ ήρθε στην Κύπρο από την ΑΕΚ Αθηνών, ο οποίος στην παρουσία του στο παρελθόν με τον ΑΠΟΕΛ, απέδειξε ποιες είναι οι ικανότητες του. Ρίχθηκε στη μάχη με τη φανέλα του Απόλλωνα στην Ευρώπη και είναι εμφανή η ποιότητα που προσθέτει στην δεξιά πλευρά των κυανολεύκων.
 
Αντρίγια Πάβλοβιτς
 
Πέραν των καλών του εμφανίσεων στην Ευρώπη, ο φορ των γαλαζοκιτρίνων έδωσε μία ασίστ και σημείωσε ένα γκολ, στο πρώτο παιχνίδι της ομάδας του για το πρωτάθλημα, κόντρα στην ΑΕΛ. Κάτι το οποίο αποδεικνύει πως είναι ο επιθετικός, που έλειψε από τον ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια. 
 
Ιβάν Κάρλος
 
Ο 29χρονος στράικερ, ήταν η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΛ, που αποκτήθηκε από την Αλκή. Στα πρώτα του δείγματα απέδειξε πως μπορεί να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού.

Νίκος Καλτσάς
 
Πρόκειται για ένα αρκετά ποιοτικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις το παρελθόν στα Ελληνικά γήπεδα. Στο παιχνίδι της Ανόρθωσης κόντρα στην ΕΝΠ, ο Νίκος Καλτσάς, σημείωσε και το πρώτο του τέρμα με την Μεγάλη Κυρία.

Δειτε Επισης

Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ