Ο Κωστάκης που μεγάλωσε και έγινε Κώστας-«Το μήλο κάτω από τη μηλιά»

Το «μήλο κάτω από τη μηλιά», ισχύει απόλυτα στην περίπτωση του Κωστάκη Καϊάφα. Πατέρας του ο Σωτήρης Καϊάφας, ο μεγαλύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην Κύπρο. Με το ξεκίνημα του στην Ομόνοια, έγινε αφ’ ενός σύγκριση και αφ’ ετέρου διερωτήθηκαν αρκετοί αν παίζει επειδή το αξίζει ή αν παίζει στους πράσινους επειδή είναι γιος του Σωτήρη.

Το δίλημμά σιγά-σιγά έπαψε να αποτελεί ερώτημα, καθώς ο νεαρός τότε Κώστας Καϊάφας στηρίχθηκε στον εαυτό του και όχι στον πατέρα του, για να γράψει την δική του ποδοσφαιρική ιστορία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του αιώνα-Μια μηχανή παραγωγής γκολ

Γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου το 1974 και σε ηλικία 12 ετών, ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και πήγε στην Ομόνοια. Πέρασε με επιτυχία τις πρώτες εξετάσεις και σχετικά νωρίς βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα των πρασίνων.
 

Στα 18 του πρωταθλητής
Τη σεζόν 1991-92 αγωνίστηκε σε πέντε αγώνες, ωστόσο την επόμενη χρονιά με προπονητή τον Ιόντσο Άρσοφ, μονιμοποιήθηκε και είχε αρκετή συνεισφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έτσι ήρθε ο πρώτος τίτλος για τον 18χρονο τότε Κωστάκη που είχε γίνει Κώστας, καθώς οι εξαιρετικές του εμφανίσεις και η σκληρή δουλειά εξαργυρώθηκαν με τον ρόλο του ηγέτη και αρχηγός του τριφυλλιού. Η συνεργασία του στα πιο ώριμα ποδοσφαιρικά του χρόνια, με Ράουφμαν και Μαλέκο, άφησε εποχή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Από τη Γερμανία, ηγέτης στην Ομόνοια-Η χρυσή πορεία του Ράουφμαν

Μπορεί να μη σκόραρε αρκετά γκολ, άλλωστε δεν ήταν και επιθετικός, ωστόσο υπήρξε δημιουργός αρκετών και στις πλείστες περιπτώσεις ήταν εκ των κορυφαίων για την ομάδα της Λευκωσίας.
 

Με το τριφύλλι στο στήθος, αγωνίστηκε συνολικά 498 φορές, κάτι που τον φέρνει στη δεύτερη θέση συμμετοχών όλων των εποχών, μετά τον Αντρέα Κάντηλο που έφτασε τις 503.  

Οι τίτλοι και ο κορυφαίος της χρονιάς
Το όνομα του Κώστα Καϊάφα έμεινε στην ιστορία για την Ομόνοια, για την προσφορά του και για την αγάπη που έδωσε. Ο άσος των πρασίνων, πανηγύρισε στην ποδοσφαιρική του καριέρα αρκετούς τίτλους, όπως το πρωτάθλημα το 1993, η κατάκτηση του κυπέλλου το 1994 και 2000 αλλά και τα πρωταθλήματα το 2001 και το 2003.
 
Το 2005 ακολούθησε άλλο ένα κύπελλο όπου τοποθέτησαν τον Κώστα στους λίγους ποδοσφαιριστές που στην σύγχρονη εποχή που ολοκλήρωσαν την καριέρα τους με διψήφιο αριθμό τροπαίων.
 

Στη 18χρονη πλούσια καριέρα του με τα χρώματα της Ομόνοιας ο Καϊάφας πέτυχε αρκετά, αφού πήρε ότι ονειρεύεται ένας ποδοσφαιριστής. Μπόλικους τίτλους και μπόλικη δόξα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Ο φόβος και τρόμος των αντιπάλων που αγωνίστηκε σε Ομόνοια και Ανόρθωση

Η κορυφαία χρονιά για τον Κύπριο μέσο ήταν τη χρονιά 2002-03, καθώς σαν αρχηγός οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επιπλέον, έκανε ατομικό ρεκόρ επίτευξής γκολ, με 10 τέρματα σε 23 συμμετοχές.

Επίσης, αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του τριφυλλιού τη συγκεκριμένη σεζόν, ενώ από τον καιρό του Ανδρέα Κάντηλου, ανέβηκε στο βάθρο για να βραβευτεί. Αυτό αποτέλεσε ύψιστη τιμή για τον Κώστα Καϊάφα.

Η σεζόν 2008-09 ήταν και η τελευταία για τον Κώστα Καϊάφα στην Ομόνοια, καθώς το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, έφυγε τιμώμενος σε αγώνα στο ΓΣΠ από χιλιάδες φίλους του τριφυλλιού.

Ακολούθως, αγωνίστηκε με επιτυχία στην Αλκή για δύο χρόνια και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα σε ηλικία 37 χρονών, ενώ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των κυανέρυθρων, δείχνοντας από νωρίς ότι μπορεί να πετύχει σαν προπονητής, όπως πέτυχε και σαν ποδοσφαιριστής.  
 
*Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το βιβλίο Κορυφαίων... κορυφαίες στιγμές του Στέλιου Παπαμωυσέως. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Το εντυπωσιακό κορεό της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τον κρίσιμο αγώνα στο ΓΣΠ μεταξύ Ομόνοιας 29 και Ομόνοιας Αραδίππου (pics)
Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος