Τι έκαναν οι δώδεκα προηγούμενοι Ρουμάνοι του Απόλλωνα

Ο Φλορεντίν Ματέι είναι ο 13ος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια, με τη φανέλα του Απόλλωνα. Η ομάδα της Λεμεσού έχει ισχυρή παράδοση με τη χώρα των Βαλκανίων, φέροντας κατά καιρούς πολύ ηχηρά ονόματα για τα δεδομένα του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Κάποιοι από αυτούς, άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους και κάποιοι άλλοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν.
 
Η OMADA γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμίζει τους Ρουμάνους που πέρασαν από την λεμεσιανή ομάδα.

Φλορίν Κιρστέα: O επιθετικός που συνέδεσε το όνομά του με τις προκρίσεις επί της λιθουανικής Εκράνας και της Γιάμπλονετς Τσεχίας στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης τη σεζόν 1998/99. Σκόραρε δύο γκολ σε αυτές τις αναμετρήσεις. Αγωνίστηκε για δύο σεζόν στον Απόλλωνα και οι φίλοι του θα τον θυμούνται για την χαρακτηριστική… αστοχία του μπροστά στις αντίπαλες εστίες. Είχε έρθει από την Ραπίντ Βουκουρεστίου στο νησί μας.
 

Ίον Σπρουλέα: Ακόμη ένας που αγωνίστηκε στην ομάδα της Λεμεσού, την ίδια εποχή με τον Κιρστέα. Ο Ρουμάνος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε τη σεζόν 1998/1999 στο νησί μας και αποχώρησε, για να αγωνιστεί στη Νασιονάλ Βουκουρεστίου.
 
 
Καταλίν Λίτσα: Ήρθε μετά βαΐων και κλάδων στο νησί μας τη σεζόν 2003/04, όμως ο πανηγυρισμός του με φανέλα Τσε Γκεβάρα (!) μετά από γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αναγέννηση Δερύνειας στις αρχές της σεζόν, εξαγρίωσε τους οπαδούς του Απόλλωνα. Έπειτα από αυτό, ο τεχνίτης μεσοεπιθετικός άντεξε ακόμα λίγους μήνες και έφυγε από τον Απόλλωνα τον Ιανουάριο του 2004, για να αναζητήσει αλλού την τύχη του.
 

Ιονούτ Λούτου: Άλλη μια επιλογή του Ίλιε Ντουμιτρέσκου στον Απόλλωνα, στο δεύτερο μισό της σεζόν 2003/04. Πέρασε και δεν ακούμπησε από την ομάδα της Λεμεσού, έχοντας ένα γκολ σε τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Αποχώρησε στο τέλος εκείνης της σεζόν για την Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα. Μεγάλο θέμα στη Ρουμανία έγινε η ιστορία με την αποτυχία του να λάβει το δίπλωμα του προπονητή και η συμβουλή του προέδρου της Στεάουα Τζίτζι Μπεκάλι για να πάει ο Λούτου να το αποκτήσει στη… Μολδαβία.
 

Μπογκντάν Αντόνε: Ο νυν προπονητής της Άστρα Γκιουργκίου ήρθε στον Απόλλωνα το 2003 και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2008, μετρώντας 120 συμμετοχές στο σύνολο. Είναι, ίσως, το σημαντικότερο όνομα από τη Ρουμανία που αφίχθηκε στη Λεμεσό, γι’ αυτό και στον Απόλλωνα τον έχρισαν μέχρι και αρχηγό της ομάδας.
 

Αντριάν Ιέντσι: Ήρθε ως ελεύθερος στον Απόλλωνα τη σεζόν 2007/08, έχοντας δύο γκολ σε 21 συμμετοχές με την ομάδα της Λεμεσού. Ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός ακολούθησε καριέρα προπονητή, έχοντας πέρασμα από τον Απόλλωνα τη σεζόν 2014/15. Είχε θητεύσει στην ομάδα της Λεμεσού ως βοηθός προπονητής του Ιοάν Αντόνε, εκείνη την περίοδο. Αυτή την εποχή, βρίσκεται στον πάγκο της δεύτερης ομάδας της Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα.
 

Ρομέο Σούρντου: Το όνομά του θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη των οπαδών του Απόλλωνα, αφού ο Σούρντου σκόραρε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στον νικηφόρο τελικό Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΛ. Ο Ρουμάνος μέσος είχε τρία γκολ σε 16 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας της Λεμεσού.
 

Οβίντιου Ντανανάε: Ο δεξιός αμυντικός ήρθε στον Απόλλωνα από την Σεβερίν Ρουμανίας τη σεζόν 2013/14 και παρέμεινε για ένα χρόνο στο νησί μας. Το πέρασμα του ήταν χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία με 14 συμμετοχές, στο σύνολο.
 

Στέφαν Γκριγκόριε: Οι φίλοι του Απόλλωνα, ίσως, να μην θυμούνται το όνομά του. Η θητεία του στην ομάδα της Λεμεσού ήταν πολύ σύντομη, αφού κράτησε μόλις ένα εξάμηνο. Είχε 11 συμμετοχές και αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2014 για άλλες πολιτείες.
 

Νικολάε Γκριγκόρε: Άλλος ένας με πολύ σύντομο πέρασμα από το Κολόσσι. Οι συχνοί τραυματισμοί του τη σεζόν 2014/15, ανάγκασαν τη διοίκηση Νίκου Κίρζη να διακόψει πρόωρα το συμβόλαιο του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο Γκριγκόρε είχε μόνο μια συμμετοχή με τη φανέλα της λεμεσιανής ομάδας.
 

Αντρέι Πιτιάν: Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε στον Απόλλωνα την σεζόν 2017/18, έχοντας μόλις πέντε συμμετοχές, στο σύνολο. Αποχώρησε στο τέλος εκείνης της σεζόν, με προορισμό την Άστρα Γκιουργκίου της πατρίδας του.
 

Βαλεντίν Κοτζοκάρου: Aφίχθηκε στη Λεμεσό τον Αύγουστο του 2017, θέλοντας να γίνει μια αξιόπιστη λύση στη θέση του τερματοφύλακα, πίσω από τον Μπρούνο Βάλε. Δεν κατέγραψε καμιά επίσημη συμμετοχή με την πρώτη ομάδα και αποχώρησε από την ομάδα τον Ιανουάριο του 2018. Σημερινή του ομάδα είναι η Βιιτορούλ στην πατρίδα του.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα