Το πιτσιρίκι που μεγάλωσε με την Εθνική, αποχωρεί και αφήνει τα ηνία στους νέους

«Είμαι πλέον στα 36 μου χρόνια και νιώθω ότι ήρθε η ώρα να παραδώσω αυτή την τιμημένη φανέλα, στις νέες γενιές που οφείλουν να την τιμήσουν, εκπροσωπώντας όλους τους Κύπριους με περηφάνια και με ιδρώτα», ήταν αυτό που ξεχώρισε από το συγκινητικό αντίο, του Γιώργου Μερκή. Κάτι, που ίσως να αποτελέσει μια πρόκληση ή στόχο για οποιοδήποτε νεαρό, που θα κληθεί να αγωνιστεί από εδώ και πέρα με το εθνόσημο στο στήθος.

Ο Γιώργος Μερκής, γεννήθηκε τις 30 Ιουλίου το 1984, προϊόν των ακαδημιών του Απόλλωνα, που αποχώρησε από την ομάδα της Λεμεσού το 2016, για να μετακινηθεί στον ΑΠΟΕΛ, όπου και αγωνίζεται μέχρι σήμερα. 

Με το εθνόσημο στο στήθος, άρχισε από την Εθνική κάτω των 16, το 1999. Έκτοτε, πιστός στρατιώτης από τις Εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων, ο Μερκής έφθασε να κλείνει το κύκλο του περήφανος στην Εθνική Ανδρών όντας 36 ετών, έχοντας την υπέρτατη τιμή να φοράει το περιβραχιόνιο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είπε «αντίο» με συγκινητικό τρόπο ο Μερκής-«Παραδίδω τη φανέλα της Εθνικής»
 
Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών, τα πραγματοποίησε την 1η Μαρτίου το 2006, σε φιλικό αγώνα με την Αρμενία, που έκανε και το ντεμπούτο του, ενώ το τελευταίο χειροκρότημα από τους φιλάθλους της Κύπρου, το είχε ακούσει τον περασμένο Νοέμβριο, στον αγώνα της Κύπρου με το Βέλγιο.
 
Μετά από χρόνια προσφοράς σε όλες τις Εθνικές μας ομάδες και κυρίως στην Εθνική Ανδρών,  ο εκ των αρχηγών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αποχώρησε έχοντας καταγράψει 54 συμμετοχές και πετυχαίνοντας ένα γκολ.
 
 
Υπερήφανος και πλήρης ποδοσφαιρικά, πλέον ο 36χρονος κεντρικός αμυντικός έχει την ευκαιρία να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην ομάδα του, τον ΑΠΟΕΛ, και να συνεισφέρει στην προσπάθεια των γαλαζοκιτρίνων για να φθάσουν στην πολυπόθητη κατάκτηση του όγδοου συνεχόμενου πρωταθλήματος.   
 
Είναι γεγονός, πως ο Κύπριος άσος του συλλόγου της Λευκωσίας μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ποδοσφαιριστές που τώρα ξεκινάνε, είτε στην ομάδα τους, είτε στην Εθνική Ανδρών, αφού προσέφερε και κέρδισε συνάμα πολλά στην ποδοσφαιρική του καριέρα. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κούμας για Μερκή-«Θα μας λείψει αλλά σεβόμαστε την απόφασή του»
 

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών