Ήρθε ως άγνωστος κι ανέβηκε στην κορυφή-Πλήγωσε τον Απόλλωνα, μα τον δικαίωσε

Συγκινημένος φεύγει από το Κολόσσι ο Εμίλιο Ζελάγια με το όνομα του χαραγμένο στην ιστορία του Απόλλωνα, αφού στα γραφεία της λεμεσιανής ομάδας κατέφθασε χρυσοφόρα πρόταση για την απόκτηση του Αργεντινού φορ, η οποία ανάγκασε τους ανθρώπους των γαλάζιων να την αποδεχθούν. 

Ο 32χρονος στράικερ μετά από θετική παρουσία στο νησί μας, και ιστορική για τον ίδιο αλλά και τη λεμεσιανή ομάδα, ετοιμάζει βαλίτσες για να αποχωρήσει και να συνεχίσει την καριέρα του στην Νταμάκ, καθώς η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας προσφέρει στον 32χρονο συμβόλαιο για ενάμιση χρόνο, με τις συνολικές απολαβές να ξεπερνούν τις 450.000 ευρώ.

Η αρχή για τον Αργεντινό επιθετικό έγινε στις 3 Αυγούστου 2018, αφού τη συγκεκριμένη μέρα βρήκε δίχτυα με τη κυανόλευκη φανέλα για πρώτη φορά, κόντρα στην Αμπερντίν.

Έγραψε το όνομα του στην ένδοξη Ευρωπαϊκή ιστορία του Απόλλωνα, με το χατ-τρικ που πέτυχε στις 18 Ιουλίου του 2017 στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις Κάουνας και ανέβηκε στην κορυφή της λίστας των σκόρερ της ομάδας της Λεμεσού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφήνοντας πίσω του τον Μιλένκο Σπόλιαριτς με 11.

Επιπρόσθετα, το χατ-τρικ που πέτυχε επί της Ζαλγκίρις, ήταν επίσης ιστορικό, καθώς έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά τον Παπουλή, ο οποίος σκόραρε τρία γκολ επί της Ζελέζνιτσαρ.

Όταν ο Ζελάγια... πλήγωσε μεγαθήρια της Ευρώπης

Τη σεζόν 2017-2018 οι κυανόλευκοι υποδέχθηκαν την Αταλάντα για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Η λεμεσιανή ομάδα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην ομάδα της Ιταλίας και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, στην τελευταία φάση του αγώνα. Σκόρερ, ποιος άλλος... Ο συνήθης ύποπτος, Ζελάγια. 

Την επόμενη χρονιά, ο Απόλλωνας ταξίδεψε στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει τη Λάτσιο στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο γνώρισε την ήττα στο «Ολίμπικο» με 2-1.

Η ομάδα της Λεμεσού δεν φοβήθηκε και κοίταξε κατάματα τον Ιταλικό σύλλογο, με τον Αργεντινό στράικερ να ήταν αυτός που κατόρθωσε να μειώσει στο 88’ για τους κυανόλευκους στα τελευταία λεπτά. 

Στη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης, ο Απόλλωνας υποδέχθηκε τη Μαρσέιγ. Μέχρι το 74' της αναμέτρησης, οι κυανόλευκοι ήταν πίσω στο σκορ με 0-2, όμως ο Ζελάγια δεν είχε πει την τελευταία λέξη, αφού στο φινάλε της αναμέτρησης σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ακολούθως ο Απόλλωνας έχασε τις μαθηματικές ελπίδες για διάκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς ηττήθηκε με 3-2 από την Άιντραχτ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλείστηκε.

Αυτό όμως που χάραξε ο Ζελάγια στην ιστορία της λεμεσιανής ομάδας, στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ήταν το γκολ του 32χρονου άσου, το οποίο ήταν το πρώτο γκολ των κυανολεύκων επί γερμανικής ομάδας στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Την ίδια χρονιά, η λεμεσιανή ομάδα αντιμετώπισε εκτός έδρας την Μαρσέιγ, για την 6η αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης και ήταν αρκετά μαχητική, καθώς κοίταξε στα μάτια ένα από τα μεγαθήρια της Γαλλίας. 

Η ομάδα της Λεμεσού τη συγκεκριμένη βραδιά κατόρθωσε να εξαργυρώσει την πολύ καλή της εμφάνιση με νίκη 3-1 με την υπογραφή του Εμίλιο Ζελάγια, αφού ο Αργεντινός στράικερ... κάρφωσε την Μαρσέιγ στο 90' και κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του. 

Εντυπωσίασε τον Απόλλωνα

Οι ιθύνοντες της ομάδας της Λεμεσού εντόπισαν τον Εμίλιο Ζελάγια στον Εθνικό, όταν ο παίκτης έκανε φοβερή σεζόν το 2016-2017 και έπειτα μετακόμισε στο Κολόσσι. Πριν την άφιξη του στην ομάδα της Άχνας, ο Ζελάγια ήταν ένας άγνωστος ποδοσφαιριστής για το ποδοσφαιρικό κοινό, όμως από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια, άρχισε να αφήνει στο στίγμα του στο γήπεδο και να κλέβει τις εντυπώσεις. 

Η διοίκηση του Απόλλωνα παρακολουθούσε τον Αργεντινό άσο, ο οποίος μάλιστα πλήγωσε την ομάδα της Λεμεσού, καθώς σε αγώνα των δύο ομάδων, ο Ζελάγια πέτυχε γκολ εναντίον της λεμεσιανής ομάδας. 

Ένα χρόνο μετά, ο Απόλλωνας κλέβει τον Ζελάγια, πιστεύοντας πως ο 32χρονος επιθετικός θα προσφέρει στην ομάδα της Λεμεσού. 

Ο 32χρονος φορ έπιασε λιμάνι το καλοκαίρι του 2017 και έκτοτε έχει δικαιώσει, και με το παραπάνω, τόσο τον προπονητή του Σωφρόνη Αυγουστή, όσο και τον πρόεδρο της λεμεσιανής ομάδας, Νίκο Κίρζη. 

Σε δυόμιση χρόνια παρουσίας στον Απόλλωνα, ο Εμίλιο Ζελάγια, πέτυχε 35 γκολ σε 71 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις. 

Ο Αργεντινός φορ ήρθε στους κυανόλευκους, δουλεύοντας μεθοδικά, σκληρά και με υπομονή και κατόρθωσε στο 32ο έτος της ηλικίας του να εξαργυρώσει μια τέτοια μεταγραφή. Κάτι που αναμφίβολα λέει πολλά για την ποιότητα του ποδοσφαιριστή.

Το αποχαιρετιστήριο γκολ του Ζελάγια

Ο Εμίλιο Ζελάγια, στο τελευταίο του παιχνίδι με την κυανόλευκη φανέλα κόντρα στον Ολυμπιακό, ήταν αυτός που έλυσε τον γόρδιο δεσμό και έβαλε την ομάδα της Λεμεσού μπροστά στο σκορ. Ένα γκολ, το οποίο ήταν το... αποχαιρετιστήριο του, με την ομάδα που τον αγάπησε και τον αποθέωσε. 

Στο δεύτερο μέρος, ο επιθετικός του Απόλλωνα έδωσε τη θέση του στον Ηροδότου και αποχαιρέτησε ένα-ένα τους συμπαίκτες του. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές και ο κόσμος του Απόλλωνα, χάρισε το πιο θερμό χειροκρότημα στον Αργεντινό που προσέφερε τα μέγιστα στους γαλάζιους. 

Ο 32χρονος επιθετικός, μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο, δήλωσε ευγνώμων στους Νίκο Κίρζη και Σωφρόνη Αυγουστή και ευχήθηκε να επιστρέψει κάποια μέρα στην Κύπρο και τον Απόλλωνα. 

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»