Οι νεαρότεροι αρχηγοί στο Champions League

Στη λίστα βρίσκονται παίκτες οι οποίοι έμειναν στις ομάδες τους για χρόνια και έγιναν, εν τέλει, «σημαίες» τους καθώς μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός να «βαφτιστούν» αρχηγοί σε τόσο μικρή ηλικία.
 
1. Ρούμπεν Νέβες, 18 ετών και 221 ημερών, Πόρτο-Μακάμπι Τελ-Αβίβ 2-0 (20/10/15)
Σε ηλικία μόλις 17 χρονών 5 μηνών και 8 ημερών έσπασε το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο καθώς έγινε ο νεότερος Πορτογάλος παίκτης που έπαιξε στο Champions League στο αγώνα για τα πλέι-οφ της διοργάνωσης με αντίπαλο τη Λιλ.
Ο Νέβες κατάφερε να «προσπεράσει» παίκτες όπως ο Ίκερ Κασίγιας και να πάρει αυτός το περιβραχιόνιο των «δράκων» τους οποίους οδήγησε στη νίκη με 2-0 απέναντι στη Μακάμπι Τελ-Αβίβ για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League.
 
2. Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ, 20 ετών και 217 ημερών, Μίλαν-Άγιαξ 1-0 (16/9/03)
Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Άγιαξ και έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 17 χρονών στον αγώνα με τη Ντεν Μπος στις 19/4/200 και φαινόταν πως κάποια στιγμή θα γινόταν και ο αρχηγός της ομάδας.
Φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του «Αίαντα» στον αγώνα των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με αντίπαλο τη Μίλαν των Γκατούζο, Σεβτσένκο και λοιπών αστέρων στις 16 Σεπτέμβρη 2003.
 
3. Ιγκόρ Ακινφέεβ, 20 ετών και 227 ημερών, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Πόρτο 0-2 (21/11/06)
Δέκα μέρες μεγαλύτερος από τον Φαν ντερ Φάαρτ ήταν ο Ακινφέεβ, όταν έγινε αρχηγός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Από εκείνη τη μέρα ο νεαρός, τότε, Ρώσος τερματοφύλακας έγινε ο φύλακας-άγγελος της ομάδας κάτω από τα δοκάρια και δεν έχασε στιγμή το περιβραχιόνιο.
Εκείνη τη χρονιά, που ήταν η δεύτερη του Ακινφέεβ στο Champions League, κατάφερε να κρατήσει την εστία του ανέπαφη για 362 αγωνιστικά λεπτά μέχρι την ήττα από την Πόρτο.
Δυο χρόνια πριν είχαν ξανασυναντηθεί, όταν η Πόρτο πέρασε «αέρα» από την «ομάδα του στρατού» στη σεζόν που κατέκτησε και το βαρύτιμο τρόπαιο.
 
4. Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, 20 ετών και 330 ημερών, Μπενφίκα-Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-1 (3/10/07)
Έχοντας μείνει εκτός αποστολής την πρώτη αγωνιστική του Champions League με αντίπαλο τη Σέλτικ λόγω τιμωρίας επέστρεψε στην αρχική εντεκάδα και πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Την προηγούμενη σεζόν χρίστηκε βασικός σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια της Σαχτάρ και χρίστηκε για πρώτη φορά αρχηγός στον τελικό του κυπέλλου με αντίπαλο τη Ντιναμό Κιέβου και από εκείνη τη μέρα δεν το έχασε.
Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες, καθώς κέρδισε μια μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα, όπου όμως δεν έπεισε.
 
5. Πετέρ Λουσέν, 20 ετών και 348 ημερών, Μαρσέιγ-Φέγενοορντ 0-0 (22/3/00)
Ο άνθρωπος που πήρε το περιβραχιόνιο της Μαρσέιγ στον αγώνα του τέταρτου ομίλου με αντίπαλο τη Φέγενοορντ ήταν ο Πετέρ Λουσέν.
Τρία χρόνια νωρίτερα ήταν ο νεότερος παίκτης που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-21 στη Μαλαισία σε ηλικία μόλις 17 ετών.
Έχει «γράψει» στο κοντέρ του πάνω από 600 αγώνες από το 1996 που ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα. Έπαιξε κυρίως σε Γαλλία και Ισπανία και μετά τη σεζόν που πήρε το περιβραχιόνιο της Μαρσέιγ κατάφερε να πάρει μεταγραφή στην Παρί Σεν-Ζερμέν των Ανελκά, Αρτέτα και του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Ντιντιέ Ντομί.
 
6. Γουέιν Ρούνεϊ, 20 ετών και 358 ημερών, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κοπεγχάγη 3-0 (17/10/06)
Ο τότε 20χρονος Ρούνεϊ έγινε κατά συνθήκη αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων», καθώς μερικές ώρες πριν τον αγώνα έμεινε εκτός ενδεκάδας ο Ρίο Φέρντιναντ και ο Ράιαν Γκιγκς. Το πρώτο γκολ του Ρούνεϊ στο Champions League δεν ήρθε την πρώτη φορά που φόρεσε το περιβραχιόνιο καθώς δεν κατάφερε να πετύχει γκολ μετά από ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο.
Πηγή: Sport24.gr
 

Δειτε Επισης

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»