Από τις σκέψεις της γαλλικής λίγκας στην Μπαρτελόνα-Ο κορωνοϊός χτυπά το διεθνές ποδόσφαιρο

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να «κτυπά» το ποδόσφαιρο διεθνώς, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις και αναβολών αγώνων. Σε μια άλλη εξέλιξη, το Διοικητικό Συμβούλιο της γαλλικής λίγκας (LFP), που συνεδρίασε επί δίωρο μέσω τηλεδιάσκεψης, ενέκρινε τα δύο πρωτόκολλα για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων στις πρώτες δύο κατηγορίες της χώρας.
 
Μπαρτσελόνα
 
Ο κορωνοϊός «κτύπησε» και την Μπαρτσελόνα. Όπως ανακοινώθηκε από τους Καταλανούς, ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας έχει βρεθεί «θετικός» και παραμένει σε καραντίνα.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο παίκτης είναι ασυμπτωματικός και δεν έχει έλθει σ΄ επαφή με τους συμπαίκτες του, που πρόκειται να ταξιδέψουν στη Λισαβόνα, για το Final 8 του Champions League και τον προημιτελικό της Παρασκευή (14/8, 22:00) με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου.
 
Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες αθλητικές και υγειονομικές Αρχές και έχει εντοπίσει όλους τους ανθρώπους που πρόσφατα ήλθαν σε επαφή με τον παίκτη, προκειμένου να υποβληθούν σε έλεγχο για κορωνοϊό.
 
Βαλένθια
 
Την ώρα που η Βαλένθια αντιμετωπίζει μία εσωτερική κρίση με επικείμενες αποχωρήσεις βασικών ποδοσφαιριστών, την «κτύπησε» και ο κορωνοϊός. Όπως ανακοινώθηκε σχετικά από τις «νυχτερίδες», δύο μέλη της ομάδας βρέθηκαν «θετικά» μετά τον σχετικό έλεγχο.
 
Τα δύο άτομα, που δεν διευκρινίζεται εάν είναι ποδοσφαιριστές ή μέλη του επιτελείου, τέθηκαν σε καραντίνα.
 
Γαλλία
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της γαλλικής λίγκας (LFP), που συνεδρίασε επί δίωρο μέσω τηλεδιάσκεψης, ενέκρινε τα δύο πρωτόκολλα για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων στις πρώτες δύο κατηγορίες της χώρας.
 
Το πρώτο αφορά σε θέματα υγιεινής και την παρουσία κοινού στα γήπεδα, ενώ το δεύτερο είναι ιατρικής φύσεως, ασχολείται με την παρακολούθηση των παικτών και δημιουργήθηκε από τους Ζαν Φρανσουά Σαπελιέ (σ.σ. ομοσπονδιακό ιατρό), Εμανουέλ Οράντ (σ.σ. ιατρικό διευθυντή της ομοσπονδίας) και Ερίκ Ρολάν, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος των ιατρών από τους επαγγελματικούς συλλόγους.
 
Σε ένα έγγραφο 33 σελίδων, αναφέρονται ορισμένες υποχρεώσεις υγείας και ιατρικής. Κάθε σύλλογος θα πρέπει να διορίσει έναν υπεύθυνο για την Covid-19. Η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική για κάθε άτομο μέσα στο γήπεδο, όπως και ο σεβασμός για φυσικές αποστάσεις και χειρονομίες.
 
Κάθε ομάδα πρέπει να έχει ιατρικό διευθυντή για κάθε αγώνα, υπεύθυνο για τη διασφάλιση των ιατρικών απαιτήσεων της LFP. Οι σύλλογοι πρέπει να υποβάλουν τους παίκτες τους και τα μέλη του προσωπικού τους, σε ελέγχους κορωνοϊού, μεταξύ 96 και 72 ωρών πριν από τους αγώνες. Κάθε σύλλογος θα πρέπει επίσης να κάνει κλινική εξέταση τις ημέρες του αγώνα για να ανιχνεύσει πιθανά συμπτώματα της Covid-19.
 
Τέλος, εάν οι σύλλογοι δεν είναι σε θέση να πιστοποιήσουν ότι η ομάδα τους εποπτεύεται σωστά, την ημέρα του αγώνα, θα είναι δυνατό να αναβληθεί ο αγώνας ή ακόμη και να «δοθεί το παιχνίδι που έχασε, στην ομάδα που δεν έχει υποβάλει το έγγραφο την ημέρα του αγώνα με τον εκπρόσωπο του».
 
Εάν οι παίκτες ή τα μέλη του προσωπικού, βρεθούν «θετικοί» στον κορωνοϊό, το πρωτόκολλο απαιτεί την απομόνωσή τους για δεκατέσσερις ημέρες.
 
Το πρωτόκολλο προβλέπει, επίσης, ελέγχους τρεις ή τέσσερις ημέρες μετά τη δήλωση της τελευταίας θετικής περίπτωσης.
 
Σκωτία
 
Μπορεί το πρωτάθλημα Σκωτίας να άρχισε πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο η Κυβέρνηση της χώρας, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο διακοπή της διοργάνωσης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Είναι χαρακτηριστικό, ότι στους ελέγχους που διεξάγονται βάσει πρωτοκόλλου, δύο ποδοσφαιριστές της Αμπερντίν βρέθηκαν «θετικοί» στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση με την Σεντ Τζόνστον να αναβληθεί.
 
Επίσης, την 1η Αυγούστου, οκτώ παίκτες των «Dons» αναγκάσθηκαν να ζητήσουν συγγνώμη για ένα πάρτι μετά τον αγώνα με την Ρέϊντζερς.
 
Παράλληλα, ο Λι Γκρίφιθς της Σέλτικ κλήθηκε σε απολογία για τη διοργάνωση ενός πάρτι στα γενέθλια της συζύγου του, ενώ η συμπεριφορά του συμπαίκτη του, Μπολί Μπολινγκολί, χαρακτηρίσθηκε εξοργιστικά ανεύθυνη.
 
Ο Βέλγος αμυντικός μέσος, έκανε «ταξίδι-αστραπή» στην Ισπανία πριν τον αγώνα με την Κιλμάρνοκ, χωρίς να ενημερώσει τη διοίκηση.
 
Μοιραία προέκυψε η τοποθέτηση της Κυβέρνησης, που δεν αφήνει άλλα περιθώρια: «Στην επόμενη παραβίαση του πρωτοκόλλου, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να σκεφθούμε να σταματήσουμε το πρωτάθλημα».
 
Σλοβενία
 
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σλοβενίας αποφάσισε να αναβάλει, για τις 22 Αυγούστου, την προγραμματισμένη για σήμερα έναρξη του νέου πρωταθλήματος της χώρας, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε τρεις ποδοσφαιριστές της Ολίμπια Λιουμπλιάνας.
 
Όπως ανακοινώθηκε χθες, οι τρεις παίκτες βρέθηκαν θετικοί στον ιό Covid-19, μετά από τα τελευταία τεστ που έγιναν μαζικά τη Δευτέρα, 10 Αυγούστου, στα κλαμπ της πρώτης κατηγορίας, με αποτέλεσμα η ομοσπονδία να αποφασίσει την μετάθεση της έναρξης του πρωταθλήματος.
 
«Αντιλαμβανόμενοι απόλυτα τη σοβαρότητα της κατάστασης, αποφασίσαμε να δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των παικτών κι όσων βρίσκονται στις ομάδες,» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η σλοβενική ομοσπονδία.

Μπέτις
 
Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο επιθετικός της Μπέτις, Λορέν Μορόν, μετά τις εξετάσεις που έκαναν όλοι οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου της Ανδαλουσίας, μία ημέρα πριν από την έναρξη της προετοιμασίας της για τη νέα αγωνιστική περίοδο (2020/21).
 
«Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να ταξιδέψω με την υπόλοιπη ομάδα στη Μαρμπέγια για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία. Είμαι θετικός στον κορωνοϊό, όπως έδειξαν τα τεστ, αλλά νιώθω καλά. Θα χρειαστεί να περιμένω λίγες ημέρες για να ενσωματωθώ με την ομάδα,» έγραψε ο Ισπανός φορ στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.
 
Αλάνιασπορ
 
Ο Μανώλης Σιώπης γνωστοποίησε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Στο μήνυμα που ανέβασε, ο άσος της Αλάνιασπορ τονίζει ότι είναι ασυμπτωματικός και πως έχει απομονωθεί στο σπίτι του.
 
Η ανάρτηση του 26χρονου άσου αναφέρει: «Θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερώσω όλους τους ανθρώπους που έχουν συναντηθεί μαζί μου, ότι ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν, υποβλήθηκα σε τεστ για τον κορωνοϊό και βρέθηκα θετικός. Είμαι ασυμπτωματικός και απομονωμένος στο σπίτι μου. Εισήλθα στη χώρα την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 με αρνητικό τεστ κορωνοϊού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας καθώς πριν επισκεφτώ την οικογένεια μου και την εγκυμονούσα σύζυγο μου που διαμένει στην Ελλάδα, ήθελα να σιγουρευτώ ότι είμαι υγιής και δεν είμαι φορέας του κορωνοϊού».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ