Tα τοπ σκάνδαλα με στημένα παιχνίδια που συγκλόνισαν την Ευρώπη

Το κυπριακό ποδόσφαιρο σέρνεται προσπαθώντας να ξεφύγει από τα συρματοπλέγματα των στημένων αγώνων. Κάθε κόκκινος φάκελος, είναι άλλη μια πληγή στο ήδη ματωμένο σώμα του. Έφθασαν τους έξι μέσα σε λίγες μέρες και ποιος ξέρει τι μας ξημερώνει το αύριο.

Τα σκάνδαλα των στημένων αγώνων, δεν είναι σημερινό και χθεσινό φαινόμενο. Από το 2011 μέχρι σήμερα, 85 φάκελοι έχουν φτάσει από την UEFA, στα γραφεία της ΚΟΠ.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο όμως, το συναντήσαμε δεκάδες φορές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σκάνδαλα που έμειναν στην ιστορία, όπως το «Calciopoli», το «Totonero» και το «Marseille», είναι μερικά από τα πιο γνωστά.

Η OMADA, μάζεψε τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στημένων αγώνων, που έχουν κατά καιρούς συγκλονίσει την Ευρώπη.

Το πρώτο στημένο
Το 1915, καταγράφηκε το πρώτο μεγάλο στοιχηματικό σκάνδαλο, το οποίο είχε συνταράξει το ποδόσφαιρο.
Στις 2 Απριλίου του 1915 λοιπόν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, δύο μεγαλύτερες σήμερα ομάδες στην Αγγλία, διασταύρωναν τα ξίφη τους στο «Ολντ Τράφορντ». Το τελικό 2-0 υπέρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως αποδείχθηκε ήταν προσυμφωνημένο.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, κατά την διάρκεια του αγώνα, ο διαιτητής αλλά και οι παρατηρητές διαπίστωσαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ ήταν εμφανές πως δεν προσπαθούσαν να σκοράρουν, ενώ έχασαν και πέναλτι.

Μετά την λήξη του αγώνα, έντυπα της εποχής υποστήριζαν πως ένας μεγάλος όγκος πονταρισμάτων κατατέθηκε στο τελικό σκορ με απόδοση 7/1.

Μετά από εκείνο το αποτέλεσμα, η λίγκα ανέστειλε τις δραστηριότητες της, ενώ ξεκίνησε έρευνα από την οποία προέκυψε ότι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων είχαν εμπλακεί στο στήσιμο της αναμέτρησης, με εγκέφαλο τον Σέλντον, o οποίος είχε πάρει μεταγραφή από τη Γιουνάιτεντ στη Λίβερπουλ δύο χρόνια νωρίτερα.

Στις 27 Δεκεμβρίου 1915 εκδόθηκε η απόφαση της αγγλικής ομοσπονδίας, η οποία επέβαλε δια βίου αποκλεισμό σε επτά ποδοσφαιριστές. Επρόκειτο για τους Σάντι Τέρνμπουλ, Άρθουρ Γουέλι και Ενόχ Γουέστ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τζάκι Σέλντον, Τομ Μίλερ, Μπομπ Περσέλ και Τόμας Φέρφουλ της Λίβερπουλ.

Στη Βρετανία ξανά 50 χρόνια μετά
Πέρασαν πενήντα ολόκληρα χρόνια για να καταγραφεί τέτοιου βεληνεκούς σκάνδαλο στη Βρετανία.
Το 1964, ο ποδοσφαιριστής Τζίμι Γκόουλντ της Μάνσφιλντ, πιάστηκε να στήνει αγώνες.

Η δράση του ήρθε στο προσκήνιο όταν προσέγγισε έναν πρώην συμπαίκτη του στη Σουίντον, τον Ντέιβιντ Λέιν, τον Δεκέμβριο του 1962. Τότε, ο Γκόουλντ πρότεινε στον Λέιν να «βοηθήσει», έτσι ώστε η ομάδα του, την Σέφιλντ Γουένσντεϊ,  να χάσει από την Ίπσουϊτς. Ο Λέιν, μίλησε για την ιδέα του Γκόουλντ στους συμπαίκτες του, Πίτερ Σουάν και Τόνι Κέι.
 
Ως εκ τούτου, όλοι πόνταραν στην ήττα της Σέφιλντ. Τότε ο Γκόουλντ, για να πάρει περισσότερα χρήματα είπε την ιστορία του στην εφημερίδα «Sunday People», έναντι 7.000 λιρών. Έτσι οι τρεις ποδοσφαιριστές συνελήφθησαν και αποκάλυψαν ότι ο εγκέφαλος της υπόθεσης ήταν ο Γκόουλντ.

Συνολικά καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έντεκα ποδοσφαιριστές. Με φυλάκιση, πέραν των προαναφερθέντων, τιμωρήθηκαν και οι Μπράιαν Φιλιπς και Σάμι Τσάπμαν της Μάνσφιλντ, καθώς και οι Ρόναλντ Χόουελς, Κεν Τόμσον, Ντικ Μπίτι και Τζακ Φάουντεν. Ο Γκόουλντ φυλακίστηκε για τέσσερα χρόνια, τα περισσότερα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ οι υπόλοιποι για 4 με 15 μήνες.

Το σκάνδαλο «Der Bundesligaskandal» στη Γερμανία
Το μεγαλύτερο, μέχρι σήμερα, σκάνδαλο που έπληξε τη Γερμανία, αφορούσε την απόπειρα να σωθούν οι Κίκερς Όφενμπαχ και η Αρμίνια Μπίλεφελντ και να παραμείνουν στην Μπουντεσλίγκα.
Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, το οποίο κατέκτησε η Γκλάντμπαχ και από το οποίο υποβιβάστηκαν η Ροτ Βάις Έσεν και οι Κίκερς Όφενμπαχ, ο πρόεδρος της ομάδας του Όφενμπαχ, Χορστ Γκρεγκόριο Κανέγιας, γιόρτασε τα 50 γενέθλιά του.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε, παρουσίασε κασέτες οι οποίες αποκάλυπταν πως ποδοσφαιριστές δωροδοκήθηκαν για να διαμορφώσουν αποτελέσματα αγώνων.

Η αρχή έγινε στο παιχνίδι της Σάλκε με την Αρμίνια Μπίλεφελντ στις 17 Απριλίου του 1971, όπου η Σάλκε ηττήθηκε με 1-0 και οι παίκτες της εισέπραξαν 2.300 μάρκα ο καθένας. Την τελευταία αγωνιστική, η Αρμίνια νίκησε στο Βερολίνο και τη Χέρτα με 1-0 και έτσι εξασφάλισε την παραμονή της, με τους παίκτες των γηπεδούχων να μοιράζονται 250.000 μάρκα.

Συνολικά, η παραμονή για τους ενδιαφερομένους κόστισε πάνω από 500.000 μάρκα. Τα υπόλοιπα επίδικα παιχνίδια ήταν τα Κολονία-Έσεν 3-2, Όφενμπαχ-Ομπερχάουζεν 3-2, Κολονία-Ομπερχάουζεν 2-4, Ντούισμπουργκ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 4-1, Αρμίνια Μπίλεφελντ-Στουτγκάρδη 1-0, Όφενμπαχ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-2, Μπράουνσβαϊγκ-Ομπερχάουζεν 1-1 και Κολονία-Όφενμπαχ 4-2.

Συνολικά 53 παίκτες και οι προπονητές Έγκον Πίχατσεκ (Αρμίνια) και Γκίντερ Μπρόκερ (Ομπερχάουζεν) τιμωρήθηκαν με αποβολές και πρόστιμα, ενώ οι Κίκερς Όφενμπαχ και η Αρμίνια Μπίλεφελντ έχασαν την άδειά τους για συμμετοχή στην Μπουντεσλίγκα.

Το τεράστιο σκάνδαλο «Totonero»
Το πιο γνωστό ίσως σκάνδαλο της ιστορίας του ποδοσφαίρου, είναι το «Calciopolis», που εξιχνιάστηκε το 2006, ωστόσο 26 χρόνια νωρίτερα, είχε αποκαλυφθεί το επίσης πασίγνωστο σκάνδαλο «Totonero».
Σε αυτό αναμίχθηκαν στοιχηματικές εταιρείες και πασίγνωστοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Πάολο Ρόσι. Μαζί του τιμωρήθηκαν οι Πέπε Σαβόλντι της Μπολόνια, Μπρούνο Τζορντάνα της Λάτσιο κι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός από ποδοσφαιριστές και παράγοντες.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, δύο πράκτορες στοιχημάτων από το Αβελίνο, ο Αλβάρο Τρίνκα και ο Μάσιμο Κρουτσιάνι, σε συνεργασία κυρίως με παίκτες, αλλά και ομάδες, οργάνωναν τα στοιχήματα στους πρώτους σκόρερ, ενώ στη συνέχεια έστηναν και αγώνες, με διακύμανση σκορ, τελικό νικητή και άλλα πολλά.  Ένα από τα επίμαχα παιχνίδια, ήταν το Λάτσιο-Μίλαν 1-2.

Το Δικαστήριο, έστειλε για το σκάνδαλο στη δεύτερη κατηγορία Μίλαν και Λάτσιο. Ο Ρόσι που κατηγορήθηκε ιδιαίτερα για τη συμμετοχή του στη διαμόρφωση του αποτελέσματος στον αγώνα της Περούτζια με την Αβελίνο που ήρθε 2-2 στις 30.12.1978 (έπρεπε να βάλει δύο γκολ, όπως και έγινε για να βγει πρώτος σκόρερ) τιμωρήθηκε για τρία χρόνια, ενώ αργότερα η ποινή τροποποιήθηκε για να του δοθεί η ευκαιρία να παίξει στο Μουντιάλ.

Όπως αποκαλύφθηκε επίσης, δεν ήταν λίγες οι φορές που χάλασαν παιχνίδια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Τάραντο-Παλέρμο. Η συμφωνία έλεγε για ισοπαλία, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι νίκησαν.

Το τελευταίο παιχνίδι που προσπάθησαν να στήσουν οι Τρίνκα και Κρουτσιάνι, ήταν το Μπολόνια-Αβελίνο τον Φεβρουάριο του 1980. Ο Κρουτσιάνι φέρεται να είχε πει στους εμπλεκόμενους παίκτες, πως αν τα πράγματα δεν εξελίσσονταν όπως είχαν προγραμματίστει, θα καταστρεφόταν. Όπως και έγινε. Παρότι το παιχνίδι έπρεπε να έρθει ισοπαλία, δεκαπέντε λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης, ο Μπέπε Σαβόλντι της Μπολόνια, σκόραρε και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Όπως αποδείχθηκε, ο Σαβόλντι είχε πάρει χρήματα από τους παράνομους στοιχηματικούς πράκτορες για να χαλάσει το deal.

Μεταξύ άλλων συνελήφθησαν οι ποδοσφαιριστές Ρίκι Αλμπερτόζι Τζόρτζιο Μορίνι και ο πρόεδρος της Μίλαν Φελίτσε Κολόμπο.

Συνελήφθησαν επίσης ο ποδοσφαιριστής Γκουίντο Μαγκερίνι, ο Στέφανο Πελεγκρίνι, ο Μπρούνο Τζορντάνο, ο Πίνο Ουίλσον και ο Λιονέλο Μανφρεντόνια.

Συνολικά είκοσι ένα άτομα κατηγορήθηκαν για αθλητικά αδικήματα, μαζί με αυτά και οι ομάδες τους.

Σκάνδαλο «Μαρσέιγ»
Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στημένων αγώνων στη Γαλλία, σημειώθηκε το 1993 και ονομάστηκε σκάνδαλο «Μαρσέιγ».
Τότε, η ομώνυμη ομάδα χρειαζόταν νίκη κόντρα στην Βαλενσιέν για να να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Ένας ποδοσφαιριστής της Βαλενσιέν, ο Ζακ Γκλασμάν, αποκάλυψε απόπειρα δωροδοκίας του ιδίου, από τον γενικό διευθυντή της ομάδας της Μαρσέιγ.

Ως εκ τούτου, η γαλλική δικαιοσύνη αφαίρεσε τον τίτλο του πρωταθλητή από την Μαρσέιγ, και την υποβίβασε στην «Lique 2», ενώ ο πρόεδρος της ομάδας Μπερνάρ Ταπί κρίθηκε ένοχος και τιμωρήθηκε με δύο χρόνια φυλάκιση.

Η ΟΥΕΦΑ από την πλευρά της απέκλεισε με έναν χρόνο την Μαρσέιγ από τα κύπελλα Ευρώπης, ενώ το 1995 έδωσε στον άσο της Βαλενσιέν, Ζακ Γκλασμάν. το βραβείο «Fair Play».

Σκάνδαλο «Χρυσή σφυρίχτρα» στην Πορτογαλία
Το σκάνδαλο «Χρυσή Σφυρίχτρα» που έπληξε την Πορτογαλία, εμφανίστηκε το 2004, όταν η εισαγγελική αστυνομία κατηγόρησε αρκετές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου της χώρας για διαφθορά ή απόπειρες δωροδοκίας.
Ανάμεσα στους υπόπτους, ο πρόεδρος της Πόρτο, Νούνο Πίντο ντα Κόστα και ο πρώην πρόεδρος της Μποαβίστα και της πορτογαλικής λίγκας, Βαλεντίμ Λουρέιρο.

Τον Δεκέμβριο του 2006 η πρώην σύντροφος του Πίντο ντα Κόστα, Καρολίνα Σαλγάδο, είχε εκδώσει το βιβλίο «Eu, Carolina», στο οποίο ισχυριζόταν πως ο πρόεδρος της Πόρτο, της εξομολογήθηκε διάφορες περιπτώσεις στις οποίες είχε συμμετάσχει σε στήσιμο αγώνων.

Ο Πίντο Ντα Κόστα, παραπέμφθηκε σε δίκη, ενώ τον Μάιο του 2008 η Μποαβίστα υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία για δωροδοκία.

Η υπόθεση Χόιτσερ στη Γερμανία
Πρωταγωνιστής στο δεύτερο μεγαλύτερο σκάνδαλο της Γερμανίας, ήταν ο διαιτητής της δεύτερης κατηγορίας, Ρόμπερτ Χόιτσερ και με συμπρωταγωνιστές τα τρία αδέρφια. Τα αδέλφια Σάπινα από την Κροατία που ήταν μέλη στοιχηματικού κυκλώματος που διαμόρφωνε αποτελέσματα αγώνων.
Οι στημένοι αγώνες αφορούσαν την Τσβάιτε Λίγκα, τη Ρεγκιονάλιγκα και τους πρώτους γύρους του Κυπέλλου Γερμανίας, διοργανώσεις δηλαδή που μπορούσαν να συμμετάσχουν οι διαιτητές του κυκλώματος.

Τέσσερις διαιτητές που αναγνώρισαν την περίεργη στάση του Χόιτσερ στους αγώνες, ανέφεραν τις υποψίες τους στην ομοσπονδία, η οποία άρχισε έρευνες. Έρευνες έγιναν για συνολικά 13 παιχνίδια, ορισμένα εκ των οποίων στήθηκαν, ενώ άλλα δεν κατέστη εφικτό να στηθούν.
Από τις έρευνες, οι αρχές κατέληξαν στις συλλήψεις των αδερφών Σάπινα και του Χόιτσερ.

Ο Γερμανός διαιτητής ομολόγησε τα πάντα και καταδικάστηκε σε 29 μήνες φυλάκιση. Τα αδέλφια Σαπίνα, καταδικάστηκαν επίσης σε φυλάκιση, ωστόσο η ποινή τους ήταν με αναστολή. Επίσης, ο διαιτητής Ντόμινικ Μαρκς καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση και ο συνάδελφός του Τόρστεν Κουπ σε τρίμηνη φυλάκιση.

Το μεγαλύτερο όλων των εποχών… Το «Calciopoli
Σκάνδαλο «Calciopolis». Ίσως το μεγαλύτερο που υπήρξε ποτέ στον πλανήτη.
Ενορχηστρωτής των στημένων, ήταν ο τότε γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Μότζι, μέσω των δεκάδων καρτών SIM με τις οποίες επικοινωνούσε με παράγοντες σε και κορυφαίους διαιτητές. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2006 από την ιταλική Αστυνομία κι ενέπλεξε την πρωταθλήτρια Γιουβέντους και τις Μίλαν, Φιορεντίνα, Λάτσιο και Ρετζίνα. Οι κατηγορίες βασίστηκαν σε τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν από τις Αρχές και μέσω των οποίων αποκαλύφθηκε το κύκλωμα.

Το σκάνδαλο προέκυψε ως μέρος της έρευνας της εισαγγελίας της Νάπολης για την εταιρία μάνατζερ «GEA World», στην οποία εργάζονταν σε υψηλά πόστα οι Αλεσάντρο Μότζι και Ντάβιντε Λίπι, γιοι των Λουτσιάνο και Μαρτσέλο αντιστοίχως. Με τη σειρά τους, οι έρευνες του σκανδάλου ορισμού διαιτητών, έφεραν στην επιφάνεια άλλα πιθανά σκάνδαλα, όπως παρακολουθήσεις διαιτητών, πλαστοί λογαριασμοί, φοροδιαφυγή, παράνομος στοιχηματισμός παικτών και άλλα ποινικά αδικήματα.

Συνολικά έγιναν έρευνες σε βάρος 41 ατόμων και εξετάστηκαν 19 παιχνίδια της Σέριε Α για τη σεζόν 2004-2005 και άλλα 14 για τη σεζόν 2005-2006.

Οι πρωτόδικες ποινές που είχε ζητήσει ο εισαγγελέας Στεφάνο Παλάτσι στις 4 Ιουλίου του 2006 ήταν αυστηρότατες. Μετά από μία σειρά εφέσεων, μόνο η Γιουβέντους υποβιβάστηκε στην Σέριε Β, ενώ οι υπόλοιποι σύλλογοι τιμωρήθηκαν με αφαιρέσεις βαθμών και πρόστιμα.
Από την Γιουβέντους, αφαιρέθηκε το πρωτάθλημα της σεζόν 2004-2005 και δεν απονεμήθηκε σε καμία ομάδα, ενώ αυτό του 2005-2006 αφαιρέθηκε επίσης από τους «μπιανκονέρι» και δόθηκε στην ομάδα που τερμάτισε 3η στη σεζόν, Ίντερ (2η είχε τερματίσει η Μίλαν, αλλά με την αφαίρεση βαθμών κατέληξε 3η).

Δεκαεννέα φυσικά πρόσωπα τιμωρήθηκαν με ποινές αποκλεισμού από κάθε συμμετοχή σε ποδοσφαιρική δραστηριότητα. Στον Λουτσιάνο Μότζι επιβλήθηκε δια βίου τιμωρία, η οποία όμως, μετά από εφέσεις έπεσε σε πέντε χρόνια.

Το ελληνικό «Κοriopolis»
Εμπνευσμένο από το ιταλικό «Calciopolis», ήταν το όνομα του ελληνικού σκανδάλου στημένων αγώνων, που αποκαλύφθηκε το 2011 και πήρε την επωνυμία «Κοriopolis».

Tότε, με τη συνδρομή της UEFA και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι ελληνικές αρχές εντόπισαν 68 υπόπτους, ανάμεσα στους οποίους ποδοσφαιρικοί παράγοντες, διαιτητές, παίκτες και αστυνομικοί υπάλληλοι, στους οποίους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είδαν το φως, περιλαμβάνονταν αδικήματα δωροδοκίας, εξαγοράς, νόθευσης ανταγωνισμού, καθώς και απειλής χρήσης βίας.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση ήταν οι Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου), Μάκης Ψωμιάδης (πρόεδρος της Καβάλας), Βαγγέλης Μαρινάκης (πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς) που αθωώθηκε, καθώς και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδρινός. Άλλοι εμπλεκόμενοι για δωροδοκία και αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, ήταν οι Θωμάς Μητρόπουλος, Ιωάννης Κομπότης (ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού), Γιώργος Μποροβίλος (πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης), Δημήτρης Μπάκος (ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης), Δημήτρης Ελευθεριάδης (πρόεδρος του Πιερικού), οι διαιτητές Γιάχος, Καλόπουλος, Τρύφωνας, Σπάθας και πολλοί άλλοι.

Στις 28 Ιουλίου 2011 αποφασίστηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Β' Εθνική.

Μετά από έφεση των ομάδων, αποφασίστηκε η παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία, αλλά με αφαίρεση βαθμών από την επόμενη χρονιά, ενώ στις 11 Αυγούστου 2011, η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου από το Europa League, εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο. Η έφεση της ομάδας απορρίφθηκε.

Όσον αφορά τα μεμονωμένα άτομα, οι Αχιλλέας Μπέος και Μάκης Ψωμιάδης τιμωρήθηκαν με διά βίου αποκλεισμό από το χώρο του ποδοσφαίρου και ο Θωμάς Μητρόπουλος με ποινή φυλάκισης τριών ετών από τα ποινικά δικαστήρια.

Η υπόθεση σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης δε, σημείωσε κάποια ουσιαστική πρόοδο, ενώ σε ποινικό επίπεδο το 2015 παραπέμφθηκαν σε δίκη οι ποδοσφαιριστές Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδρινός, οι παράγοντες Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάννης, Ιωάννης Κομπότης, Γιώργος Μποροβήλος, Δημήτρης Μπάκος, Μιχάλης Κουντούρης και πολλοί άλλοι. Τελικά, μόνο ο Γιώργος Τσακογιάννης καταδικάστηκε για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος κατ' εξακολούθηση και για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Σκάνδαλο Σκεντεμπρέου-Έστησε δεκάδες αγώνες
Άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο στημένων αγώνων, ήταν αυτό της Σκεντεμπρέου, πολύ-πρωταθλήτριας Αλβανίας, η οποία όπως αποκαλύφθηκε είχε στήσει 53 αγώνες, μεταξύ ρων οποίων οι 41 εντός συνόρων.

Τα παιχνίδια στήνονταν από το Νοέμβριο του 2010, μέχρι τον Απρίλιο του 2016 και αφορούσαν ακόμα και αγώνες του Champions League και του Europa League.

Πρόκειται για τα δυο ματς με Σπόρτινγκ και Λοκομοτίβ Μόσχας στα οποία η Σκεντεμπρέου ηττήθηκε 5-1 και 3-0 αντίστοιχα, όπως και το παιχνίδι με την Κρουσέιντερς, όπου παρατηρήθηκαν  κάποια εξωφρενικά ύποπτα στοιχήματα live με πονταρίσματα εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.

Στην Σκεντεμπρέου επιβλήθηκε δέκα χρόνια αποκλεισμός από τα κύπελλα Ευρώπης.
 
*με πληροφορίες από polyfonia και Wikipedia
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής