Από το ποδόσφαιρο στα… όπλα-Το κατάστημα πρωτοτυπία στο Παραλίμνι

Μπορεί η Κύπρος να είναι μια από τις μικρότερες χώρες στην Ευρώπη, ωστόσο δικαιούται να έχει τις δικές της πρωτοτυπίες σε καταστήματα, που την κάνουν να ξεχωρίζει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο Παραλίμνι, υπάρχει ένα κατάστημα που οι πλείστοι ίσως να μην το γνωρίζουν, αλλά είναι το πρώτο που άνοιξε σε όλη την Ε.Ε. στο είδος του. Το «The Gunners Club», είναι ένα κατάστημα πώλησης όπλων, το οποίο διαθέτει εσωτερικό σκοπευτήριο για τους πελάτες του, για δοκιμή όπλων, αλλά και μπαράκι, στο οποίο οι θαμώνες μπορούν να περάσουν ένα χαλαρό καλοκαιρινό βράδυ.
Ο ιδιοκτήτης του, κ. Νεμπόισα Βελίκοβιτς, είχε έρθει στην Κύπρο πριν από 27 ολόκληρα χρόνια και αφότου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής για τέσσερα χρόνια στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου, αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, αλλά όχι να φύγει από την Κύπρο.

Από το ποδόσφαιρο στην Ευρωπαϊκή πρωτοτυπία
Αφού πέρασε από διάφορες δουλειές, αποφάσισε το 2018 να ανοίξει το δικό του ξεχωριστό κατάστημα. «Η αρχική ιδέα ήταν να ανοίξω το μαγαζί με τα όπλα, αφού έχω συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Κυνηγών στη Λευκωσία. Είχα στο μαγαζί ένα επιπρόσθετο χώρο και σκέφτηκα να δοκιμάσω κάτι που δεν υπήρχε ούτε στην Κύπρο, αλλά ούτε και στην Ευρώπη».
Έτσι, το 2018, αποφάσισε να φτιάξει ένα χώρο, όπου οι πελάτες θα μπορούσαν να αγοράζουν αλλά και να δοκιμάζουν τα όπλα. Ένα εσωτερικό σκοπευτήριο.

«Αρχικά είχα ανοίξει το σκοπευτήριο και το μαγαζί για πώληση όπλων και μετά από ένα χρόνο έστησα και το μπαρ, για να μπορούν να πίνουν ένα ποτό οι πελάτες μέχρι να έρθει η σειρά τους να εξασκηθούν στο σκοπευτήριο».
Ο κ. Βελίκοβιτς, θέλει οι πελάτες να δοκιμάζουν τα όπλα, για να ξέρουν τι είναι αυτό που ενδεχομένως θα αγοράσουν. Με αυτή την τακτική, προφανώς παρακινούνται όλο και περισσότεροι να ψωνίσουν ένα αεροβόλο όπλο, αφού η δοκιμή είναι η καλύτερη διαφήμιση.
Ο ενθουσιασμός των πελατών και οι… 80χρονες σκοπεύτριες
Όπως εξήγησε, υπάρχουν μαγαζιά που έχουν μπαρ και σκοπευτήριο, ωστόσο το «The Gunners Club» είναι μοναδικό, γιατί μαζί με το μπαρ και το σκοπευτήριο πουλά κυνηγετικά και αεροβόλα όπλα.
«Όποιος ήρθε, κυρίως τουρίστες από την Αγγλία ενθουσιάστηκαν και είπαν ότι κάτι τέτοιο δεν έχουν ούτε στην χώρα τους. Ήρθε επίσης στην Κύπρο, ο Ιταλός ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής οπλισμού “Effebi” και επισκέφθηκε το κατάστημα. Τότε, μου είπε ότι γύρισε όλο τον κόσμο, αλλά δεν είδε ποτέ στη ζωή του κάτι τέτοιο».

Ο κ. Βελίκοβιτς παραδέχεται ωστόσο, ότι το μειονέκτημα του καταστήματος είναι πως βρίσκεται στο Παραλίμνι και ιδιαίτερα το χειμώνα δεν έχει πολύ δουλειά.
«Η δουλειά μας είναι κυρίως το καλοκαίρι με τους τουρίστες. Είχα για παράδειγμα πελάτισσες από την Αγγλία, που ήταν 80 χρονών και ήρθαν να κάνουν βολή».

Θεωρεί πως αν το μαγαζί ήταν στο εξωτερικό, ίσως η δουλειά να ήταν περισσότερη, ωστόσο αγαπά την Κύπρο και ιδιαίτερα το Παραλίμνι και δεν θέλει να φύγει από την περιοχή.   
«Δεν ανοίγω άλλο μαγαζί γιατί έχουμε να κάνουμε με όπλα»
Παρόλα αυτά, καταστρώνει τα πλάνα του για το μέλλον, ενώ επεξεργάστηκε και την σκέψη να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.
«Σίγουρα χρειάζονται άδειες και λοιπά, αλλά δεν είναι ζήτημα αυτό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι πως θέλω να είμαι εγώ στο μαγαζί να το δουλεύω, γιατί έχουμε να κάνουμε με όπλα και είναι πολύ επικίνδυνο. Αν είχα δεύτερο μαγαζί, θα έπρεπε να βάλω κάποιον υπάλληλο, γιατί δεν θα μπορούσα να είμαι και στα δύο μαγαζιά ταυτόχρονα. Εδώ ξέρω πως αν κάποιος ρίχνει βολές, είμαι δίπλα και ελέγχω».
Πολλές φορές, όπως εξήγησε, του έτυχε να πάνε στο κατάστημα του παρέες νεαρών και πάνω στο αστείο να στρέψουν τα όπλα ο ένας στον άλλο.

«Όταν είμαι μπροστά μπορώ να επιβάλλω την τάξη, αν είχα κι άλλο μαγαζί θα έπαιρνα το ρίσκο. Γι’ αυτό επέλεξα να μείνω με αυτό προς το παρόν. Πάντα υπάρχει πρώτη φορά σε ένα ατύχημα κι εγώ θέλω να μην υπάρξει».

 

Δειτε Επισης

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»