Ο γυμναστής που βλέπει τους πελάτες σαν πρόκληση και τους αλλάζει σώματα

Η γυμναστική ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων ενταγμένη στην καθημερινότητα των ανθρώπων, ως ένας τρόπος για να χαλαρώνουν, αλλά και να κρατούν το σώμα τους υγιές.
 
Με το πέρασμα των χρόνων και κυρίως από το 2000 και εντεύθεν οι ρυθμοί της ζωής του κάθε ανθρώπου αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα πολλοί να επιλέγουν να αφήσουν στο περιθώριο τη γυμναστική κάτι που επαληθεύεται από την αύξηση της παχυσαρκίας στους ανθρώπους.
 
Ο Βαρνάβας Βαρνάβα, γυμναστής από το Φρέναρος, μιλώντας στην OMADA, ανέλυσε τη σημαντικότητα της γυμναστικής στη καθημερινότητα μας, το συνδυασμό φαγητού και εκγύμνασης, αλλά και την επιτυχία του να μετατρέπει το σώμα των πελατών του σε μικρό χρονικό διάστημα.
«Η γυμναστική ήταν κάτι που αγαπούσα από παιδί και πάντοτε ασχολούμουν με τον αθλητισμό και μου άρεσε πολύ να βοηθώ τον κόσμο. Έτσι πήρα την απόφαση να σπουδάσω Επιστήμη Φυσικής Αγωγής, όταν αντιλήφθηκα ότι η γυμναστική ήταν και είναι για εμένα τρόπος ζωής», λέει ο Βαρνάβας.
 
Αφότου επέστρεψε από τις σπουδές, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του γυμναστήριο στο Παραλίμνι στο οποίο προσφέρει μεταξύ άλλων Personal Training, TRX και Personal soccer fitness training.
 
Καταλυτική η ψυχολογία για την απώλεια βάρους
Σε ότι αφορά το κατά πόσον είναι σημαντικό για τους πελάτες που θέλουν να χάσουν κιλά η καλή ψυχολογία, ο Βαρνάβας ανέφερε ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να χάσουν βάρος. 
«Όταν είμαστε σε καλή ψυχολογική διάθεση είναι πολύ πιο εύκολο να είμαστε στο σωστό πλάνο μιας διατροφής και έτσι να χάσουμε βάρος. Όταν περνάμε μια άσχημη περίοδο είναι πολύ πιο δύσκολο, καθώς έχουμε πολλά να διαχειριστούμε και ξεφεύγουμε  χωρίς να το καταλαβαίνουμε», τόνισε ο Βαρνάβας.
 
Και υπέδειξε ότι, «γενικά το στρές προκαλεί εμπόδιο στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Το χρόνιο στρες αυξάνει την όρεξη και κυρίως την όρεξη για τροφές που θα μας δώσουν γρήγορα αρκετή ενέργεια και ικανοποίηση. Συνήθως οι τροφές που επιλέγονται είναι αυτές που είναι πλούσιες σε λιπαρά και ζάχαρη».
Ως εκ τούτου, πρότεινε κάποιους τρόπους οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια κάποιου ανθρώπου να χάσει βάρος.
 
Α)Nα εστιάζουμε στο φαγητό ως κάτι που χρειαζόμαστε όταν πεινάμε, όχι σαν τιμωρία, ανακούφιση και λύση προβλημάτων.
Β) Να μάθουμε τρόπους διαχείρισης των δυσάρεστων συναισθημάτων.
Γ) Να αντικαταστήσουμε το στρες με ευχάριστες δραστηριότητες.
 
Οι πλείστοι υποστηρίζουν ότι έχει μεγάλη σημασία η γυμναστική να συνδυάζεται με το σωστό φαγητό, άποψη την οποία ενστερνίζεται και ο ίδιος ο Βαρνάβας.
«Για να δούμε διαφορά στο σώμα μας, δεν αρκεί μόνο να ιδρώνουμε στο γυμναστήριο. Πολύ σημαντικό είναι και το τι τρώμε. Ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής όταν συνδυάζεται σωστά με άσκηση, μπορεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της προπόνησης, αλλά και τα οφέλη για την υγεία. Οπόταν αν θέλουμε να δούμε την διαφορά που θέλουμε παντρέυουμε μαζι διατροφή και γυμναστική και το αποτέλεσμα θα είναι εμφανές», εξήγησε.
 
«Πρόκληση ο κάθε πελάτης»
 
Ο Βαρνάβας που λατρεύει τη δουλειά του, βλέπει κάθε πελάτη ως μια πρόκληση την οποία είναι έτοιμος κάθε φορά να αντιμετωπίσει.
«Ο κάθε πελάτης έχει διαφορετικό στόχο,κάποιος μπορεί να θέλει αύξηση μυϊκής μάζας, ενώ άλλος απώλεια λίπους. Απο την πλευρά μου δίνω το 100% στον κάθε ένα, αλλά απο τον ίδιο θα εξαρτηθεί αν έχει τα αποτελέσματα που θέλουμε».
 
Όπως ανέφερε, αρκετοί πελάτες άλλαξαν προς το καλύτερο το σώμα τους μέσα σε λίγους μήνες, γιατί συνδύαζαν τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική.

«Ένα σώμα μπορεί να μεταμορφωθεί, φτάνει ο ασκούμενος να το θέλει πραγματικά και να είναι πιστά αφοσιωμένος στο πλάνο του προπονητή και στο πλάνο διατροφής. Χρειάζεται πίστη θέληση υπομονή. Η παρακίνηση επίσης θα ωθήσει τον ασκούμενο ακόμα πιο κοντά στο στόχο του. Βήμα βήμα, νέοι στόχοι και νέες προσκλήσεις».
 
Όσον αφορά τους δικούς του στόχους για το μέλλον εξήγησε ότι είναι να βοηθήσει όσο πιο πολύ κόσμο γίνεται, να υλοποιεί και να ξεπερνά τα όρια του.
«Με αυτό τον τρόπο γίνομαι και ο ίδιος καλύτερος και γεμίζω περισσότερο σάν άνθρωπος».

Δειτε Επισης

Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19