BINTEO: H τεράστια επιτυχία του Μαραθώνιου και τα πολλαπλά οφέλη της Κύπρου

Χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει και ο αθλητικός κόσμος αγκαλιάζει κάθε φορά και περισσότερο τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου. Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ που πραγματοποιήθηκε για 13η φορά, κατάφερε για ακόμη μια χρονιά να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και να προσελκύσει ντόπιο και ξένο τουρισμό. 

Για όλα όσα αφορούν την αθλητική διοργάνωση αλλά και τους στόχους για τη νέα χρονιά, ανέλυσε στην OMADA του REPORTER ο Ανδρέας Σπύρου, Business Development Manager του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ.

«Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ του 2019 ήταν ο πιο επιτυχημένος Μαραθώνιος που έχουμε κάνει στην 14χρονη ιστορία της εκδήλωσης, τόσο από άποψης προσέλευσης αθλητών γενικά, εταιριών ομάδων στον primetel εταιρικό δρόμο 5 χιλιομέτρων και πολύ σημαντικό από άποψη προσέλευσης ξένων δρομέων για το Σαββατοκύριακο του αγώνα. Το σημαντικό είναι να αναφέρουμε πώς καινοτομίες όπως η πλατφόρμα give & gain, όπου αθλητές του Μαραθώνιου Λεμεσού, μπορούσαν να μαζέψουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά επίσης και ενέργειες που κάνουμε εδώ και δυο χρόνια, όπως το Going Green, δηλαδή να μειώνουμε τον οικολογικό αντίκτυπο της εκδήλωσης. Προχώρησαν και ωρίμασαν με πολύ σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία», ανέφερε αρχικά ο Ανδρέας Σπύρου, για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Πλέον οι δρομείς μας μέσω της συνεργασίας που έχουμε μέσω της εφαρμογής give & gain, μπορούν να τρέξουν και να μαζέψουν χρήματα για τον σκοπό που θα επιλέξουν. Πέρσι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, μαζέψαμε πέραν των 35.000 ευρώ συν την σταθερή υποστήριξη που έχει ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ για το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Φέτος ελπίζουμε πώς αυτό το ποσό θα μεγαλώσει, καθώς πέρσι ήταν η πρώτη χρονιά συνεργασίας με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Προσπαθούμε να εντάξουμε τη συγκεκριμένη ενέργεια μέσα στο DNA της εκδήλωσης και ευελπιστούμε πώς μέσα στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια ένα μεγάλο ποσοστό των δρομέων του Μαραθώνιου θα τρέξουν για να υποστηρίξουν ένα συγκεκριμένο σκοπό».

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, ο Ανδρέας Σπύρου μίλησε για τη χρονιά που ανέλαβε τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, για να σταθεί στη συνέχεια στην εξέλιξή του. «Εγώ και η ομάδα μου αναλάβαμε τον Μαραθώνιο ΓΣΟ Λεμεσού πριν πέντε χρόνια. Η εξέλιξη της εκδήλωσης μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια ήταν εκπληκτική και είναι σημαντικό να πούμε πώς αυτή η εξέλιξη ήρθε μέσα από σκληρή δουλειά αλλά επίσης και από τη σωστή υποστήριξη από οργανώσεις, από επιχειρήσεις και φυσικά από το ευρύ κοινό. Όπως γνωρίζετε, πέρσι ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, είχε πέραν των 15.000 δρομέων, πράγμα που δείχνει πώς η κοινωνία της Κύπρου τον αγκαλιάζει. Είτε πρόκειται για δρομείς που θα τρέξουν μεγάλες αποστάσεις την Κυριακή, είτε πρόκειται για ομάδες και απλούς πολίτες οι οποίοι θέλουν να λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου».

Αναφορικά με τον επόμενο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, ο Ανδρέας Σπύρου, σχολίασε τους στόχους που τέθηκαν με την αύξηση των ξένων αθλητών. «Ο επόμενος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ είναι στις 21 και 22 Μαρτίου του 2020 και στόχοι μας είναι η αύξηση του γενικού αριθμού δρομέων αλλά ακόμα πιο σημαντικός στόχος είναι η αύξηση των ξένων αθλητών. Πέρσι είχαμε 3.000 αθλητές και φέτος σκοπεύουμε να φθάσουμε τους 4.000. επίσης στόχος μας είναι να φέρουμε νέες δράσεις στα πλαίσια της εκδήλωσης, κυρίως να δυναμώσουμε τον φιλανθρωπικό και οικολογικό χαρακτήρα της εκδήλωσης. Υπάρχουν δυο όψεις στη συμμετοχή στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ. Η μια όψη είναι πώς αυτός που θα τρέξει θα ζήσει την εμπειρία της μεγαλύτερης αθλητικής γιορτής στην Κύπρο. Η άλλη όψη, είναι πώς με τη συμμετοχή του βοηθά στο να μπει η Κύπρος στον παγκόσμιο δρομικό χάρτη. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ για το δρομικό κίνημα της Κύπρου και η υποστήριξη όλου του κόσμου είναι σημαντική για εμάς. Προσπαθούμε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία, έτσι ώστε να επιβραβεύουμε τη συμμετοχή».

Καταλήγοντας, ο Ανδρέας Σπύρου, στάθηκε στη σημασία του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ για την Κύπρο, αφού κατατάσσεται πλέον ανάμεσα στα δρομικά events του κόσμου. «Σίγουρα μέσα από τον αριθμό των ξένων δρομέων που έχουμε κάθε χρόνο και την αυξητική τάση που έχουμε φαίνεται πώς ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ και η Κύπρος έχουν μπει πλέον επίσημα στο διεθνές καλεντάρι και στις διεθνείς επιλογές δρομικών events στον κόσμο. Προσπαθούμε να δίνουμε μια μοναδική εμπειρία στον ξένο αθλητή. Θέλουμε να προβάλουμε τον Μαραθώνιό μας τόσο σαν μια υψηλού επιπέδου δρομική διοργάνωση, όσο επίσης μια εμπειρία διακοπών για κάποιον που θα τρέξει από το εξωτερικό».   

Δείτε τη συνέντευξη:
 

 

 

Δειτε Επισης

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!